Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ!

Ότι ο πολιτικός αμοραλισμός έχει αντικαταστήσει στο Χαλάνδρι την πολιτική διεργασία, τον πολιτικό διάλογο, τα πολιτικά επιχειρήματα, την άμυλα για την ανάδειξη των αρίστων της πόλης δεν είναι καινούργιο.

Μια δράκα ανύπαρκτων τύπων, μετριοτήτων που νομίζουν για τον εαυτό τους ότι έχουν ταχθεί ελέω Θεού, κατέχουν την απόλυτη αλήθεια, την απόλυτη ορθότητα στις απόψεις τους, έχουν ενώσει δυνάμεις "δια την σωτηρίαν της πόλεως ταύτης".

Πρόκειται για μερικά χυδαία γλυφτρόνια του πολιτικού συστήματος, λακέδες παρασιτικών παρασκηνιακών μηχανισμών, χαρτζιλικούμενους από ισχυρά συμφέροντα που θέλουν να κάνουν παιχνίδι στην περιοχή.

Οι τύποι αυτοί συνήθως είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές και απορρίπτονται από τους συμπολίτες μας. Περιφέρουν την αναξιοπρέπειά τους από ψηφοδέλτιο σε ψηφοδέλτιο, από παράταξη σε παράταξη και από τοπική οργάνωση σε τοπική οργάνωση, πλασάρονται σαν μεγαλοπαράγοντες, τρέχουν στα βουλευτικά γραφεία όπου κάνουν "συμφωνίες", τις περισσότερες φορές με την βοηθό της ιδιαιτέρας γραμματέας του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Bουλευτή, μπαίνουν στο internet (συνήθως βάζουν το παιδί τους διότι είναι ηλεκτρονικά αναλφάβητοι) και αυτοπροτείνονται για δήμαρχοι, ενώ έχουν καταψηφιστεί για δημοτικοί σύμβουλοι.

Τα νούμερα αυτής της συνομοταξίας δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με την δημιουργία. Τα νούμερα αυτής της συνομοταξίας δεν έχουν καταθέσει ποτέ μία πρόταση "για να δημιουργήσουμε κάτι". Κάθονται στην γωνία, σαν τους γέρους του μάπετ σόου, και κριτικάρουν όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν.

Δεν έχουν βρει ποτέ, τίποτα με το οποίο συμφωνούν. Δεν αναλαμβάνουν ποτέ ευθύνη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ. Προτιμούν την ασφάλεια της ανέξοδης κριτικής και εκεί που δίνουν τα ρέστα τους είναι η καταγγελία και η στοχοποίηση όσων θεωρούν ότι εμποδίζουν το θεόσταλτο έργο τους να ΣΩΣΟΥΝ - εσάς, την πόλη, τον δήμο - κάτι τέλως πάντων ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ.

Τις περισσότερες φορές πρόκειται για συνταξιούχους ή δημόσιους υπάλληλους -όχι από τους πολλούς που δουλεύουν όμως - αφού ως γλυφτρόνια ισχυρών έχουν το ελεύθερο να πηγαίνουν στις υπηρεσίες τους όποτε δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν, άρα έχουν άπλετο χρόνο να γυρίζουν στους καφενέδες και να σπιλώνουν τους άλλους. ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ!

Το μεγάλο πρόβλημα γι' αυτούς είναι ότι δεν τους δίνετε εντολή να σας σώσουν και τους μαυρίζετε στις εκλογές. Και τότε - ουαί κι αλλοίμονο! Δεν φταίνε αυτοί αλλά κάποιος που ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕ να τους δώσετε εντολή να σας σώσουν. Και αρχίζουν το πάρτι των καταγγελιών και των προσωπικών επιθέσεων διότι είναι ΤΟΣΟ ΝΟΥΜΕΡΑ που δεν κάνουν ποτέ αυτοκριτική για να καταλάβουν γιατί δεν σας έπεισαν να τους βάλετε να σας σώσουν. Η μεγαλειότητά τους δεν φταίει ποτέ! Πάντα κάποιος άλλος πρέπει να φταίει που εμποδίζει το ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΝ έργο τους.

Οι τύποι αυτοί μετά τις εκλογές γίνονται επικίνδυνοι ή έτσι νομίζουν, αφού λειτουργούν όπως το λιοντάρι που ψυχορραγεί. Απειλούν, καταγγέλλουν, καρφώνουν, συκοφαντούν επί δικαίων και αδίκων.

Νομίζουν ότι έτσι θα πάρουν ρεβάνς για την ήττα τους. ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι η ιστορία - ευτυχώς - τους ξεπερνάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου