Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ;

  • Ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, που η τεχνική υπηρεσία του Δήμου προκήρυξε το 1999, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του τρίτου τμήματος του οικοπέδου στην γωνία Β. Γεωργίου και 25ης Μαρτίου, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως  ΧΩΡΟΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ  ολοκληρώθηκε το 2000.
  • Στον διαγωνισμό βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτες μελέτες. 
  • Πρώτο βραβείο στο αρχιτεκτονικό βραβείο xza architects των  Θεώνης Ξάνθη ,  Γεράσιμου Ζακυνθινού και Θοδωρή Ανδρουλάκη.
  •   Το 2000 ο δήμος Χαλανδρίου ανέθεσε στην μελετητική ομάδα την εκπόνηση της στατικής και ΗΜ μελέτης για να προχωρήσει στην ανέγερση του δημαρχείου της πόλης μας. Στην τότε παράταξη της πλειοψηφίας γινόταν χαμός. Εργολαβικά συμφέροντα με πρόσβαση σε στελέχη της πλειοψηφίας λοιδορούσαν την διαδικασία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού - που την αποκαλούσαν "ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ" στην οποία "έμπλεξε" ο δήμος αντί να προχωρήσει σε μελετοκατασκευή - για να έχουν δεδομένο ότι θα κατευθύνουν όπου ήθελαν το έργο.
  • Οι πιέσεις "κόλλησαν" τις διαδικασίες. Η στατική και Η/Μ μελέτη παραδόθηκαν τελικά στον δήμο μετά την αλλαγή διοίκησης, στην διοίκηση Ζαφειρόπουλου την ώρα που η καργαριστερά, στελέχη του τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ αλλά κα μεγάλο μέρος των ΠΑΣΟΚων έλεγαν ότι το δημαρχείο δεν έπρεπε να γίνει και έπρεπε να πάει .... στο ΠΑΤΗΜΑ και η μελέτη που ήταν έτοιμη, να πεταχτεί. Πρότειναν το ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ακίνητο στο κέντρο της πόλης - το σημερινό  δημοτικό πάρκινκ - να γίνει πολυόροφο γκαράζ (!!!!!) ή ακόμα και κτίριο καταστημάτων και γραφείων (!!!!!)
  • Στις δημοτικές εκλογές του 2006 η διοίκηση Ζαφειρόπουλου αναρτά ένα πανώ στον χώρο, εξαγγέλλοντας ότι θα προχωρήσει το δημαρχείο και "τιμώντας" τα στελέχη της προηγούμενης διοίκησης που έφεραν τα πράγματα στο τελικό στάδιο που βρίσκονται από τότε: Τον πρώην δήμαρχο Κώστα Παττακό και τον αντιδήμαρχο της τεχνικής υπηρεσίας επί των ημερών του οποίου ολοκληρώθηκε η απαλλοτρίωση του χώρου και προκηρύχτηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις .... "συντρόφων" που ήθελαν την δουλειά για πάρτη τους. (Για την ιστορία τις μελέτες ΗΜ και Στατικές προχώρησε ο έτερος Καππαδόκης Σταύρος Λιανός, κλείνοντας τα αυτιά του στα περί ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού).
  • Παλινωδίες επί παλινωδιών μετά το 2006. Στην διοίκηση Ζαφειρόπουλου αναζητούν τρόπους να .... "αξιοποιήσουν" την δημοτική περιουσία. Πολλοί δηλώνουν ότι διαφωνούν με την ανέγερση δημαρχείου. Ο Ζαφειρόπουλος ζητάει από την ΦΛΥΑ να εκπονήσει μελέτη για να εξεταστούν τα πιθανά σενάρια αξιοποίησης του χώρου σε συνάρτηση και με το κτήμα Μαμμόπουλου. Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ και είναι στον δήμο. ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΣΕΝΑΡΙΑ.  Πολλοί επιμένουν: Να γίνουν ισόγεια καταστήματα για να τα "εκμεταλλευτεί" ο δήμος και από πάνω - σε ό,τι περισσέψει - να γίνει το δημαρχείο.
  • Φτάνουμε στις δημοτικές εκλογές του 2010. Το δημαρχείο .... ξεχνιέται αφού ακόμα και στο προεκλογικό πρόγραμμα του Κώστα Παττακού δεν γίνεται καν αναφορά (!), επειδή κάποιοι υποστηρικτές του αναζητούσαν την δικαίωσή τους. Και η δικαίωσή τους ήταν (και είναι άραγε;) να βγει η  μελέτη ΑΧΡΗΣΤΗ, για να είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ και εκείνοι που έκαναν τις επιλογές διαδικασιών που οδήγησαν σε αυτή. Η ΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ. Τελικά ο Νίκος Πανταζής είναι ο πρώτος που υπαναχωρεί από την θέση "να πάει το δημαρχείο στο Πάτημα" της Αυτοεξυπηρέτησης, αφού τότε συνεργαζόταν και με τον Ακατανόμαστο λόγω Μητρόπουλου.
  • Το 2014 το θέμα ξανασηκώνεται από την παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ. Όλοι οι άλλοι - ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ - λένε είτε ότι δεν χρειάζεται ανέγερση δημαρχείου διότι είναι περιττή πολυτέλεια,. (ενώ τα νοίκια που πληρώνονται κάθε μήνα είναι .... οικονομία), είτε ότι πρέπει να πάει αλλού.
  • Παροιμιώδης θα μείνει η σκηνή με νεαρό αυτοεξυπηρετούμενο υποψήφιο δήμαρχο στην τηλεόραση, όπου τον έβγαλε ο Αιβαλιώτης - του ΛΑΟΣ - για να τον "στηρίξει" και του έλεγε: "Εσύ που είσαι νέος και άφθαρτος (....) θα δηλώσεις τώρα καθαρά ότι δεν θα ζητάς δημαρχεία και πολυτέλειες γιατί κοίτα τι έχω εδώ" ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΣΑΝΙΔΑ μπαμπουίνο μου. "Αν δεν τηρήσεις την υπόσχεσή σου, να εδώ την έχω. Θα την βγάλω και με αυτή θα σου τις βρέξω ". (στο κόλιο, που έλεγε και η συχωρεμένη η γιαγιά μου).
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 13.00 ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΘΕΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ - δυστυχώς θα λείπει ο  Γεράσιμος Ζακυνθινός που δεν βρίσκεται στον μάταιο τούτο κόσμο πλέον αφού έχασε τη ζωή του σε τροχαίο  - ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ για τους σχεδιασμούς της διοίκησης Ρούσσου να προχωρήσει ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ!

Ελπίζουμε ΟΛΟΙ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προτάξουν το συμφέρον της πόλης.
.
Και αν έχουν ΛΙΓΟ φιλότιμο ας πουν και ένα συγνώμη ή μια καλή κουβέντα για την διοίκηση της δουλειάς της οποίας χρησιμοποιούν οι "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ".

Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου