Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Όμιλος ΙΑΣΩ: Μοναδικές Διακρίσεις στα Healthcare Business Awards 2019

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε 4 βραβεία για το υψηλό επίπεδο της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, για την επένδυση του σε νέες ...

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

ΔΗΜΑΡΧΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ», ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

Περιουσία ΠΑΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:

ΔΗΜΑΡΧΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ», ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Τον Οκτώβριο του 2016 το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη καταγγέλλοντας το πρόβλημα της διακοπής υδροδότησης του αθλητικού κέντρου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ» στο Χαλάνδρι, επισημαίνοντας μάλιστα «προφητικά» ότι η διακοπή αυτή αποτελούσε, στην ουσία, μέσο πίεσης για να αναγκαστεί να το εγκαταλείψει.

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων 2016 ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος απέβαλε βίαια και με συνοπτικές διαδικασίες το ΠΑΚΧ απ’ αυτό, με την αιτιολογία ότι «το είχε καταπατήσει αυθαίρετα» και ότι «εμπόδιζε την αδειοδότηση του», ωστόσο το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, με μια απόφαση – σταθμό για την πόλη (υπ’ αρ. 10/17.2.2017, ασφαλιστικών μέτρων), έκρινε ότι το Π.Α.Κ.Χ ουδέποτε «καταπάτησε αυθαίρετα» το αθλητικό κέντρο και ότι η απόφαση του Δήμαρχου Σίμου Ρούσσου, με την οποία αποβλήθηκε βίαια απ’ αυτό, παραβίασε την αρχή της αναλογικότητας, προκαλώντας του ζημία.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Συνήγορος του Πολίτη απαντώντας στην προσφυγή του Π.Α.Κ.Χ επεσήμανε προς τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, με το υπ’ αριθμόν 220534/11119/2017 έγγραφό του, ότι «έχει παρέλθει πολύς χρόνος» χωρίς να λάβει τις αναγκαίες εξηγήσεις των Υπηρεσιών του Δήμου και ζήτησε, εκ νέου, να του αποσταλεί, «χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», τεκμηριωμένο ιστορικό των ενεργειών του αναφορικά με την υφιστάμενη βλάβη, τις ενέργειες αποκατάστασης και τη συσχέτιση αυτών με τη διαδικασία αδειοδότησης των εγκαταστάσεων, καθώς και χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας έκδοσης άδειας λειτουργίας και των ενεργειών του Δήμου όσον αφορά στις εναλλακτικές λύσεις για τη δραστηριοποίηση των σωματείων κατά το χρόνο που εκκρεμεί το ζήτημα αδειοδότησης, ούτως ώστε το Π.Α.Κ.Χ «να λάβει έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση για την πορεία αποκατάστασης της λειτουργίας των εγκαταστάσεων».

Παρά την αμετάκλητη δικαστική ετυμηγορία (δεν προσβάλλεται με αναίρεση) και την «εκκωφαντική» παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο Δήμος Χαλανδρίου δεν έχει ενημερώσει το Π.Α.Κ.Χ για την πορεία αποκατάστασης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, ούτε έχει προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για την επαναδραστηριοποίησή του. Η κινητή δε περιουσία του συλλόγου βρίσκεται ακόμα στοιβαγμένη, μέσα σε χαρτόκουτα, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου.

Μια άμεση και ξεκάθαρη απάντηση του Δημάρχου Σίμου Ρούσσου θα βοηθούσε ώστε να καταλάβουν οι δημότες «το γιατί». Την απάντηση μάλιστα αυτή την οφείλει, αφού υποχρεούται, εκ του Νόμου, να συμμορφωθεί στη δικαστική απόφαση και στην επιτακτική πρόσκληση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Εκτός κι αν σκοπεύει να υλοποιήσει τις προγραμματικές του εξαγγελίες, να κάνει δηλαδή το Χαλάνδρι «Γαλατικό Χωριό», αρνούμενος την συμμόρφωση στο Νόμο!

Για το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου,
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Τζήμος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *