Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ


Ο Χαλανδραίος φοιτητής που συνελήφθη έξω από το σπίτι του
ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου καταγγέλλει την αστυνομική βία εναντίον των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ στις 11/11/2019, οι οποίοι βρίσκονταν στον χώρο της Σχολής τους σε διαμαρτυρία του φοιτητικού τους συλλόγου εναντίον της εισβολής των ΜΑΤ με χρήση χημικών, ξύλο και συλλήψεις.

Οι εικόνες ντροπής τις οποίες είδαμε θυμίζουν - παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου- άλλες μαύρες εποχές.

Η επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης και των κατασταλτικών μηχανισμών κορυφώθηκε με την σύλληψη την άλλη μέρα κάτω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι του φοιτητή και μέλους του συλλόγου των χημικών μηχανικών του ΕΜΠ Γιάννη Παχάκη, ο οποίος μεταφέρθηκε στη Γενική Ασφάλεια, του απαγορεύθηκε η επικοινωνία με δικηγόρο κα παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο στο οποίο δικάζεται στις 22 Νοέμβρη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι η αστυνομική βία δεν έχει καμία θέση στους πανεπιστημιακούς χώρους για την υπεράσπιση των οποίων και του πανεπιστημιακού ασύλου είναι υπεύθυνοι α φοιτητές, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και οι εργαζόμενα σε αυτούς .

Ζητά την παύση των διώξεων εναντίον όλων όσων συλλογικά αγωνίζονται για την υπεράσπισή τους κα της δίωξης εναντίον του συλληφθέντος στην πόλη μας φοιτητή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το ψήφισμα εγκρίθηκε με τις ψήφους της Σύμπραξης και της Λαϊκής Συσπείρωσης,
Κατά ψήφισαν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι του Κουράση ΚΑΙ ΟΙ wannabe κυβερνητικοι του Γ. Θωμά και του Σ. Ανδρεόπουλου (ΚΙΝΑΛ και πάσης δεξιάς).
Ο Κρανίδης είπε ότι "όποιος είναι εναντίον του πανεπιστημιακού ασύλου είναι ανόητος", κατέθεσε ένα δικό του γενικόλογο ψήφισμα και απέφυγαν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά του ψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου