Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

13 Μαΐου 2018 στη Λεμεσό συλλαλητήριο ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
«ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ»
ΣΤΙΣ 13 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ (Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, στις 17.00)

Η Βεργίνα Τηλεόραση, το μεγάλο περιφερειακό κανάλι που κατέγραψε τον παλμό των Ελλήνων από άκρη σε άκρη της γης, οργανώνοντας και μεταδίδοντας αποκλειστικά τα μεγάλα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας κυριολεκτικά σε όλο τον κόσμο, διοργανώνει στις 13 Μαΐου 2018 στη Λεμεσό συλλαλητήριο ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα.
Οι Τούρκοι κατέχουν το 40% της Κύπρου.
Η Κύπρος είναι η μόνη διαιρεμένη χώρα της Ευρώπης που «κόβεται» με τείχος. Τα κατεχόμενα της Κύπρου είναι σήμερα το μοναδικό τείχος που υψώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η εισβολή των Τούρκων στο μαρτυρικό νησί παραμένει μέχρι σήμερα μια ανοιχτή πληγή που συνεχίζει να αιμορραγεί λόγω της συνεχιζόμενης προκλητικότητας της Τουρκίας και ειδικά του σημερινού Τούρκου Πρόεδρου.
Η δραματική ιστορία των αγνοούμενων Κυπρίων αγωνιστών δεν έχει γράψει ακόμη τις τελευταίες της λέξεις.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η προκλητικότητα των Τούρκων έφτασε στο σημείο να παρεμποδίσουν με πολεμικά πλοία το ιταλικό γεωτρητικό σκάφος και να μην επιτρέψουν στην Κύπρο να διαχειριστεί το τεμάχιο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ .

Στο συλλαλητήριο που διοργανώνουμε υψώνουμε την φωνή μας για να υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας.
Για να υπερασπιστούμε τον κυπριακό ελληνισμό, για να απαντήσουμε στην τουρκική αδιαλλαξία με ειρηνική δυναμική διαμαρτυρία.
Για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ακεραιότητα.
Για να υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα.
Για να υπερασπιστούμε το δημοκρατικό μας Πολίτευμα.
Για να υπερασπιστούμε την Ορθοδοξία μας.
Για να διαδηλώσουμε και να ενημερώσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια και μοναδική, πως η κατοχή του βορείου τμήματος του νησιού πρέπει να πάψει να υφίσταται.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου και εκ μέρους της Βεργίνα Τηλεόρασης, του τηλεοπτικού σταθμού που μεταδίδει τον παλμό του Ελληνισμού σε όλο τον Κόσμο,

Σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε για να στείλουμε ένα μήνυμα σε ολόκληρη την Κυπριακή και Ελληνική κοινότητα αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη ότι ο ελληνισμός είναι ενωμένος, ότι απαιτεί την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και ότι είναι αποφασισμένος να προασπίσει αλλά και να διεκδικήσει τα δίκαιά του.

Καλούμε όλους τους αδελφούς μας από Ελλάδα και Κύπρο να δώσουν το παρόν.

Καλούμε όλα τα Σωματεία και τις Ενώσεις να στηρίξουν το Συλλαλητήριο.

Το Συλλαλητήριο θα πλαισιώσουν εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Κύπρου.

Με τιμή,
Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος
Μητροπολίτης Πάφου, κ.κ. Γεώργιος
Χρήστος Αριστείδου , Δημοσιογράφος
Άντι Λοϊζου , Συνταγματάρχης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου