Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ - ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΘΕΜΑ

http://www.streetpress.gr/viewarticle.asp?a=1986


Στεργίου: " Μήπως έχει κάτι να απαντήσει ο κ. Γραφάκος?"


Στη δήλωση του κ. Γραφάκου: «Ο κ. Στεργίου χαρίζει 500.000 ευρώ κάθε χρόνο στις Τράπεζες και στα Super Market και παραπληροφορεί τον κόσμο...


Ξεπερνά κάθε προηγούμενο προπαγάνδας και πολιτικής αθλιότητας η προσπάθεια που κάνει ο Δήμαρχος Στεργίου να καλύψει το μεγάλο σκάνδαλό του να χαρίσει 500.000 ευρώ το χρόνο στις τράπεζες και τα super market των Μελισσίων, καταργώντας το ειδικό τέλος που είχε επιβάλει και εισέπραττε κανονικά η δημοτική μας αρχή στα Μελίσσια την προηγούμενη τετραετία.
Με το «δελτίο τύπου» που εξέδωσε φτάνει στο σημείο να πει ψέματα για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να επιδοθεί στο γνωστό σε αυτόν σπορ, της προπαγάνδας με τα παπαγαλάκια του και της παραπληροφόρησης των πολιτών. (Θυμίζουμε το δεν χρωστά τίποτε ο Δήμος του που μας έλεγε προεκλογικά, αλλά τα χρέη του Δήμου Πεντέλης, ξεπερνούν τα 1,2 εκατ. ευρώ, την προεκλογική του «δέσμευση» για μείωση των ανταποδοτικών τελών, που τελικά ήταν πρόταση για αύξηση μέχρι και 30%!!)


Ενημερώνουμε τους πολίτες για τα εξής:


Η επιβολή του τέλους στις Τράπεζες και τα super – market,ήταν μια απόφαση νόμιμη που ελήφθη ομόφωνα από το Δ.Σ. του Δήμου Μελισσίων τον Ιούλιο του 2007 με την από 161/2007 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ανάλογα τέλη στις τράπεζες και τα super market, έχουν επιβάλλει και γειτονικοί σε εμάς Δήμοι.
Η επιβολή του δεν κρίθηκε παράνομη από την Περιφέρεια Αττικής.
Ο Δήμος δεν έχασε σε καμία υπόθεση για την επιβολή του τέλους αυτού στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Αντιθέτως κέρδισε όλες τις υποθέσεις μέχρι σήμερα (77/2009 Σε Συμβούλιο Δ Πρ Αθηνών, 5818/2008 σε Συμβούλιο Δ Πρ Αθηνών, 3901/2010 σε ΣτΕ και 3902/2010 σε ΣτΕ).
Σημειώνουμε ότι από τις είκοσι και πλέον μεγάλες επιχειρήσεις που ήταν υπόχρεοι του τέλους, μόλις 5 προσέφυγαν (Σκλαβενίτης, Μουστάκας, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Proton Bank), ενώ από αυτές μόλις δύο υποθέσεις του Σκλαβενίτη και το Μουστάκα συνέχισαν και συζητήθηκαν στο ΣτΕ.


Για τις δύο υποθέσεις που συζητήθηκαν στο Συμβούλιο Επικρατείας εκδόθηκαν οι αποφάσεις 3901/2010 και 3902/2010. Και στις δύο αποφάσεις δικαιώνεται ο Δήμος Μελισσίων ως προς την απόφαση 161/2007 με την οποία επιβλήθηκε το τέλος!!!!!
Η απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου που ακυρώθηκε για την οποία πανηγυρίζει ο κ. Στεργίου είναι η 293/2007 που αναφέρεται μόνο στον τρόπο είσπραξης του τέλους!!!!! Μάλιστα τη συγκεκριμένη απόφαση έπρεπε ούτως ή άλλως να ξαναπάρει το Δημοτικό Συμβούλιο φέτος και μάλιστα να την τεκμηριώσει ακόμα καλύτερα, όπως άλλωστε σημειώσαμε κι εμείς με την τοποθέτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16/2/2011.


Άρα γιατί πανηγυρίζει ο κ. Στεργίου;;; Μάλιστα μας κάνει μεγάλη εντύπωση και πρώτη φορά βλέπουμε δημοτική αρχή να πανηγυρίζει επειδή η ίδια θεωρεί ότι ο Δήμος έχασε 500.000 ευρώ το χρόνο!!! Του λέμε ότι στο εξής αυτός έχει τη νομική ευθύνη των χειρισμών της υπόθεσης, αν και με τη μέχρι σήμερα στάση του έχει φροντίσει να αδυνατίσει σημαντικά τα νομικά επιχειρήματα του Δήμου μας και να προσφέρει επιχειρήματα στους δικηγόρους των Τραπεζών και των Super Market. Φοβούμαστε μάλιστα ότι κάνει ότι μπορεί για να χαθεί η υπόθεση που συζητείται στις 23/3/2011, ώστε να βγει μετά και να πει ότι δικαιώθηκε!!!»


Απαντάμε λοιπόν πως τον προσκαλούμε στα Διοικητικά Δικαστήρια την 1/12/2011 όπου θα εκδικαστούν οι προσφυγές των εταιρειών ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ και ΣΚΑΒΕΝΙΤΗΣ για διεκδίκηση των 1.213.651,43 ευρώ που εισέπραξε ο πρώην Δήμος Μελισσίων.
Μήπως έχει κάτι να απαντήσει ο κος Γραφάκος ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου