Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ Η ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους δημοτικούς σύμβουλους του Χαλανδρίου εχθές.

Βρήκαν στα inbox τους τα επίσημα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της πρώτης συνεδρίασης του νέου δημοτικού συμβουλίου - της συνεδρίασης των δημαιρεσιών.

Και αν αυτό μοιάζει αυτονόητο, ίσως και ασήμαντο για τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους εμείς οφείλουμε να τους πληροφορήσουμε ότι όχι μόνο δεν ήταν στο παρελθόν, ακόμα και το άμεσο - την προηγούμενη τετραετία - αλλά κάποιοι έχουν δώσει μάχες, έχουν γκαρίξει, έχουν καταταλαιπωρηθεί, έχουν λοιδωρηθεί όταν ζητούσαν - στο παρελθόν - ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Και άκουγαν ΓΕΛΟΙΕΣ δικαιολογίες, του στυλ "η εταιρεία δεν τα έχει ετοιμάσει ακόμα" - για κάνα δύο τέρμνηνα.

Η κοινοποίηση των πρακτικών κάθε συνεδρίασης του ΔΣ - και μάλιστα πριν την σύγκλιση της επόμενης - για τους άσχετους περί τα δημοτικά θέματα ίσως φανεί μια ασήμαντη λεπτομέρεια.

Επειδή για εμάς που ξέρουμε ότι η ενίσχυση της διαφάνειας, της λογοδοσίας και ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ,  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καθόλου λεπτομέρια αλλά βάση πάνω στην οποία κτίζονται οι ουσιαστικές συναινέσεις αλλά και οι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ διαφωνίες επί  των θεμάτων που αφορούν την πόλη και την κοινωνία, οφείλουμε να πιστώσουμε τον πρώτο θετικό ρούμπο στο νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβούλου Γεράσιμο Λυμπεράτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου