Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

1ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2020-2021 από τις εκδόσεις Hλιαχτίδα


Οι εκδόσεις Hλιαχτίδα προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2020-2021, με ημερομηνία λήξης 28 Φεβρουαρίου 2021. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:

α) Διήγημα (έως 1.500 λέξεις)

β) Παιδικό παραμύθι (έως 600 λέξεις)

Το θέμα και στις δυο κατηγορίες είναι ελεύθερο. Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από 5μελή κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούν οι:

Στεφανία Καζάκη – βιβλιοθηκονόμος

Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου – Συμβουλευτικός ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια

Πόλα Δρακοπούλου – παιδαγωγός

Βάσια Παπαδοπούλου – Ιστορικός και κριτικός τέχνης

Δέσποινα Φίλιου – συγγραφέας

Όροι συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν ενήλικες άνω των 18 ετών.

1. Τα έργα θα πρέπει είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.

2. Ο δημιουργός εγγυάται το πρωτότυπο του έργου του.

3. Με την αποστολή του έργου, ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση.

4. Οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τους όρους του διαγωνισμού και αποδέχονται την απόφαση της κριτικής επιτροπής, η οποία είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

5. Τα έργα που υποβάλλονται στον διαγωνισμό δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

6. Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος και στις δυο κατηγορίες με ένα αδημοσίευτο έργο τους. Σημειωτέον ότι η βράβευση σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό νοείται ως δημοσίευση.

Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου 2021.

Τρόπος συμμετοχής:

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να στείλουν τα έργα τους στο email: info@ekdoseisiliaxtida.gr αναφέροντας στο θέμα την κατηγορία συμμετοχής τους, με τον εξής τρόπο:

α) Στο πρώτο αρχείο θα είναι το έργο τους με το ψευδώνυμό τους, και κανένα άλλο προσωπικό στοιχείο.

β) Στο δεύτερο αρχείο θα είναι τα στοιχεία τους: Τίτλος του έργου, Όνομα, Επώνυμο, Ψευδώνυμο, Πόλη, Τηλέφωνο επικοινωνίας, email.

Βραβεία:

1. Τα είκοσι (20) διηγήματα που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, βάσει της αξιολόγησης της κριτικής επιτροπής, θα συμπεριληφθούν σε συλλογική έντυπη έκδοση των εκδόσεων Ηλιαχτίδα.

2. Τα δέκα (10) παιδικά παραμύθια που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία βάσει της αξιολόγησης της κριτικής επιτροπής, θα συμπεριληφθούν σε συλλογική έντυπη έκδοση των εκδόσεων Ηλιαχτίδα.

Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στις 22 Μαρτίου 2021 στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Ηλιαχτίδα: www.ekdoseisiliaxtida.gr. Οι νικητές θα ενημερωθούν με μήνυμα στο email τους.

Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την άνοιξη του 2021, θα γίνει η παρουσίαση των δυο συλλογικών τόμων, θα απονεμηθούν τα βραβεία στους νικητές και τα αναμνηστικά διπλώματα στους συμμετέχοντες.

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα: 2104967338, 6934776847

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου