Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΑΛΕΞΗΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΤ 365 - ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ




Ο αντιδήμαρχος Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης τοποθετήθηκε μέσω fb στο θέμα της Μητροπούλου και η φίλη της Πλατείας Κ.Κ. μας έστειλε την παρέμβασή του που έχει πραγματικό ενδιαφέρον.

Για το ρεπορτάζ: Κ.Κ. - Βριλησσια

Alexis Mavraganis

Ο δημοτικός χώρος του Ο.Τ. 365 (Κισσάβου και Μητροπούλου) στους δημότες.

Η υπόθεση του Ο.Τ. 365 και η επανάκαμψη της τοπικής κοινωνίας στο χώρο της είναι κορυφαία για τα Βριλήσσια και την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Αθήνας, καθώς και για την αυτοδιοίκηση και τις πολιτικές που ασκούνται στην Τ.Α. για την απελευθέρωση των δημόσιων χώρων από τα ιδιωτικά συμφέροντα και την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτούς. Η θέση κάθε δημοτικής παράταξης και αυτοδιοικητικού της πόλης μας πρέπει να είναι δεδομένη παρότι παρακολουθώ ότι μόνο έτσι δεν συμβαίνει. Σε ό,τι αφορά στην τοποθέτηση της δημοτικής αρχής και του "Δήμου Δημιουργίας" δεν υφίστανται ερωτηματικά και αναζητήσεις, από τις πολιτικές και κοινωνικές ρίζες της, το παρόν και το μέλλον της, είναι ξεκάθαρη και κάθετη υπέρ της υπεράσπισης της δημόσιας λειτουργίας και της απόδοσης του χώρου στους δημότες, χωρίς διαπραγματεύσεις και δισταγμούς από οποιαδήποτε υποτιθέμενα προσκόμματα και ενδοιασμούς.

Κάθε παράταξη έχει τις αρχές και τις αξίες της. Τέτοιες υποθέσεις κρίνουν παρατάξεις και αυτοδιοικητικούς στην πράξη, κι αποτελούν τομή για τις αληθινές συγκλίσεις και αποκλείσεις των τοπικών πολιτικών χώρων και σχηματισμών. Ιωαννίδης και "Νέα Πνοή" επιμένουν στις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους υπέρ των ιδιωτικών λύσεων ακόμα και όταν αυτές προσβάλλουν τη βιώσιμη δημοτική ανάπτυξη με το χειρότερο τρόπο, επιχειρώντας να επιτύχουν αίολες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες, αλλά θα οδηγηθούν τελικά στην πλήρη πολιτική απομόνωση.

ΥΓ: Οι κοινωνικοί, αυτοδιοικητικοί και εν γένει πολιτικοί αγώνες για την παραμονή της δημόσιας περιουσίας υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο είναι πιο επίκαιροι από ποτέ. Αφορούν ένα μεγάλο εύρος ζητημάτων που τίθενται και από τις σχέσεις της χώρας με θεσμούς και δανειστές, κι η κοινωνία μας οφείλει να είναι σε ετοιμότητα για τις μάχες που έπονται επί σημαντικότατων διακυβευμάτων για ελεύθερους και προσβάσιμους δημόσιους χώρους και την προστασία των πλέον κρίσιμων δημόσιων αγαθών για την ανθρώπινη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου