Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Μήνυμα της αντιδημάρχου Παιδείας, Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης Αφροδίτης Χατζηγεωργίου-Θεοχαρίδου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η Παιδεία είναι κρίσιμο μέγεθος και αποτελεί τη σοβαρότερη επένδυση μιας χώρας, για το μέλλον του αυριανού πολίτη.
Όλοι όσοι μετέχουμε στη λειτουργία του σχολείου, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, χρειαζόμαστε μεγάλη υπομονή και επιμονή για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, με τα οποία ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.
Οι προσδοκίες γονιών και εκπαιδευτικών για το σχολείο του μέλλοντος των παιδιών μας, είναι αυτονόητα πολύ μεγάλες και κάθε χρόνο γίνονται μεγαλύτερες. Αυτό, γιατί αφενός οι ανάγκες της εποχής το επιτάσσουν και αφετέρου γιατί η χρηματοδότηση της Παιδείας είναι διαρκώς μειούμενη. Ενώ ως επένδυση θα έπρεπε να είναι σε αυξητική πορεία, δυστυχώς αντιμετωπίζεται ως δαπάνη και υπόκειται σε «αναγκαίες» περικοπές.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχοντας ως αρμοδιότητα τη Σχολική Μέριμνα, οφείλει να αγωνίζεται και να διεκδικεί για τη στήριξη του Εκπαιδευτικού Συστήματος. Οφείλει να μεριμνά για την τακτοποίηση της σχολικής στέγης και να παρέχει υποστήριξη στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Τα παιδιά μας, οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας και όλων των βαθμίδων, περιμένουν να ζήσουν τη μισή τους ημέρα σ’ ένα ελκυστικό σχολικό περιβάλλον, χωρίς ελλείψεις και ικανό να τους δώσει την πληροφορία και τη γνώση, ως εφόδια ικανά να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια στις ανάγκες των καιρών. Προπαντός όμως θα τους δώσει και εκείνες τις πολύτιμες αρχές, που θα βελτιώσουν την ποιότητά τους και θα τους ανυψώσουν ως Ανθρώπους.
Η χρονιά που ξεκινά είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η δέσμευσή μας είναι πως θα σταθούμε με έννοια για τα σχολειά μας και μέσα από τις δυνατότητες που έχουμε θα φροντίσουμε για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Προσδοκία μας είναι μαζί με τη σχολική κοινότητα μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να δουλέψουμε συλλογικά και με αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις που δυστυχώς φαίνονται στον ορίζοντα. Το ταξίδι είναι δύσκολο αλλά ο προορισμός κοινός πόθος όλων μας!
Καλή δύναμη και καλή χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου