Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Απόδοση ευθυνών στους εμπλεκόμενους όσο “ψηλά” και αν βρίσκονται


Ανακοίνωση του κόμματος για την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη 
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Απόδοση ευθυνών στους εμπλεκόμενους όσο “ψηλά” και αν βρίσκονται 

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί την εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης βιασμού στην Θεσσαλονίκη και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για την ανάγκη της απόλυτης διαλεύκανσης της υπόθεσης. Είναι αυτονόητο ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση. Να τιμωρηθεί κάθε ένοχος και να εξαρθρώσουν κυκλώματα που σχεδιάζουν και υλοποιούν παρόμοιες εγκληματικές δράσεις.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ χαιρετίζει την εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, να ερευνηθούν όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τα τελευταία 24ωρα και να αναλάβει την εποπτεία της έρευνας, εισαγγελέας Εφετών.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επί της ουσίας ζητά έρευνα σε βάθος στο ανώτερο επίπεδο, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων - καταγγελλόμενων επιτάσσει.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ υπογραμμίζει ότι είναι χρέος όλων μας, κάθε συνειδητοποιημένου και ευαισθητοποιημένου πολίτη, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αντιμετωπίζονται αυτά τα επικίνδυνα φαινόμενα. Είναι η ώρα να φωνάξουμε «ως εδώ» στις πράξεις βίας, να ανιχνεύσουμε τις γενεσιουργές αιτίες του φαινομένου, να δράσουμε αποτρεπτικά και να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα θύματα.
Για να γίνει δυνατό κάτι τέτοιο χρειάζεται να σπάσει η σιωπή όλων, να πέσει φως σε κάθε πτυχή. Χωρίς αντίδραση και της κοινωνίας δεν μπορεί να μπει τέλος στον αρρωστημένο αυτό φαύλο κύκλο.
Γενικότερα, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ έχει ζητήσει με επίσημες ανακοινώσεις του, οι αρμόδιες αρχές να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις και σειρά πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας σε όλες τις μορφές της. Σε αυτό το πλαίσιο ανήκει και η πρόταση του κόμματος να χρηματοδοτηθούν ξενώνες και συμβουλευτικά κέντρα για την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας και βιασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου