Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΑΝΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ "ΝΕΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ" ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ



Με ποστ του στο φατσομπούκι ο πρώην υπουργός του αειμνίστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση της περιόδου των ειδικών δικαστηρίων για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου,  και βέβαια  πρόεδρος της νεοφιλελεύθερης ΤΑΥΡΟΔΡΑΣΗΣ, καλεί τους προοδευτικούς πολίτες του χώρου της ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες κλπ -  να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα που - σου λέει - θα είναι ο άλλος πόλος απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό που εκφράζει ο Κυριάκος.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η δεύτερη παράγραφός του: Θα ψηφίσω γιατί οι 9 υποψήφιοι ΑΡΧΗΓΟΙ - ΗΓΕΤΕΣ  δέχτηκαν να ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ σε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ! 
Εγγυάται - σου λέει ο Πρόεδρος -- αυτή η στάση τους ότι θα είναι ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΗΓΕΤΕΣ!

Επίσης αξιοπρόσεχτο είναι το κάλεσμα του κ. Μάνου, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, να ψηφίσουν ποιον θέλουν αρχηγό της ..... κεντροαριστεράς;  ανάλογα με τις προτιμήσεις τους για το τι συμφέρει το κόμμα που θα ψηφίσουν στις κανονικές εκλογές.

Να μαζευτούμε, λοιπόν, να πάτε να ψηφίσετε γιατί πρέπει να ηττηθεί πάσει θυσία ο ΣΥΡΙΖΑΣ και να τιμωρηθεί για το βρώμικο 89 .... ο Τσίπρας που όταν Δαμανάκη, Μάνο, το ΚΚΕ και βεβαίως ο Κ. Μητσοτάκης επιχειρούσαν να εξοντώσουν τον ηγέτη και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ήταν ΚΝΙΤΗΣ  μαθητής της 3ης γυμνασίου.

(Το επιχείρημα για τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ για το βρώμικο 89 το διάβασα από ΣΟΒΑΡΟ - κατά τα άλλα - και αγαπημένο σύντροφο στο φατσομπούκι)

ΣΕΙΣΜΟΣ - ΣΕΙΣΜΟΣ (ΤΑΥΡΟ)ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ!

 Το ποστάρισμα του Στέφανου Μάνου στο φατσομπούκι:

"Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα ψηφίσω στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου προοδευτικού φορέα. Απόδειξη λαού που ξυπνάει.

Οι 9 υποψήφιοι δέχθηκαν να "υπακούσουν" στους κανόνες που θέσπισε Ανεξάρτητη Αρχή υπό τον καθηγητή κ. Αλιβιζάτο. Από μόνο του αυτό είναι αξιοπρόσεκτο γεγονός. Ανταγωνιστές πολιτικοί, προσωπικότητες και κόμματα δέχτηκαν να υποταχθούν εκουσίως σε κανόνες που ορίστηκαν από μια Αρχή που οι ίδιοι υποψήφιοι δημιούργησαν. Είναι ένα καλό ξεκίνημα. 

Για την ανάδειξη του επικεφαλής δεν καλούνται να ψηφίσουν μόνον οι οπαδοί των υποψηφίων, αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες. Όλοι όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές. Είτε είναι στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Έτσι αποφάσισε η Ανεξάρτητη Αρχή σεβόμενη τους Έλληνες πολίτες. 
Ποτέ άλλοτε δεν έχει γίνει τέτοια διαδικασία με τόση προσήλωση στην ακρίβεια. Ως Έλληνας πολίτης αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την Αρχή και τον καθηγητή κ. Αλιβιζάτο για το δικαίωμα ψήφου που μου παραχώρησε. Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα ψηφίσω.
Το ίδιο ελπίζω να κάνουν όσοι με διαβάζουν. Οι νεώτεροι, αυτοί που ενδεχομένως παρακολουθούν την πολιτική με κυνική προδιάθεση, ή δεν συγκινούνται από τους υποψηφίους, ή βαριούνται να πάνε να ψηφίσουν, ας σκεφθούν αν θα ήταν καλύτερα να μην έχουν δικαίωμα ψήφου. Ο επικεφαλής να επιλεγόταν σε μυστικές συναντήσεις διαφόρων "παραγόντων". Όλοι να πάμε να ψηφίσουμε. Μαζική συμμετοχή. Απόδειξη λαού που ξυπνάει.
Μαζική συμμετοχή και στο εξωτερικό. Για να καθιερωθεί η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού. Υπάρχουν κέντρα παντού. Βρυξέλλες, Κοπεγχάγη, Λονδίνο, Στοκχόλμη, Βερολίνο, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Σύδνεϋ, Παρίσι, Νέα Υόρκη και αλλού."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου