Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ : Να γίνει άμεσα στον ΟΑΕΕ επαναυπολογισμός και διαγραφή χρεών των επαγγελματιών για πριν το 2017.

 

Πλήρης δικαίωση της πρότασης του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ είναι η διαφαινόμενη λύση που δρομολογεί η κυβέρνηση στο χρόνιο πρόβλημα των οφειλόμενων εισφορών, προ του 2017, των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ.

Η επίλυση του ζητήματος αυτού, που κρατούσε δέσμιους χιλιάδες οφειλέτες, δικαιώνει το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ καθώς  ο επανϋπολογισμός των οφειλών, μετά την αφαίρεση τόκων και προσαυξήσεων,  ήταν μία από τις αρχικές πολιτικές θέσεις μας, την οποία επαναδιατυπώσαμε πρόσφατα και  στη ΔΕΘ.

Από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και μέχρι σήμερα, μεγάλος αριθμός επαγγελματιών αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις πληρωμές και στις υπέρογκες εισφορές  του ταμείου τους.  Το παράλογο όμως είναι ότι στο ποσό της οφειλής  συνυπολογίζονταν και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη την οποία όμως δεν απολάμβαναν λόγω οφειλών!

Συνέπεια αυτού ήταν οι  «ασφαλισμένοι», που ουσιαστικά ήταν ανασφάλιστοι, να καταφεύγουν για την περίθαλψή τους, στον ιδιωτικό τομέα αναλαμβάνοντας μόνοι τους όλες τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες!

Για τη δικαίωση των επαγγελματιών και την ορθή αποκατάσταση του άδικου, η λύση είναι να διαγραφούν οι οφειλόμενες εισφορές για το χρονικό διάστημα που απαγορευόταν να χρησιμοποιήσουν. Επίσης αν υπάρχει εργαζόμενος που δεν έχει χρησιμοποιήσει καθόλου την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά το ανάλογο ποσό από το χρέος. Σε όλους τους επαγγελματίες να διαγραφούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Μετά τον επανϋπολογισμό των οφειλών, οι χιλιάδες όμηροι επαγγελματίες, αποκλεισμένοι σήμερα, θα μπορέσουν να επανέλθουν  κανονικά στην οικονομία για να συμβάλλουν με το ποσοστό που τους αναλογεί στην βιώσιμη ευημερία της οικονομίας.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης έκανε την εξής δήλωση : «Χιλιάδες μικρομεσαίοι επαγγελματίες ταλαιπωρήθηκαν μέσα στην κρίση καθώς χρεώθηκαν μία υπηρεσία, η οποία είχε απαγορευτεί να  χρησιμοποιήσουν.  Και η υπηρεσία αυτή αφορούσε την υγεία τους.  Το λιγότερο που πρέπει να κάνει ένα κράτος δικαίου, είναι να διαγράψει το χρέος από την υπηρεσία που δεν έδωσε. Ευχόμαστε και ελπίζουμε σύντομα να ψηφιστεί από την Βουλή σχετική τροπολογία που θα στηριχθεί από όλα τα κόμματα για να δρομολογηθεί μία βιώσιμη λύση με τον επανϋπολογισμό των οφειλών!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου