Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΣΤΟΝ ΒΑΤΡΑΧΟ

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν 4 στυλ κολύμβησης: το ελεύθερο, η πεταλούδα, το ύπτιο και πρόσθιο που είναι το στυλ του βατράχου.

Η δημοτική αρχή της πόλης μας εμπνεύστηκε προφανώς από την πεταλούδα στην πραγματικά φιλότιμη προσπάθειά της να ανακινήσει το δημοτικό κολυμβητήριο στο αθλητικό κέντρο « Ν. Πέρκιζας».

Ερωτευμένος με το υγρό στοιχείο, κολυμπώ σε αυτό το κολυμβητήριο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, όταν ήταν ακόμα ανοικτό, με μια διακοπή 5 ετών που κολυμπούσα στο Nordbad του Μονάχου.

Έτσι γνωρίζω από πρώτο χέρι όλη την ιστορία του. Είναι γεγονός, ότι μετα από τον καλλωπισμό του για τις ανάγκες των ολυμπιακών αγώνων του 2004, έζησε την πλήρη εγκατάλειψη. Η ανακαίνισή του ήταν αναγκαία.

Το σωστό να λέγεται. Η δημοτική αρχή της πόλης μας, αντέγραψε όλα τα χρώματα από τα φτερά της πεταλούδας και άλλαξε την όψη του κολυμβητηρίου. Χρώματα παντού όπου φτάνει το μάτι σου. Πλακάκια στους τοίχους των αποδυτηρίων, καινούργια ντουλάπια, φωτοκύτταρα στα ντούζ, Καινούργιοι βατήρες. Συνοπτικά μια αξιόλογη προσπάθεια καλλωπισμού για την τέρψη των ματιών. Δεν είναι λίγο αυτό και θα την επιβραβεύαμε με τα συγχαρητήριά μας, αν πέρα από την βιτρίνα κοιτούσε και λίγο την ουσία και τις πραγματικές ανάγκες αθλητών και πολιτών που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου.

Με τα πλακάκια κάλυψαν ένα μέρος των τοίχων και όχι το σύνολό τους, αλλά το χειρότερο είναι ότι με τα ίδια πλακάκια τοίχου έστρωσαν και το δάπεδο, με αποτέλεσμα να γλιστράει σαν παγοδρόμιο. Η χαρά του Ορθοπεδικού. Όπου να είναι θα αρχίσουν οι μηνήσεις, για σοβαρά ατυχήματα κυρίως ηλικιωμένων με περιορισμένα αντανακλαστικά, όπως είναι φυσικό.

Δεν έχει περάσει ένας μήνας από την παράδοση του κολυμβητηρίου στους λουσμένους και τα φωτοκύτταρα στα ντούζ χάλασαν και άρχισαν να πέφτουν τα καλύμματα των διακοπτών. Στα αποδυτήρια των γυναικών χάλασαν και οι ντουζιέρες και αντικαταστάθηκαν από τις παλιές!!!

Στις τουαλέτες δεν υπάρχει χαρτί υγείας, όπως τόσα χρόνια τώρα, και δεν υπάρχουν θέσεις για να τοποθετηθεί.

Ο εξαερισμός των αποδυτηρίων δεν λειτουργεί ή δεν υπάρχει καν, με αποτέλεσμα να πέφτει βροχή από το νταβάνι, εξαιτίας της συμπύκνωσης των υδρατμών. Ήδη η ασχήμια και το χρώμα του βατράχου έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στους τοίχους με την μορφή μούχλας, οι σοβάδες άρχισαν να φουσκώνουν, Φανταστείτε τι θα συμβεί, σαν πλακώσει ο Χειμώνας. Αντί να φτιάξουν αυτοματοποιημένο εξαερισμό, έβαλαν φωτοκύτταρα στα ντουζ για εντυπωσιασμό διάρκειας ενός μήνα !!!!

Δεν θα κουράσω με περισσότερα προβλήματα και παραλήψεις που βλέπει ο χρήστης των εγκαταστάσεων, αλλά δεν τις βλέπει ο επισκέπτης και ο περαστικός. Εξάλλου ο καλλωπισμός γι΄αυτους έγινε. Δυστυχώς για άλλη μια φορά, η δημοτική αρχή, δεν ξέφυγε από το φαίνεσται για να πάει στο είναι. Τα έργα βιτρίνας και η διαστρεβλωτική προπαγάνδα είναι τα ατού της προς άγρα ψήφων. Αυτό είναι τελικά το κύριο μέλημά της, Στα αχνάρια των προκατόχων της, Κάθε μέρα που περνά, επιβιώνει την επιλογή της να μείνει στην ιστορία της πόλης, ως δημοτική αρχή-συνεργείο ελαιοχρωματιστών.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΕΜΠΑΘΗΣ ΔΗΜΌΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου