Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗΤο θέμα του Πεύκο Πολίτη έχει εμπλοκή λόγω οικονομικών διεκδικήσεων - δικαιολογημένων ίσως  διεκδικήσεων - του μελετητή Νίκου Ιωνά από τον δήμο.

Διεκδικήσεων που έχουν προκύψει από τις συνεχείς εδώ και κοντά 20 χρόνια παλινωδίες του δήμου και της κεντρικής διοίκησης επί του θέματος και το χοντρό οικονομικό και  μικροπολιτικό παιχνίδι που παίζεται χρόνια τώρα στις πλάτες των οικοπεδούχων.

Ποτέ μετά την περίοδο των μεγάλων έργων  (1995-2002)  και των απαλλοτριώσεων εκείνης της περιόδου - ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ και μοιράζονταν ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ σε όσους δήμους ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΝ, αντί να κάνουν "οι /κωλογική" πολιτική και να οραματίζονται ανάπτυξη στο Χαλάνδρι με δημοτικούς  λαχανόκηπους και Χαλανδραίους τυροκόμους και αυγοπαραγωγούς - δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να μπει η περιοχή στο σχέδιο για λόγους που θα σας ΞΑΝΑΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ (για όσους διαβάζουν με ανοικτά μυαλά) πολύ εμπεριστατωμένα.

Από τότε οι αναρτήσεις και οι διαδικασίες είναι για .... τους ινδιάνους από τοπικούς Μαυρογυαλούρους.

Ο δήμος χρωστάει πολλά λεφτά στο Νίκο Ιωνά, πολύ περισσότερα από όσα είχαν προβλεφθεί στις αρχικές του συμβάσεις.
Ο λογαριασμός σε κάθε παλινωδία, αλλαγή, ανάρτηση της πλάκας κλπ φουσκώνει , αφού οι αλλαγές αυτές ΒΕΒΑΙΑΩΣ δεν περιέχονται στο συμβατικό αντικείμενο της αρχικής σύμβασης.

Και επειδή δικαστικά η πληρωμή του έχει μπλοκαριστεί ως υπερβολική, με αυτή την μέθοδο, την μέθοδο των μαϊμουδοαναρτήσεων προσπαθούν να του δώσουν τα χρήματα από την αρχική σύμβαση που δεν μπορούν να πληρωθούν κανονικά.

Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΡΝΤΕΣ είναι το πρόταγμα, δεν είναι η πόλη και οι πολίτες.

Τα άλλα είναι για τους ηλίθιους.

Την ίδια ώρα που παίζεται ο τζόγος στο Π. Πολίτη, στον δήμο αδικαιολόγητα καθυστερούν, αρνούνται, αναβάλουν - ο,τι θέλετε πείτε - την έναρξη της μεγάλης συζήτησης ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ που πρέπει να γίνει στην πόλη για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης.

Και λένε και γράφουν ΑΗΔΙΕΣ και κάτι χαζοεπιστημονισμούς για να ψαρώσουν οι μπαμπουίνοι.

Πιο πρόσφατο - κορυφαίας ΜΑΛΑΚΙΑΣ -  επιχείρημα είναι ότι το ΓΠΣ για να εναρμονιστεί με το νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας πρέπει υποχρεωτικά να διαγράψει από αυτό την Ελ. Πεντέλης γιατί αυτή δεν προβλέπεται στο νέο Ρυθμιστικό.

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΤΣΟΜΠΑΝΑΡΑΙΟΙ.

Όσοι δρόμοι δηλαδή από το ΓΠΣ του Χαλανδρίου δεν περιλαμβάνονται στο νέο ΡΣΑ πρέπει να γίνουν .... λαχανόκηποι;
Και την Ηρακλείτου δεν την έχει. Τι πρέπει να γίνει; Να "εναρμονιστεί" το ΓΠΣ με το νέο ΡΣΑ και να την καταργήσει;

Η κατάργηση της Ελ. Πεντέλης από το ΡΣΑ βεβαίως ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ στον δήμο να την καταργήσει από το ΓΠΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ, ΑΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ και κυρίως αν μπορεί με βάση τις καραμπόλες που δημιουργούνται στο ισοζύγιο κοινοχρήστων χώρων του Χαλανδρίου.

ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΠΡΩΤΑ αν η κατάργηση της ΕΛ. Πεντέλης - ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ - μπλοκάρει οριστικά - ας πούμε - την ένταξη του υπόλοιπου Πατήματος στο σχέδιο αφού θα αποκλείσει κάθε δυνατότητα περιορισμού της ζώνης γύρω από το νεκροταφείο.

Η κατάργηση της Ελ. Πεντέλης από το ΡΣΑ - γεγονός εγκληματικό κατά του Χαλανδρίου - δεν ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ.στον δήμο να την καταργήσει. ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ.

Και ό,τι μπούρδες και να γράφονται από την διοίκηση σύντομα θα αποδειχτεί ότι  είναι ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ.

ΥΓ:
Στο fb κάποιοι επιχειρούν να διαμορφώσουν κλίμα και να το παίξουν "εμείς που ψηφίσαμε την ανάρτηση είμαστε υπέρ της ένταξης ενώ όσοι αποχώρησαν είναι κατά".

΄ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ .... ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.

ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ EΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΑΝ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΜΠΑΙΝΕ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ.
Ας μην προκαλούν όσοι ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ την ένταξη της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *