Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ!

Ευρωπαικό Δικαστήριο
"Ένα σήμα δεν πρέπει να γίνεται δεκτό αν αντίκειται στη δημόσια τάξη και στα χρηστά ήθη, και τούτο έστω και αν οι ανωτέρω λόγοι ισχύουν μόνον εντός ενός κράτους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως",
"το σφυροδρέπανο και ο ερυθρός αστέρας με πέντε βραχίονες, θεωρούνται ως "σύμβολα αυταρχισμού", η δε χρήση τους αντίκειται στη δημόσια τάξη, τόνισε το Ευρωπαϊκό δικαστήριο.
TAΞΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ !
 
Από την Ελευθεροτυπία
Το σφυροδρέπανο δεν μπορεί να καταχωρηθεί ως σήμα ρούχων στην ευρωπαϊκή αγορά διότι αντίκειται στα χρηστά ήθη ορισμένων κρατών μελών, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Η υπόθεση είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια το 2006 όταν η εταιρεία Couture Tech Ltd, που ανήκει σε Ρώσο σχεδιαστή ρούχων, κατέθεσε στο Γραφείο των κοινοτικών σημάτων της Ε.Ε. αίτηση για καταχώριση ως εγκεκριμένου για την ευρωπαϊκή αγορά σήματος των ρούχων της, ενός εμβλήματος της πρώην ΕΣΣΔ το οποίο είχε σε περίοπτη θέση ένα σφυροδρέπανο.
"Ένα σήμα δεν πρέπει να γίνεται δεκτό αν αντίκειται στη δημόσια τάξη και στα χρηστά ήθη, και τούτο έστω και αν οι ανωτέρω λόγοι ισχύουν μόνον εντός ενός κράτους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως", υπογράμμισε η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου αναφερόμενη στην περίπτωση της Ουγγαρίας. "Το σφυροδρέπανο και ο ερυθρός αστέρας με πέντε βραχίονες, θεωρούνται ως "σύμβολα αυταρχισμού", η δε χρήση τους αντίκειται στη δημόσια τάξη, τόνισε το Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Ανηθικότητες ...!!;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου