Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ 2011 - OTAN KANAME ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ




ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
(για να μην ξεχνιόμαστε):

"...Κατάρτιση με δημόσιο διάλογο Προγράμματος Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Αναδιανομής του Πλούτου και Ανθρώπινης και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Διότι :Επιτακτική Ανάγκη σήμερα είναι :η Ανάπτυξη της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής. Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, οι εναλλακτικές μορφές ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Η Στήριξη μορφών συλλογικής διαχείρισης, όπως: συνεταιρισμών, ομαδικών καλλιεργειών, δημοτικών και δημοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων, ...διαχείριση των λαϊκών αγορών από επιτροπές άμεσων παραγωγών, καταναλωτών κ.ο.κ.

Η Αξιοποίηση του συνόλου του εθνικού πλούτου, ορυκτού και υποθαλάσσιου υπέρ του έθνους και του Λαού. Η Προστασία της Δημόσιας Περιουσίας. Λαϊκή κινητοποίηση για τη γη, την στέγη, το κλίμα και τους φυσικούς πόρους, την αγροτική αναδιάρθρωση και τη διατροφική επάρκεια. Μία Εναλλακτική, προοδευτική αντίληψη πρέπει να επιβεβαιώνεται με την εναλλακτική δράση και στην οικονομία.

Αυτό συνεπάγεται στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (μ.Μ.Ε.), δημιουργία εταιρειών λαϊκής βάσης, συνεταιρισμών, ομαδικών καλλιεργειών και κοινοπραξιών, πρωτοβουλίες των εργαζομένων για ματαίωση του αφελληνισμού βιώσιμων επιχειρήσεων, ενίσχυση πρωτοβουλιών για αξιοποίηση παραγωγικών δυνατοτήτων.

Στο επίπεδο της Ανάπτυξης.
Η αυτοοργάνωση, για ανάπτυξη των εγχώριων παραγωγικών πηγών, με αλληλεγγύη στο κόστος, αλλά και στην κατανομή του προϊόντος, αποτελεί ένα πεδίο, που ως τώρα θεωρείται ότι ανήκει αποκλειστικά στην επιχειρηματική πρωτοβουλία, ενώ οι πολίτες (παραγωγοί και καταναλωτές) «διαπαιδαγωγούνται» με όλα τα μέσα, να παραμένουν σταθερά παθητικοί.»

(συλλογικό κείμενο "Σοσιαλιστικής Ανασύνθεσης" 2011 και απόσπασμα από προηγούμενο της "Λαϊκής Αλληλεγγύης", 2010)


ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.:

 Ίσως εδώ βρίσκοται απαντήσεις. 

Ας σκεφτούμε αν κάναμε κάτι από τα παραπάνω από το 2011 που τα λέγαμε. 

Αν θεωρείς ότι τα κάναμε τότε είμαστε έτοιμοι για ρήξη.

Αν όχι .... ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑΤΕ μέχρι να τα κάνουμε  (λέω εγώ που μιλάω συνήθως μόνο για τα τοπικά θεματάκια γιατί τα σοβαρά τα έχουν αναλάβει μεγαλοστελέχια, δεν είναι για την μετριότητά μας.

Τα μεγαλοστελέχια που γάμησαν την χώρα και συνεχίζουν ακάθεκτοι να πουλάνε "ξερολισμό" και να "χώνονται" με όλες τις καταστάσεις.)

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ!

ΚΑΛΟ Σ-Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου