Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ

Στην απογευματινή συνεδρίαση του Δ.Σ. πρόκειται ουσιαστικά να ολοκληρωθεί το διοικητικό σχήμα του δήμου για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Συγκεντρώσαμε πληροφορίες από τις παρατάξεις και θα έχετε πάλι πρώτοι, υπεύθυνη ενημέρωση.

Τα Νομικά Πρόσωπα πλέον - ελέω Καλλικράτη - είναι 2.

Στο Νομικό Πρόσωπο που ασχολείται με την κοινωνική πολιτική (ΣΚΕΠΙ, ΚΑΠΗ, Κοινωνική Υπηρεσία κλπ) το σχήμα φαίνεται να έχει κλειδώσει με πρόεδρο τον Γιάννη Λαδόπουλο και Αντιπρόεδρο την - πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλο - Ελένη Νιώτη.

Στον ΟΝΑ (Αθλητισμός, Πολιτισμός, Νεολαία) φαίνεται ότι η απομάκρυνση του Μάκη Κατσαφάδου έχει κλειδώσει - εκτός έκπληξης της τελευταίας στιγμής. Η θέση ήταν καπαρωμένη από τον Ηλία Ντάβαρη αλλά όπως ήδη σας ενημερώσαμε κάτι στράβωσε την συμφωνία και τώρα περιμένουμε όλοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόταση του κου Κουράση. Ο ελιγμός της επιλογής του Δημάρχου να είναι ο ίδιος Πρόεδρος δεν ξέρουμε αν μπορεί να εκτονώσει την κατάσταση. Πιθανότερη αντιπρόεδρος η Τζίνα Πούλου.

Από την αντιπολίτευση τα πράγματα είναι καθαρά, αφού η Λούλα Καρατζά έχει θέσει έναν καθαρό όρο για την συμμετοχή της παράταξης του ΚΚΕ στα όργανα διοίκησης: 11 τουλάχιστον θέσεις στα Δ.Σ. στην αντιπολίτευση ώστε να κατανεμηθούν: Στάθης 3 και όλοι οι άλλοι από δύο. (ΔΙΚΑΙΗ ΠΡΟΤΑΣΗ).
Ο Γιώργος Κουράσης απάντησε ότι δίνει 10 θέσεις στην αντιπολίτευση. Αν επιμείνει η κα Καρατζά μιλάει για αποχώρηση της παράταξής της, κάτι που αν συμβεί θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Τέλος για την θέση του Συμπαραστάτη, τα έχουμε γράψει:

Ο Δήμαρχος, από τα μέσα Ιανουαρίου ξεκίνησε να συγκαλεί ΕΠΙΣΗΜΑ την διαπαραταξιακή επιτροπή σε επίπεδο επικεφαλής - όπως βεβαιώνουν ΟΛΟΙ οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που μιλήσαμε (πλην βέβαια ενός που δεν μιλάμε).
Στην πρώτη συνεδρίαση έκανε την αρχική του πρόταση, την οποία "έκαψε" από λάθος τακτική, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε στην τελευταία συνεδρίαση της διαπαραταξιακής, την περασμένη εβδομάδα, όταν πρότεινε το Νίκο Πρασσά.

Η συνεδρίαση της διαπαραταξιακής, με αυτό το θέμα, πριν την προκήρυξη της θέσης - όπως προβλέπει ο νόμος - και η ανοικτή παραβίαση προβλέψεων του νόμου από τον ίδιο τον Δήμαρχο (αφού κατέθεσε πρόταση ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡYΞΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ) δείχνει ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, όπως και σε όλους τους Δήμους, ότι η εξουσία ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και αυτό είναι μήνυμα και προς τον Γιάννη Ραγκούση που έφτιαξε ένα νόμο καλών προθέσεων σε μια κοινωνία ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑΣ και ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. (βλέπετε παλαιότερο άρθρο μας για τον Καλλικράτη).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΣΕ 5 ΔΗΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ!

Πάντως η επιλογή να επιβληθεί ΑΝΟΙΚΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ στα δημοτικά συμβούλια - όπως συζητείται - για να ψηφίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι υπό τον φόβο της διαγραφής σε ψηφοφορία που αφορά ΘΕΣΜΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ θα είναι ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.

Τώρα επί των κουκιών : Είναι πλέον σχεδόν διασταυρωμένο ότι Παττακός και Πανταζής θα στηρίξουν το Νίκο Πρασσά. Άρα 25+3= 28 ψήφοι ΕΚΛΕΓΟΥΝ το Νίκο Πρασσά. Η κα Καρατζά δεν συμμετέχει στη διαδικασία, ο Στάθης ψηφίζει Πράσσο, ο Σίμος Ρούσσος απέσυρε τη κα Ρήγα και στηρίζει την κα Αθανασάτου - που πρότεινε ο κος Παττακός αλλά την στηρίζει στον πρώτο γύρο, στηρίζοντας τον κο Πρασσά στον δεύτερο  (Παιχνιδάκια για παιδάκια).

Τι βγάζει η σούμα; Αν πειθαρχήσουν οι 24 από τους 25 συμβούλους της πλειοψηφίας ο πρώτος Συμπαραστάτης του Δημότη και των Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι θα είναι ο Νίκος Πρασσάς.


ΥΓ: ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ email ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΟΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΕΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ! ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ! ΣΥΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου