Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Χωρίς καμία προσωπική αιχμή για το νικητή  - μόνο ως παράδειγμα το αναφέρουμε - προσέξτε παλαβό στις περιφέρεια Αττικής:
Όπως ξέρετε ο Γιάννης Σγουρός τον πρώτο γύρο έλαβε 24% του 50% (με τα άκυρα - λευκά) του εκλογικού σώματος. Την δεύτερη Κυριακή έλαβε το 53% του 30 % (με τα άκυρα - λευκά)

ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΔΡΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 101 ΕΔΡΕΣ;;

Σγουρός 61 - ΟΛΟΙ οι άλλοι 40 !!!!

Είναι δυνατόν;;; Και δεν μιλάμε για 51 έδρες ώστε να διασφαλιστεί η πλειοψηφία - όπως θα έλεγε ένας οπαδός της ενισχυμένης αναλογικής. Μιλάμε για 61 ΕΔΡΕΣ! Γιατί;

Επισήμανση 1η λοιπόν: Γιάννη Ραγκούση προτίνουμε να ξαναδείς το θέμα του εκλογικού νόμου της αυτοδιοίκησης προς αναλογικότερη κατεύθυνση !  (εμείς θα επιθυμούσαμε απλή αναλογική αλλά τουλάχιστον ας καταργηθούν οι υπερβολές).

Στο ίδιο κεφάλαιο - ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ - μπαίνει και το θέμα του δεύτερου γύρου. Η χθεσινή τραυματική εμπειρία, όπου το 60% δεν πήγε να ψηφίσει και από το 40% που πήγε, το 15% περίπου έριξε άκυρο - λευκό δείχνει ότι  το μοντέλο των δύο γύρων και του εκβιασμού της συνείδησης των πολιτών εξαντλείται. Και εξαντλείται μαζί με την λογική των δύο αντιμαχόμενων στρατοπέδων,  ΔΕΞΑ - ΑΝΤΙΔΕΞΑ, της μεταπολίτευσης το οποίο υπηρέτησε τόσα χρόνια. Καιρός να αναζητήσει το κίνημα της αυτοδιοίκησης πιο σύγχρονους τρόπους να αναδεικνύει δημάρχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου