Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝEΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

 

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των δημοτικών παρατάξεων με θέμα την ανέγερση του νέου δημαρχείου  με την παρουσία των μελετητών.

Η εισήγηση της διοίκησης Ρούσσου είναι η επικαιροποίηση των υπαρχουσών μελετών που προέκυψαν μετά τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του 1999 από την μελετητική ομάδα που έχει τα πνευματικά δικαιώματα της αρχιτεκτονικής μελέτης, η προσαρμογή τους στα δεδομένα του αναθεωρημένου το 2012 ΓΟΚ ώστε - εκτός άλλων  διευθετήσεων στην εσωτερική διαμόρφωση του κτιρίου   - να μην απαιτείται έγκριση υπέρβασης στον σ.δ. του οικοπέδου  (όπως παλιά προβλεπόταν με τα προ 20ετίας πολεοδομικά δεδομένα) καθώς και η πρόβλεψη ενός παραπάνω υπογείου γκαράζ - 150 θέσεων σύνολο (δηλαδή ουσιαστικά να καλύπτονται οι σημερινές θέσεις στάθμευσης που χάνονται από την επιφάνεια).

Το κτίριο επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του δήμου, με δεδομένη την σχεδιαζόμενη στέγαση της υπηρεσίας παιδείας και πολιτισμού στο κτίριο Νόμπελ και βέβαια με την στέγαση του εργατοτεχνικού προσωπικού - καθαριότητα, αυτεπιστασία κλπ - στον χώρο που θα διαμορφωθεί (ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ) στον νοικιασμένο από τους δανειστές ΧΕΥ 9 (που πέρασε ένας χρόνος και ακόμα ΜΟΝΟ ΝΟΙΚΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ, δεν έχει μεταφερθεί εκεί ούτε το πάρκινγκ των απορριμματοφόρων, πόσο μάλλον εγκαταστάσεις).

Με το υπό ανέγερση κτίριο λοιπόν όλες οι άλλες υπηρεσίες (διοικητική, τεχνική, οικονομική, κοινωνική, δημοτικό συμβούλιο, διοίκηση, χώρος συνεδριάσεων)  στεγάζονται, ώστε να σταματήσει η αιμορραγία των τριών μισθωμάτων των σημερινών κτιρίων (σημερινό κεντρικό δημαρχείο, τεχνική υπηρεσία, παντοκοροϊδειο).

Οι μελετητές ενημέρωσαν τις δημοτικές παρατάξεις ότι οι προσαρμογές - επικαιροποιήσεις των μελετών μέχρι την σύνταξη των τευχών δημοπράτησης μπορεί να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος έτους και θα κοστίσουν - μαζί με την έκδοση της άδειας οικοδομής - 150 χιλιάδες ευρώ πλέον ΦΠΑ, δηλαδή μια πολύ λογική τιμή για τα μελετητικά δεδομένα αν σκεφτεί κανείς ότι αν ο δήμος επιλέξει να πάει σε εξ αρχής νέα μελέτη χωρίς να βασιστεί στην υπάρχουσα το κόστος της - με βάση την κείμενη νομοθεσία - θα ανέλθει στο ΙΛΛΙΓΙΩΔΕΣ ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ. (ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ).

Ο Συμεών ενημέρωσε τις δημοτικές παρατάξεις ότι η ολοκλήρωση των μελετών μπορεί να οδηγήσει στην άμεση ένταξη του έργου ανέγερσης του κτιρίου στον περιφερειακό σχεδιασμό έργων (όπως ακριβώς έγινε και με την Αγία Παρασκευή) ή ακόμα και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (υπάρχει τέτοια πρόθεση από το γκουβέρνο, είπε) ώστε η δημοπράτηση του έργου να γίνει εντός του 2018 και ζήτησε την συναίνεσή τους στην γρήγορη και χωρίς μικροπολιτικά προσχώματα, λήψη των αποφάσεων για να μην χαθεί το ευνοϊκό για το Χαλάνδρι μομέντουμ.

"Το δημαρχείο θα ανήκει στο Χαλάνδρι, δεν είναι του δημάρχου" είπε ο Συμεών σε μια επίδειξη ωρίμανσής του και εγκατάλειψης των σουλτανικών και μεσσιανικών λογικών του "εγώ, μόνος μου θα σας σώσω"  (Λες να είναι μόνιμη αυτή η αλλαγή; Αν είναι θα είναι καλό για την πόλη πάντως, Αλλά κράτα και μια γάτα. Για τον Συμεών μιλάμε).

Οι παρευρισκόμενοι επικεφαλής τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Κουράσης, Λαδόπουλος, Καρατζά και Νταβίας) εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να δώσουν θετική ψήφο στην λήψη των αναγκαίων αποφάσεων "ώστε επιτέλους το Χαλάνδρι να αποκτήσει δημαρχείο" όπως είπε ο Γ. Λαδόπουλος ενώ η Λούλα Καρατζά τόνισε ότι δεν θα μείνουμε μόνο στην ψήφιση της ανάθεσης της μελέτης επικαιροποίησης αλλά είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε τον Συμεών "για την διεκδίκηση της χρηματοδότησης του έργου"  που είναι απαραίτητο και αναγκαίο για την πόλη.

Απουσίαζαν οι Γιώργος Θωμάς (δικαιολογημένα, αφού είχε ενημερώσει ότι έλειπε εκτός Λεκανοπεδίου) και ο Στάθης Ανδρεόπουλος, ο οποίος δεν ήλθε στην σύσκεψη, οπότε περιμένουμε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις τους.
(Και του Αϊβαλιωτη, αφού και αυτός Χαλανδραίος είναι).

ΥΓ: Δεν μίλησε ο λαλίστατος  Ακατανόμαστος. 
Τι να πει τώρα;
Δεκαπέντε χρόνια τα λέει ο τρελός. 
Ας τα λένε τώρα οι άλλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου