Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΔΗΜΩΝ - Η ΝΕΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΜΟΔΑ.

Δεν είναι μόνο στο Χαλάνδρι.
Ψάξαμε και σε άλλους δήμους και φαίνεται ότι πρόκειται για ένα νέο φαινόμενο που αξίζει προσοχής. Πρόκειται για την λειτουργία των Γενικών Γραμματέων των Δήμων. Η θέση προβλέπεται στον κώδικα ως θέση κεντρικού συντονισμού των δημοτικών υπηρεσιών.
Στην πράξη όμως γίνεται κάτι τελείως διαφορετικό, ειδικά σε δήμους όπου επιλέγεται πρόσωπο άσχετο με την τοπική κοινωνία και το στελεχιακό της δυναμικό. Εκεί εμφανίζεται ένας γραβατωμένος γιάπης όπου του ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Τις περισσότερες φορές ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ, αυτοί δηλαδή που έχουν εξουσιοδότηση από τον λαό να παίρνουν αποφάσεις, εντέλλονται και υποχρεώνονται να λογοδοτούν και να ζητούν την άδεια του Γενικού Γραμματέα για να ενεργήσουν.
Κατ' αναλογία σκεφτείτε βουλευτές ή υφυπουργούς να ζητάνε άδεια από ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥΣ.
 ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Και μένει να φανεί αν πρόκειται για απλή ανασφάλεια των αιρετών ή - ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ - άλλη μία κεντρική παρασκηνιακή επιλογή ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ της ΛΑΊΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως το δοτό χρίσμα, ο έλεγχος στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων και ο αποκλεισμός των ανεπιθύμητων στο σύστημα που όμως έχουν λαϊκή αποδοχή εκλογής και όλα αυτά τα ''δημοκρατικά'' που ζούμε.

1 σχόλιο: