Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΛΥΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 10.00



 Την ΠΟΕ ΟΤΑ έχει καλέσει στις 10 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με στόχο να βρεθεί λύση στο θέμα των σκουπιδιών.

Λύση που δεν είναι μακρυά με βάση όσα έγιναν εχθές παρόλο ότι αρχικά, στην συνάντηση του Πάνου Σκουρλέτη με την ΠΟΕ ΟΤΑ φάνηκε αδιέξοδο.

Αδιέξοδο τεχνητό, αφού μέσα στην μπόχα των σκουπιδιών  είναι προφανές ότι παίζονται και μικροπολιτικά παιχνιδάκια από όλες τις πλευρές, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο.

Ας τα "ψηλαφίσουμε" για όσους δεν παρακολουθούν από κοντά το θέμα:
  • Η κυβερνητική πλευρά προσπαθεί να βγει από την κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και έχοντας πετύχει Η ΜΠΟΧΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ και η αγανάκτηση των πολιτών  ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ από την μνήμη των ιθαγενών, ότι ΑΥΤΗ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗ ΦΟΡΑ το πρόβλημα των συμβασιούχων δεν δημιουργήθηκε όπως τις άλλες φορές στο παρελθόν, δηλαδή μόνο για να κάνουν οι δημαρχάρες τα ρουσφέτια τους αλλά γιατί Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ τους είπε να καλύψουν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ με συμβασιούχους, λόγω της ΗΛΙΘΙΑΣ μνημονιακής δέσμευσης για ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ περιορισμό των προσλήψεων στο δημόσιο και την αυτοδιοίκηση.
  • Ο υπουργός κος Σκουρλέτης εχθές επιχείρησε να "απαξιώσει" τους εργαζόμενους και την ομοσπονδία, αποκαλώντας τους "μαϊντανούς" και απορρίπτοντα την ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ πρότασή τους χωρίς συζήτηση, Και επιχείρησε να αναβαθμίσει τον ρόλο της ΚΕΔΕ στις διαπραγματεύσεις. Ο λόγος; Προφανής! ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ! Και βέβαια υπάρχει και ο "αριστερός" (μπαίνοντας) εγωισμός. ΤΟ ΑΛΆΘΗΤΟ του (αριστερού) ΠΑΠΑ! (Αλλά Συμεών ένα πράγμα, εμείς το ξέρουμε καλά και ξέρουμε και τον Σκουρλέτη).

  • Η ΚΕΔΕ αξιολόγησε την πρόταση της ΠΟΕ ΟΤΑ και την βρήκε συζητήσιμη. Ο Πατούλης παίζει σωστά και κρατάει μια θέση που τον καθιστά μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, Του προβλήματος που ΟΞΥΝΟΥΝ οι αυτοεξυπηρετούμενοι βλαχοδήμαρχοι που θέλουν να πουλήσουν μαγκιά στους ιθαγενείς τους και "καθαρίζουν" το χωριό τους" - είτε "εξαγοράζοντας" απεργοσπάστες, είτε κάνοντας διαγωνισμούς ιδιωτικοποίησης, την ώρα που καίγεται ο κάμπος. ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ και ΣΤΟ DNA αυτοί! (IDIOT - ΗΛΙΘΙΟΙ).
  • Η ιδεοληπτική αξιωματική αντιπολίτευση του Κυριάκου με τους χειρισμούς της εκτέθηκε πανηγυρικά.  Το αρχικό (πολιτικάντικο και υποκριτικό)  "συμπαραστεκόμαστε στους συμβασιούχους, η κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε" αντικαταστάθηκε από το "να βρεθεί λύση για τα δεδουλευμένα και να αξιοποιηθούν οι ιδιώτες ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ, κάθε άλλη λύση δεν είναι δίκαιη " . (Την μετατώπιση της ΝΔ προς την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ κρατήστε το γιατί έχει μεγάλη σημασία, αφού συνιστά ΝΕΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΡΑΔΕΞΙΑ ΜΕΤΑΤΌΠΙΣΗ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διότι η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ - σε αντίθεση με την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ είναι η κορωνίδα της ιδιωτικοποίησης αφού σημαίνει ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ (θα το αναλύσουμε περισσότερο άλλη φορά αυτό - Μέχρι τότε αναζητήστε τι έγινε στη ΝΑΠΟΛΗ).
Με βάση τις μέχρι τώρα εκπεφρασμένες θέσεις Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ και ΟΡΑΤΗ και δεν είναι μακρυά ούτε από τις θέσεις Σκουρλέτη, ούτε από της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Ο Τσίπρας έχει μετρήσει την κατάσταση και γνωρίζοντας τα παραπάνω κάλεσε την ΠΟΕ ΟΤΑ για να ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΛΥΣΗ.

Είναι εφικτό.

Και πρέπει να γίνει.

Το μήνυμα θα είναι πολλαπλά θετικό προς την κοινωνία!

Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου