Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Η πρ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΡΙΣΤΗ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ


 Κρίστη Αγαπητού









Το δημοτικό συμβούλιο πήρε το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου 2015 μια απόφαση με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις είχαν ενημερώσει για την αδυναμία  παρεύρεσης τους.

Μια απόφαση που ίσως δεν είναι η πιο σημαντική, είναι όμως ενδεικτική του ύφους της παρούσας δημοτικής αρχής. Αποφασίστηκε η απευθείας ανάθεση του 4ου Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου σε εταιρεία.

Θα ήθελα να θυμίσω ή να πληροφορήσω όσους δεν γνωρίζουν ότι ο Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου έγινε από ένα προσωπικό όραμα σε ένα αθλητικό γεγονός και θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της Αθήνας με πάνω από 1000 συμμετοχές.

Να θυμίσω ότι όχι μόνο δε δόθηκαν χρήματα, αλλά εισπράχθηκαν χρήματα, εξασφαλίστηκαν πολλές χορηγίες, ώστε όχι μόνο η διοργάνωση να μην επιβαρύνει το δήμο αλλά να προσφέρεται ένα πλούσιο πακέτο παροχών για όλους τους συμμετέχοντες.

Να θυμίσω ότι εξασφαλίστηκαν όχι μόνο χορηγίες αλλά κι έγιναν μικρά έργα στη ρεματιά, καθώς εξασφαλίστηκαν κονδύλια από τον αγώνα.

Να θυμίσω ότι όλες τις χρονιές ποτέ δεν ανατέθηκε η διοργάνωση του αγώνα σε εταιρεία, ποτέ δεν ανατέθηκε η προβολή του σε διαφημιστική εταιρεία και ποτέ δεν έγινε τίποτα από όσα ετοιμάζεται να κάνετε η δημοτική αρχή τώρα!

Να ενημερώσω, αντίστοιχα, ότι έχω προσφερθεί εγώ προσωπικά μαζί με την ομάδα που διοργάνωσε τον αγώνα τόσα χρόνια, να βοηθήσουμε εθελοντικά καθώς πάνω από όλα για εμάς προτεραιότητα έχει η πόλη μας.

Διάβασα, επίσης, με έκπληξη στην εισήγηση της δημοτικής αρχής ότι οι υπηρετούντες υπάλληλοι δεν διαθέτουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία διοργάνωσης τέτοιας φύσεως αγώνα. Αναρωτιέμαι πώς διοργανώθηκε για τρία συναπτά έτη με τόσο μεγάλη επιτυχία. Να σημειωθεί εδώ ότι στο προσωπικό του δήμου μας ανήκουν αθλητές με πολλές διεθνείς διακρίσεις στο στίβο και προφανώς μεγάλη εμπειρία τέτοιων εκδηλώσεων.

Αναρωτιέμαι εάν αυτή ήταν η “Αντίσταση με τους Πολίτες” που επικαλέστηκε η δημοτική αρχή. Αναρωτιέμαι εάν “Αντίσταση με τους Πολίτες” σημαίνει να δίνονται τα χρήματα των δημοτών άκριτα σε εταιρίες της αρεσκείας της δημοτικής αρχής για εκδηλώσεις που όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν είναι δυνατόν να γίνουν χωρίς να επιβαρύνονται οι δημότες.

Αλλά να είναι σίγουρη η δημοτική αρχή ότι θα φροντίσουμε να μάθουν όλοι οι δημότες, πώς ενεργεί και πώς αντιλαμβάνεται η “Αντίσταση με τους Πολίτες” τη συγκεκριμένη αλλά και άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Κρίστη Αγαπητού
Δημότης Χαλανδρίου, Δρομέας
Υπεύθυνη Διοργάνωσης 1ου, 2ου και 3ου Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου