Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΝΟΝ ΤΩΝ ΣΟΥΛΤΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ! ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ



Την καθιέρωση της απλής αναλογικής και στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. «Μετά την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις βουλευτικές εκλογές θα καθιερώσουμε σύστημα απλής αναλογικής και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr η καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτυπώνεται στην πρόταση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Επαναθεσμοποίηση των δομων και λειτουργιών για ένα αποκεντρωμένο κράτος» η οποία έχει συμπεριληφθεί στα προσενυδριακά κείμενα και έχει σταλεί στα στελέχη του κόμματος. Στη συγκεκριμένη πρόταση βασίσθηκε και η εισήγηση του προέδρου της για την Αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών & Δ.Α. Κώστα Πουλάκη ο οποίος μίλησε για αναλογικότητα και στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Να σημειωθεί για το θέμα, παρά το γεγονός ότι η ΚΕΔΕ μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει επίσημη θέση, υπάρχουν αντιδράσεις από τους «γαλάζιους» δημάρχους της ΚΕΔΕ με προεξάρχοντα τον πρόεδρο Γ. Πατούλη.

ΠΗΓΗ: afiodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου