Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΟΥ: ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ..... ΕΠΙ ΝΔ!



Ο Μηταράκης πανηγύριζε για μεγάλη fast track επένδυση στο ...βοσκοτόπι του Καλογρίτσα!


Ανω κάτω έχει γίνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις αποκαλύψεις για το βοσκοτόπι που ο Χρ. Καλογρίτσας παρουσίασε ως πόθεν έσχες για τα λεφτά της τηλεοπτικής άδειας...
Ήδη αμφισβητείται η αξία της έκτασης, στην Ιθάκη, που είχε αποτιμηθεί για 100 εκ. ευρώ και η αντιπολίτευση έχει ξεσηκωθεί, ιδιαίτερα η ΝΔ, μιλώντας για σκάνδαλο...

Όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Press-Gr, δεν έλεγε πάντοτε τα ίδια η ΝΔ. Το φθινόπωρο του 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης (και κουμπάρος του Αντ. Σαμαρά) Νότης Μηταράκης πανηγύριζε ανακοινώνοντας ότι στην έκταση αυτή θα γίνει μια τεράστια επένδυση και μάλιστα fast truck!

Ειδικότερα, τα ρεπορτάζ που δίνονταν έλεγαν ότι σε μικρό «Μονακό» θέλουν να μετατρέψουν την Ιθάκη Αυστραλοί επενδυτές που προωθούν μια γιγαντιαία τουριστική εγκατάσταση στον Νότο του νησιού.
Το επίσημο αίτημα προς έγκριση στον επενδυτικό νόμο για την επιτάχυνση των στρατηγικών επενδύσεων είχε καταθέσει η εταιρεία ΑΓΥΙΑ Α.Ε., του κ. Καραμπάτσου, που τώρα εμφανίζεται να έκανε την παραχώρηση στον κ. Καλογρίτσα...

Το έργο αφορούσε tην ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου με την ονομασία “Ithaca Resort” στην Ν. Ιθάκη. Η επένδυση Παραθεριστικού-Τουριστικού χωριού περιλάμβανε, όπως έλεγαν ξενοδοχεία 5 αστέρων, Spa, γήπεδο και κτίριο λέσχης γκολφ, μαρίνα, μικρές συνεδριακές εγκαταστάσεις και αντίστοιχης κατηγορίας παραθεριστικές κατοικίες. Υπήρχαν και οι σχετικές μακέτες που βλέπετε...
Η εταιρεία «ΑΓΥΙΑ Α.Ε.» είχε υποβάλει το επενδυτικό της σχέδιο στον Οργανισμό ζητώντας την υπαγωγή της στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (Fast Track).

Κύκλοι του τότε υφυπουργού Ανάπτυξης N. Μηταράκη επιβεβαίωναν με πανηγυρικές διαρροές προς τα μμε πως είχαν εμφανιστεί εκπρόσωποι της εταιρείας τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο του 2013, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να μάθουν τι προβλέπει η νομοθεσία της χώρας για επενδύσεις και ιδίως για τις διαδικασίες fast track. Το πρότζεκτ ήταν γνωστό και σε στελέχη του Οργανισμού Enterprise Greece που χειρίζεται -μεταξύ άλλων- τις επενδύσεις fast track και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν γίνει συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους των επενδυτών και του ελληνικού Οργανισμού.

Η ίδια η εταιρεία ανέφερε μάλιστα στην ιστοσελίδα της: «Το ILIAD Resort βρίσκεται σε μια παραθαλάσσια έκταση στο μυθικό νησί της Ιθάκης και όταν ολοκληρωθεί θα είναι το μεγαλύτερο θέρετρο της Ελλάδας».

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η εικόνα παρουσιάζεται εντελώς αντίθετη για την έκταση αυτή και το θέμα παίρνει διαστάσεις σκανδάλου.
Αλήθεια, ο κ. Μηταράκης τι λέει τώρα για όλα αυτά;;



Ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Invest in Greece, το 2013, Στέφανος Ησαΐας

ΣΧΟΛΙΟ: Φαίνεται ότι για τα λεφτά για το κανάλι θα μέτρησαν τα βοσκοτόπια ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ που ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου