Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Σε βηματισμό ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ και ΕΚΛΟΓΩΝ


· Σημαντικές Αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου


Σε βηματισμό συνεδρίου και εκλογών το Πράσινο Κίνημα, μετά από την πρόσφατη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως επιβάλουν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα το Συνέδριο του κόμματος να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουλίου 2021, στην Αθήνα, να είναι ανοιχτό και με μαζική συμμετοχή για να μπορέσουν να λάβουν μέρος όλοι οι σύνεδροι οι οποίοι είναι περισσότεροι από 1000 άτομα. Φυσικά το συνέδριο θα είναι παράλληλα και ψηφιακό για να μπορούν να συμμετάσχουν, κυρίως στα πολιτικά ψηφίσματα, και τα χιλιάδες μέλη μας σε όλη την Ελλάδα που δεν θα είναι σύνεδροι. Πάντα βέβαια με την προϋπόθεση όσον αφορά στην ημερομηνία ότι αφενός δεν θα έχουν προκηρυχθεί εκλογές και όσον αφορά στην μαζικότητα ότι θα έχει αρθεί το lockdown και τα περιοριστικά μέτρα συγχρωτισμού. Εάν προκηρυχτούν νωρίτερα εκλογές, (όπως πιθανολογείτε από τα ΜΜΕ), το συνέδριο του Πράσινου Κινήματος θα μεταφερθεί για μετά το καλοκαίρι.
Επικεφαλής της οργανωτικής διαδικασίας του Συνεδρίου ανέλαβε το νέο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, Άγγελος Νταβίας.

Επίσης, το Πολιτικό Συμβούλιο ανέθεσε στους Συμπροέδρους του κόμματος Ρία Ακρίβου και Κώστα Καλογράνη να εξετάσουν τις υποψηφιότητες του Πράσινου Κινήματος σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας και να προχωρήσουν στην τελική κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Αξίζει να επισημάνουμε ότι το Πράσινο Κίνημα έχει δύο συμπροέδρους, μία γυναίκα και έναν άντρα στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.


Επικεφαλής των επικείμενων εκλογών, όποτε και όταν αυτές προκηρυχθούν, θα είναι ο συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης. Όπως ανακοινώθηκε το κόμμα έχει συμπληρώσει τα ψηφοδέλτιά του σε ποσοστό άνω του 60%. Ήδη εξετάζονται και άλλες υποψηφιότητες από την Κοινωνία των Πολιτών. Μάλιστα ήδη έχουν δρομολογηθεί σημαντικές συνεργασίες και προσχωρήσεις στο Πράσινο Κίνημα, οι οποίες θα ανακοινώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο προσεχές μέλλον.


Στο πλαίσιο αυτό το Πράσινο Κίνημα βρίσκεται στο στάδιο της εξειδίκευσης των προγραμματικών του θέσεων και το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναλάβει επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος ο αντιπρόεδρος του Πράσινου Ιδρύματος Μιχάλης Μπούργος. Αξίζει να επισημάνουμε ότι το Πράσινο Ίδρυμα «Ο Θεόφραστος» είναι ο επιστημονικός φορέας τεκμηρίωσης «πράσινων» πολιτικών του Πράσινου Κινήματος. Επίσης σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη η διαδικτυακή πλατφόρμα Αμεσοδημοκρατικής Συμμετοχικής Διαδικασίας, όπου όλα τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα συμμετάσχουν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους στην συνδιαμόρφωση του προγράμματος. Ήδη υπάρχουν τα πρώτα «21 σημεία για τις εκλογές του 2021», το οποίο είναι πρώτο κείμενο βάσης Πράσινων Πολιτικών το οποίο θα εξειδικευτεί και θα αναπτυχθεί με την συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας και των μελών και φίλων του Πράσινου Κινήματος.

Στις εργασίες της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος αναλύθηκε η υπάρχουσα πολιτική συγκυρία και επιβεβαιώθηκε η διαφορετική πρόταση διακυβέρνησης που έχει καταθέσει το Πράσινο Κίνημα και την οποία θα εμπιστευθούν οι πολίτες.

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου