iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΕΜΑΤΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΑ ΖΩΝΗ, ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ.


Το προεδρικό διάταγμα 659/Δ/1995 περί προστασίας της ρεματιάς Χαλανδρίου - για όσους το έχουν ξεχάσει - μπορείτε να το διαβάσετε στο site του συλλόγου προστασίας της ρεματιάς, στην διεύθυνση http://sosrematia.blogspot.com/p/6591995.html, για να θυμηθούμε τι είναι ζώνη Α, ζώνη Β, τι προβλέπεται ότι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στο ρέμα και την παραρεμάτια περιοχή.

Από το 1995 - 16 χρόνια - που ισχύει το προεδρικό διάταγμα από την παραρεμάτια ζώνη έχουν απομακρυνθεί  4 ταβέρνες (RIVER, Καπνισμένο Τσουκάλι, Τα σουβλάκια του Βαγγέλη στον Άγιο Αθανάσιο, το Λιβανέζικο στην Γκίνη) το ΑΙΘΡΙΟ και μία μάντρα οικοδομών στην Πεντέλης.
(Αν ξεχνάμε κάτι παρακαλούμε για την βοήθεια στην μνήμη μας.)

ΔΕΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ πάρα πολλές χρήσεις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ με τα οποία βέβαια κανείς δεν τα βάζει διότι κάνει τζιζ (π.χ. ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - Μεσολλογίου κ.ά.) και μετά από μεγάλη μάχη μεταξύ "ευαίσθητων" και "αναίσθητων" ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ - ΑΚΟΜΑ (?) - το ELAFINO απέναντι στον Άγιο Θανάση. (για ένα περίεργο λόγο όλη η φασαρία, αλλά και τα περισσότερα - 4 από τα 5 λουκέτα έπεσαν στο τμήμα της ρεματιάς από τον Άγιο Θανάση μέχρι την Φραγκοκλησσιάς).
ΒΕΒΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ όλη η παραρεμάτιος θα είχε γίνει ... ΘΟΥΚΙΔΙΔΟΥ, δεν το συζητάμε. Τα μπαρ και οι ταβέρνες θα είχαν φτάσει ΜΕΣΑ στον χείμαρρο και στα τραπεζοκαθίσματα θα καθόμαστε με σαγιονάρα για να μας βρέχει το νεράκι τα πόδια όπως τις παραλίες, όσο για δέντρο δεν θα είχε μείνει ούτε για στόλισμα τα Χριστούγεννα.
ΑΡΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ - ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!

Θυμίζω όμως ότι ΑΠΟ ΤΟΤΕ λέγαμε ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνουμε αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ και ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ και θα εφαρμοστούν μόνο εκεί που μας παίρνει. Και η άποψή μας ήταν ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ και να είναι πολύ αυστηρό το διάταγμα στο "από εκεί και πέρα".
Και ως παράδειγμα αναφέραμε τότε την ιστορική ταβέρνα του ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΑΝΑΣΗ που λέγαμε ότι "είναι δυνατόν να κλείσετε τον "ΓΚΑΤΣΗ", ένα σημείο ΣΥΜΒΟΛΟ για το Χαλάνδρι;"

Θεωρήθηκε αυτή η άποψη ότι είναι λαϊκίστικη, διότι ο πέλεκυς του νόμου και της προστασίας της φύσης έπρεπε να πέσει βαρύς στο κεφάλι του ... Βαγγέλη του σουβλατζή και επικράτησε ΟΜΟΦΩΝΑ - αφού τι να κάνεις για να μην σε κατηγορήσουν ότι παίρνεις μίζες σουβλάκι, πατάτες τηγανητές και μπύρα  - το βουλώσαμε απέναντι στους πύρινους οικολογικούς λόγους του Γιάννη Καραχάλιου και του Τάκη του Μιχαηλίδη (καλή τους ώρα), που θα άρχιζαν την εφαρμογή από τον .... Μαρινόπουλο τον οποίο παρά λίγο να μας πουν ότι θέλαμε να προστατέψουμε εμείς. (ΧΑΧΑΧΑΧΑ!)

Τώρα τι με έπιασε Παρασκευιάτικα με την ιστορική αναδρομή θα αναρωτηθείτε και δικαίως.

Σιγά - σιγά. ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ. Μην λέει μετά ο καθένας ό,τι θέλει και πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. (αν και είμαστε σε καλό δρόμο από βάρος).

Το ΠΔ λοιπόν έλεγε ότι στην Β Ζώνη (διαβάστε το να δείτε τι είναι Α και τι Β ζώνη προστασίας) ισχύει το πολεοδομικό καθεστώς της αμιγούς κατοικίας ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ (Λ. Πεντέλης κατ' αρχήν και όλη η φασαρία που έγινε μετά και διέλυσε την παράταξη Παττακού για την αναβάθμιση σε ΒΟΔ - από όσους μας περνάνε ΒΟΔια -  όλων των δρόμων του Χαλανδρίου, αλλά να μην ξεφύγουμε).

Άρα λοιπόν ΜΑΓΑΖΙ, που το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται  δεν έχει πρόσωπο στην λεωφόρο Πεντέλης (πλην αυτά που επιτρέπονται στην αμιγή κατοικία - μέχρι 80 τμ μπακάλικα, ψιλικατζίδικα, μανάβικα κλπ) είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και πρέπει να κλείσει. Έτσι κλείσαν ο Βαγγέλης ο Σουβλατζής, το Τσικάλι, τον Νίτσα με το Λιβανέζικο κλπ
Και βέβαια ΣΙΓΟΥΡΑ ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο στο οποίο ως γνωστόν εισηγείται ο Πρόεδρός του ή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ψηφίζουν οι σύμβουλοι ή η δημαριακή επιτροπή, σε τέτοιο μαγαζί δεν δίνει ΑΔΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ αφού τους άλλους τους κλείνει εφαρμόζοντας το ΠΔ.  Έτσι δεν είναι;

ΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΚΑΙ "ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ! ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!"
Καλό Σαββατοκύριακο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου