Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ: ΜΕΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ - ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ....

ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ.

ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΙΣΜΟΥ, ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ή ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ.Ο Δήμος Τρικκαίων ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ETRIKALA - έθεσε από εχθές σε λειτουργία έναν μηχανισμό τηλεφροντίδας και ενίσχυσε την υπηρεσία βοήθεια στο σπίτι.

Προσφέρει δωρεάν σε ηλικιωμένους και πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου οι καθημερινές τους μετρήσεις για τις τιμές ζαχάρου να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια τηλεσαχκαρόμετρων με διεπαφή bluetooth και διασύνδεση μέσω διαδικτύου, προκειμένου να μην κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη σε κάποιο ιατρείο.

Ακόμα, παραχωρείται δωρεάν σετ αισθητήρων «έξυπνης οικίας» σε μοναχικούς ηλικιωμένους και άτομα των ευπαθών ομάδων για τηλεπαρακολούθησή τους μέσω διαδικτύου από το αρμόδιο κέντρο τηλεφροντίδας. Πρόκειται για ειδικούς αισθητήρες κίνησης εντός σπιτιού, προκειμένου να διασφαλιστεί πως όλα είναι εντάξει αλλά και ειδικά κουμπιά έκτακτης κλήσης για βοήθεια.

Με το «Βοήθεια στο Σπίτι» ο Δήμος εξυπηρετεί τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδας στις καθημερινές τους ανάγκες και υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο τμήμα του Δήμου δέχεται κλήσεις στο 24310-20000 από όσους έχουν ανάγκη τρόφιμα, φάρμακα ή και επείγουσες συνδιαλλαγές με το δημόσιο και αφού τις αξιολογήσει, αναλαμβάνει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Έτσι, δεν κρίνεται αναγκαία η κυκλοφορία στους δρόμους, με τον συνωστισμό στις αγορές, τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ να αποφεύγεται.

Στο Χαλάνδρι τώρα την ίδια ώρα ας κάνουμε την σύγκριση:

Ο Κουράσης θυμίζουμε ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ που υλοποιούσαμε ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ, μέχρι το 2010 και τα νομικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων τον ΟΚΠΑ, το νομικό πρόσωπο που ασκούσε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και είχε γιατρούς στα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, όλων των ειδικοτήτων.!
Διότι ΑΛΛΟ ΚΟΥΡΑΣΗΣ και άλλο ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, ας είναι και οι δύο της ΝΔ.

Η ΦΛΥΑ λοιδωρήθηκε, λασπώθηκε, συκοφαντήθηκε από την κεντροαριστερά και την καργαριστερά γιατί ήταν εκεί ο Ακατανόμαστος.
Εχθές, ένα εργαλείο όπως η δημοτική ανώνυμη εταιρεία ΦΛΥΑ  - που την δική του ΑΕ ο δήμος Τρικκαίων χρησιμοποιεί για να προσφέρει αυτές τις προτωποριακές υπηρεσίες στους δημότες του  - στο Χαλάνδρι  ..... ανέστειλε και αυτή τη λειτουργία της, λόγω κορωνοϊού. 
ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.

 ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΦΛΥΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ETRIKALA αλλά .... υπηρετούσαν νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την ιδιωτικοποίηση.
Και έδωσαν την ΦΛΥΑ να την διοικούν εκείνοι ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ και ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ σε αυτή, δεν είχαν και δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ απολύτως ΟΡΑΜΑ για την εταιρεία.

Έτσι λέγανε οι καργαριστεροί της Κουρασικής Αριστεράς. "Νεοφιλελεύθερες πολιτικές λέγανε. 
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ. 
Ντάξει? Μάθετε τώρα τα νέα! ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

Πίστευαν ότι με τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη  θα τα έλυναν όλα τα προβλήματα, όλες τις ανάγκες των δημοτών.

Χωρίς να πληρώνεται κανένας χριστιανός για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, όπως φαντάζομαι γίνεται μέσω της ETRIKALA για εκείνους τους ΗΡΩΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - που δεν κλείστηκαν σπίτι αλλά με αυταπάρνηση προσφέρουν υπηρεσίες στους άλλους.
Εκείνοι  που προσφέρουν αυτές τις κατ΄ οίκον υπηρεσίες στους συνδημότες τους. 
Φαντάζομαι ότι παίρνουν μεροκάματο από την εταιρεία. 
Πρέπει να τρώνε και αυτοί και το σπίτι τους.
 Πώς να γίνει δηλαδή; 

Η ματσωμένη αριστερά - το ΠΡΟΛΕΦΤΑΡΙΑΤΟ - δεν χρειάζεται μεροκάματο. Προσφέρει ανιδιοτελώς, σου λέγανε. 
ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΟΜΩΣ .... ΑΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ...
Κάποιοι έκαναν με την ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ποινικό αδίκημα ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ, την ΔΟΥΛΕΙΑ, τα ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ.
Είναι - σου λέγανε αυτοί  - πολύ αλληλέγγυοι και οι άλλοι ιδιοτελείς.. 
Όσοι πληρώνονται για την δουλειά τους είναι ιδιοτελής.
 Η ΕΡΓΑΣΙΑ - όλων εκτός των δημοσίων υπαλλήλων - στο απόσπασμα. 
ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ.
Αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πολλοί. 
Πρέπει να ελλατωθούν γιατί .... έχουμε εθελοντες.

Εθελοντικά θα λειτουγήσει η κοινωνία σου λέγανε και σου άρεσε. ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ!

ΜΕΙΝΕ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ και ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, μπαμπουίνε Χαλανδραίε - που οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ λακίσανε. Διότι καλή η επιτηδευμένη κοινωνική προσφορά, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων κα των αδυνάτων αλλά να μην κολλήσουμε και κορονοϊό. ΣΠΙΤΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και γρήγορα.

Και οι αδύναμοι, οι μειονότητες, οι γέροι, οι ανήμποροι ας μείνουν σπίτι και αυτοί και ας πορευτούν με την ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΡΑ! Τι να κάνουμε. Οι εθελοντές ήταν μεγάλοι άνθρωποι και κινδυνεύουν, σου λέει. Πρέπει να μείνουν σπίτι.

Ξέρω ότι δεν γουστάρεις που στα λέμε.
Δεν δέχεσαι την ΕΥΘΥΝΗ για τις επιλογές σου. 
ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ γιατί όλα αυτά τα χαζά και τα πίστεψες και τα αναπαρήγαγες εναντίον άλλων για να δικαιολογήσεις τις επιλογές σου. Για να καταλάβεις την εξουσία, λάφυρο  όλη. ΕΝΤΕΛΩΣ ΙΔΙΟΤΕΛΩΣ!

Και δεν γουστάρεις να ενοχλούμε τους τοπικούς ηγέτες σου, τους αρχηγούς των παρατάξεων που ψηφίζεις σαν καλό κομματικό άτομο του κοπαδιού που είσαι.

Και θες τώρα να σου λέμε αυτά τα εύηχα περί ΟΛΟΜΑΖΙ και ΑΤΟΜΙΚΗ  ΕΥΘΥΝΗ.

Τι ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ; 
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ δική σου που κατάργησες τις δομές.
Γιατί να είναι δική μας που ουρλιάζαμε και μας λασπώνανε;

Και τι ΟΛΟΙΜΑΖΙ;
ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που σήμερα θα σου επέτρεπαν - αν έκαναν αυτό που κάνουν στα Τρίκαλα - να μην πας - αν είσαι στις ευπαθείς ομάδες - στο SUPER MARKET να συνωστίζεσαι;

Όχι φιλαράκι. Να μάθεις να λες και ΜΕΑ CULPA και όχι να παριστάνεις τον αλάνθαστο και να ζητάς να μην στα λέμε αυτά που σε ενοχλούν.

Θα στα λέμε και σε όποιον δεν αρέσει ΞΥΔΙ!

ΞΥΔΙ κανονικό, κρασιού εργατικό, φτηνό.
Όχι γκουρμέ. Βαλσαμικό του προλεφταριάτου.
Σαν εκείνο που ποτίστηκε ο γιατρός που αντέδρασε στην μετατροπή των δημοτικών ιατρείων σε κοινωνικά. Τέτοιο ΞΥΔΙ.

ΔΕΣ   ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ με τα Τρίκαλα με την πρωτοπόρα ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, αλλά και πολλούς άλλους δήμους που δεν κατάργησαν τα Νομικά τους πρόσωπα - δίπλα είναι τα Βριλήσσια με τον ΟΚΠΑ και δεκάδες άλλα παραδείγματα.
Δεν έκλεισαν το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, δεν περιόρισαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ για να κάνουν χώρο στον εθελοντισμό .
Τον χρησιμοποίησαν ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ βέβαια γιατί καλό πράμα είναι αλλά ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

Δες με ανοικτό μυαλό και χωρίς ιδεοληψίες τις διαφορές θα καταλάβεις ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΣΑΣ ΠΗΓΑΝ ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ και Η ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με τις ιδεοληψίες της πρώτης τετραετίας και τα πειράματα στην πλάτη των Χαλανδραίων.

Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου