Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑΕκατοντάδες πολίτες και νέοι της Αθήνας έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τη γαλλική πρεσβεία στις 10 το βράδυ του Σαββάτου.

Στη συγκέντρωση, που ήταν η μεγαλύτερη από όσες έγιναν το Σάββατο στην Αθήνα, παρευρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης, βουλευτές και στελέχη του Ποταμιού, καθώς και εκπρόσωποι κινήσεων πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σταύρου Θεοδωράκη για μια σιωπηρή συγκέντρωση χωρίς συνθήματα, αλλά με αποφασιστικότητα. «Είμαστε όλοι Γάλλοι» έλεγαν οι συγκεντρωμένοι, σηκώνοντας χαρτόνια στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι «είμαστε εδώ μαζί με εκατοντάδες πολίτες της Αθήνας, μαζί με εκατοντάδες νέους για να πούμε στον Γάλλο Πρέσβη και στους Γάλλους φίλους μας ότι είμαστε ένα, ότι είμαστε όλοι Γάλλοι. Ότι νιώθουμε περήφανοι που και οι Έλληνες, όπως και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, βγαίνουν στους δρόμους για να πουν ότι είναι δικαίωμά τους να έχουν τις ιδέες τους, τα ρούχα τους, τους φίλους τους και δε θα δώσουν λογαριασμό σε κανένα δολοφόνο. Δεν θα ηττηθούμε σ’ αυτή τη μάχη με τη βαρβαρότητα. Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός θα κερδίσει».

Ο Γάλλος Πρέσβης Christophe Chantepy, από την πλευρά του ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση συμπαράστασης και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό που οι πολίτες, οι Έλληνες πολίτες και οι πολιτικοί, είναι εδώ σήμερα το βράδυ για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον γαλλικό λαό. Η φιλία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας είναι πολύ δυνατή, το ξέρουμε όλοι αυτό. Και αυτή την πολύ θλιβερή στιγμή, μια στιγμή που πρέπει να παλέψουμε για την ελευθερία και τη δημοκρατία, είναι πολύ σημαντικό που είμαστε εδώ όλοι μαζί για να δείξουμε στον κόσμο ότι θα παλέψουμε όλοι μαζί για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και την ελευθερία μας. Σας ευχαριστώ πολύ».


Για την Ομάδα Χαλανδρίου

Νικήτας Κάλφας
Κατερίνα Βλαβιανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν οι επικεφαλής της διοίκησης του δήμου αποχωρούν εμείς δεν τους εξουσιοδοτούμε

    Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την έκδοση του ψηφίσματος κατά της μετεγκατάστασης του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας ο δήμαρχος ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις