Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Τσίπρας –ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ιδού οι διαφορές που θα επιχειρηθεί να γεφυρωθούν


Τις διαφορές μεταξύ της κατατεθείσας στη Βουλή τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών και της πρότασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ οι οποίες προφανώς θα επιχειρηθεί να γεφυρωθούν στη σημερινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, αποτυπώνει η aftodioikisi.gr. Είναι ενδεικτικό ότι σε νυχτερινές δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας τόνισε με έμφαση ότι “ο πρωθυπουργός θα δώσει τη λύση” ενώ και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης (επίσης στην ΕΡΤ) υποστήριξε ότι είδε τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε διαφορετικό κλίμα από την πρωινή τους συνάντηση, αφήνοντας νέος “ανοιχτό” παράθυρο ότι “ενδεχομένως να μπορεί να αλλάξει” και η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Σύμφωνα με την ανάλυση της aftodioikisi.gr, η ρύθμιση που κατατέθηκε είναι σαφώς πιο κοντά σε αυτή την εργαζόμενων αλλά και πάλι δεν ικανοποιεί το σύνολο των αιτημάτων τους.
Συγκεκριμένα:
α) Αυξάνει κατά πέντε έτη (από 45 σε 50) το όριο ηλικίας των που θέτει το ΑΣΕΠ σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς.
β) Προβλέπει την μοριοδότηση με 17 μονάδες ανά μηνα και έως 24 μήνες προϋπηρεσίας σε ανταποδοτικές  υπηρεσίες ΟΤΑ.
Στον αντίποδα η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ που προσομοιάζει σε κλειστό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, προβλέπει:
1.Πρόσληψη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας: «Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται στο εν λόγω προσωπικό οι διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν.3584/2007), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, με την εξαίρεση των διατάξεων, που αφορούν στην ηλικία των υποψηφίων», στην παράγραφο 5.
2α. Η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσεως σε Ο.Τ.Α. και Νομικών Προσώπων των Ο.Τ.Α.: 10 μόρια για κάθε μήνα, χωρίς περιορισμό,
2β.Η 12μηνη εμπειρία στο αντικείμενο της θέσεως στον συγκεκριμένο φορέα: 2 πρόσθετα μόρια ανά μήνα εμπειρίας.
2γ. Η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσεως σε Ο.Τ.Α. και Νομικά Πρόσωπα των Ο.Τ.Α. εντός των τελευταίων πέντε ετών από την ημέρα έκδοση της ανακοίνωσης: 1 πρόσθετο μόριο, ανά μήνα εμπειρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου