Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ημερίδα με θέμα «Αναδοχή Ανηλίκων: Προβληματισμοί – Προτάσεις – Προοπτικές»



Ρ. Δούρου: «Συνέργειες όλων των δημόσιων φορέων για τη στήριξη του θεσμού της αναδοχής»

Χαιρετισμό στην ημερίδα με θέμα «Αναδοχή Ανηλίκων: Προβληματισμοί – Προτάσεις – Προοπτικές», που διοργανώνει σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Συνήγορο του Παιδιού και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απεύθυνε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

«Πράξη υψηλής αίσθησης ανθρωπιάς και παράλληλα μεγάλης ευθύνης» χαρακτήρισε την αναδοχή η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο χαιρετισμό της, προσθέτοντας: «Η Περιφέρεια Αττικής, σταθερά προσανατολισμένη σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν το θεσμό αυτό, αλλά και άλλες δράσεις κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας του παιδιού, θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε παρόμοιες προσπάθειες. Και τούτο κυρίως μέσα από κάθε είδους συνέργειες με όλους τους δημόσιους φορείς, προκειμένου να στηριχθεί, μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ο συγκεκριμένος θεσμός προστασίας των ανηλίκων».

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων για το σημαντικό αυτό ζήτημα, καθώς και για τα θέματα που σχετίζονται με τις σύγχρονες τάσεις στο επίπεδο της νομικής προσέγγισης, της κοινωνικής αντίληψης και της ψυχολογικής-συναισθηματικής διαχείρισης που συνεπάγεται η πράξη της αναδοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου