Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλανδρίου για τους συμβασιούχους

Αποφασίζει  Ομόφωνα:

Τάσσεται υπέρ της ικανοποίησης των αιτημάτων των συμβασιούχων και θα επιβεβαιώσει την στήριξη του αγώνα τους με οποιοδήποτε πρόσφορο και νόμιμο μέσο.

Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Δήμου Χαλανδρίου και των Ν.Π. αυτού, με τις αλλεπάλληλες διακοπές των συμβάσεών τους, στερούν το Δήμο από απαραίτητο προσωπικό που χρειάζεται για να καλύπτει πάγιες και διαρκείς λειτουργικές του ανάγκες.

Παρά το γεγονός ότι, οι εργαζόμενοι προσελήφθησαν με συγκεκριμένες συμβάσεις και για περιορισμένο χρονικό διάστημα στην πράξη εργάστηκαν καλύπτοντας λειτουργικές ανάγκες, πάγιες και μόνιμες για τις οποίες δεν υπήρχε η αναγκαία κάλυψη από θέσεις μόνιμου προσωπικού.

Η σχέση εργασίας τους ήταν σχέση εξαρτημένης εργασίας καθ’ υπόδειξη και εντολή των ανωτέρων τους με συγκεκριμένα καθήκοντα σε συγκεκριμένο τόπο και ωράριο. Ο Δήμος Χαλανδρίου αδυνατεί να λειτουργήσει σε σοβαρούς τομείς χωρίς αυτό το προσωπικό.

Ζητά από το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και από το Υπουργείο Οικονομικών άμεσα:

- Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος

- Να θεωρηθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις εργαζόμενοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου , τόσο όσοι σήμερα εργάζονται όσο και όσοι έχουν προσφύγει ή πρόκειται να προσφύγουν σε ένδικα μέσα λόγω λήξης των συμβάσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου