Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΠΕΡΊ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΉΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΊΩΝ


Μεγάλη αναστάτωση έφερε η πρόταση του συλλόγου προστασίας της ρεματιάς και του περιβάλλοντος, για τις υπογειοποιήσεις των δρόμων διαμπερούς κυκλοφορίας.

Άρχισαν από την πλευρά της δημοτικής αρχής να την λοιδορούν ως ανέφικτη και ουτοπική.

Λένε ότι είναι ένα έργο που δεν μπορεί να κατασκευαστεί λόγω τεράστιου κόστους που είναι παντελώς αδύνατο να το σηκώσει το Χαλάνδρι κλπ.

Στόχος είναι αυτή καθεαυτή η πρόταση, αλλά και ο σύλλογος που την διατύπωσε. Πρέπει και ο σύλλογος και η πρόταση να απαξιοποιηθουν γιατί ενοχλούν.

Ας πούμε εδώ μερικές αλήθειες που πονάνε.

1. Ο σύλλογος έκανε το καθήκον του και συμμετείχε παρά τα πολλά και γνωστά εμπόδια σε ένα διάλογο υπονομευμενο και απέδειξε ότι επιδιώκει την συνεργασία με τον δήμο Χαλανδρίου για το καλό της ρεματιάς και της πόλης.Είναι η μοναδική συλλογικότητα μέχρι σήμερα που κατέθεσε γραπτές προτάσεις στην επιτροπή διαβούλευσης και στο δημοτικό συμβούλιο. Την ίδια συνεργασία θα επιδιώξει και με τους υπόλοιπους παραρεματιους δήμους, με πρωτοβουλίες που θα πάρει στο άμεσο μέλλον.

2. Το κόστος υπογειοποιησης των προτεινόμενων δρόμων βαραίνει αποκλειστικά και μόνο Περιφέρεια Αττικής. Ο δήμος Χαλανδρίου δεν έχει παρά να εντάξει την πρόταση στο ΓΠΣ και να διεκδικήσει την υλοποίηση της πρότασης δυναμικά και μα αποφασιστικότητα αξιοποιώντας πλήθος επιχειρημάτων. Τα παραδείγματα του σκεπαστού τμήματος της Aττικής οδού και του ιδρύματος του Νιάρχου είναι πρόσφατα.

3 Σε λίγα χρόνια ο μετροπόντικας θα βρίσκεται πάλι στην γειτονία μας, ανοίγοντας το τούνελ της γραμμής 4 του Μετρό. .Μια μικρή παράκαμψη αν κάνει με εντολή της περιφέρειας , μέσα σε 3 το πολύ μήνες υπογειοποιει τους προτεινόμενους δρόμους της διαμπερούς Κυκλοφορίας με ελάχιστο κόστος και με μηδενική σχεδόν όχληση της πόλης.

Επομένως ο σύλλογος δεν αερολογεί ούτε ονειρεύεται. Έχει καλά μελετήσει της προτάσεις του,που είναι εφικτές και οινοποιήσιμες μέσα στα επόμενα 20 το πολύ χρόνια. Αρκεί η δημοτική αρχή να κάνει το καθήκον της προς όφελος της πόλης και των πολιτών.

ΥΓ. Κε Νταβία, όταν συζητιόταν το ισχύον ΓΠΣ του Χαλανδρίου, εγώ ζούσα στο Μόναχο στη Βαυαρία. Επομένως δεν γνώριζα τις θέσεις σας που διατυπώθηκαν τότε από εσάς για τις υπογειοποιήσεις. 

Απ' ότι ξέρω ούτε άλλο μέλος του ΔΣ του συλλόγου γνώριζε κάτι περί αυτού.

Αν το γνωρίζαμε θα αναφέραμε την πηγή της πρότασης . να είστε σίγουρος γιαυτό.

Δεν είναι μεμπτό ότι μετά από τόσα χρόνια ταυτιστήκαμε με την.δική σας πρόταση εν αγνοία μας, Είναι κάτι το θετικο.

Εγώ, εκφράζοντας αποκλειστικά τον εαυτό μου, ζητώ συγνώμη για την πικρία που σας δημιουργήθηκε, χωρίς την θέληση μας, και σας συγχαίρω για το σθένος με το όποιο υπερασπίζετε τις απόψεις σας.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου