Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΑΦΗΝΕΙΣ ΡΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΑΚΟ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ;;;;

Ο καλύτερος πελάτης των Γερμανών

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
Η Ελλάδα σέρνει πρώτη το χορό στην αγορά όπλων από τη Γερμανία. Απορρόφησε το 15% των εξαγωγών της Γερμανίας, ενώ κατέκτησε το “χάλκινο” μετάλλιο στην αγορά όπλων από τη Γαλλία.

Σε χρυσό πελάτη της Γερμανίας αναδεικνύεται η Ελλάδα, που σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη (SIPRI) της Στοκχόλμης καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην αγορά μεγάλων συμβατικών όπλων.
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Economist, απορρόφησε το 15% των εξαγωγών της Γερμανίας κατά την περίοδο 2006-2010, αφήνοντας πίσω της τη Νότια Αφρική (11%), την Τουρκία (10%), τη Νότια Κορέα (9%) και τη Μαλαισία (7%).

Ούτε βέβαια η Γαλλία πρέπει να έχει παράπονο, καθώς απορροφήθηκε το 12% της εξαγωγής όπλων, με την Ελλάδα να αναδεικνύεται σε χάλκινη πρωταθλήτρια, μένοντας πίσω από τη Σιγκαπούρη (23%) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (16%).
Οι δύο μεγαλύτεροι εισαγωγείς όπλων τα τελευταία χρόνια είναι η Ινδία και η Κίνα, καθώς αγόρασαν πάνω από το 80% των όπλων τους και οι δύο συνολικά από τη Ρωσία. Ο τρίτος και ο τέταρτος μεγαλύτερος αγοραστής είναι η Νότιος Κορέα και το Πακιστάν αντίστοιχα, προτιμώντας ωστόσο την αμερικανική αγορά όπλων.
Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι τα τρία τέταρτα των εξαγωγών συμβατικών όπλων σε παγκόσμιο επίπεδο κατά την περίοδο 2006-2010 πραγματοποιήθηκαν από πέντε μόλις χώρες (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Βρετανία, Ρωσία, Γερμανία και Γαλλία).



Παρατηρήθηκε μάλιστα σημαντική αύξηση του αριθμού εξαγωγών κατά 25% σε σύγκριση με την περίοδο 2001-2005. Να σημειωθεί, τέλος, πως το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη υπολογίζει τις παραδόσεις μεγάλων συμβατικών όπλων σε καθένα εκ των οποίων αποδίδεται τιμή, στρατηγική σημασία και άλλα κριτήρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου