Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

"ΕΓΩ ΣΤΑ ΧΡΩΣΤΑΩ; Ο ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ" μου είπε όταν ζήτησα τα λεφτά μου από τους παιδικούς σταθμούς. "ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑ, ΤΟΥ ΧΥΜΗΞΑ"

Ο συμπολίτης μας κρεοπώλης Γιώργος Αποστολόπουλος, παλιός επαγγελματίας, στην οδό Σωκράτους, προμήθευε χρόνια κρέατα τους παιδικού σταθμούς.

Το φέσι που του έχει φορέσει ο δήμος είναι 60.000 ευρώ.

Και μην φαντάζεστε καμιά υπεραγορά κρεάτων.


Με την "προηγούμενη διοίκηση" (ξέρετε εκείνη με την οποία ο σημερινός δήμαρχος και τα αιρετά στελέχη του δεν είχε καμία σχέση - πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ήταν απλώς)  -  γινόταν αυτό που γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις:
"Πάρε 5 φράγκα από τα παλιά, δώσε μας και κάνα κοτόπουλο να ταΐζουμε τα παιδιά", του 'σκαγε και κάνα χαμόγελο και κάνα χαϊδεματάκι ο μαλαγάνας Ζαφειρόπουλος, τσούλαγε η κατάσταση.
Τώρα όμως έχουμε ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ που δεν είναι ότι και ότι.
Είναι διοίκηση που δεν διαπραγματεύεται με τον κάθε τυχάρπαστο.
Ζήταγε ο χριστιανός τα λεφτά του και τον είπανε και ... εκβιαστή λοιπόν, όπως σας έχουμε γράψει από τις 8 Σεπτεμβρίου (τότε ανώνυμα) και τον τιμώρησαν ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΟ SUPER MARKET για να μάθει!

Όπως μας είπε ο ίδιος έκανε μια πρόταση για την επίλυση του προβλήματός του: Οι παιδικοί σταθμοί χρειάζονται 4000 ευρώ τον μήνα κρέατα. Θα σας τα δίνω και θα μου δίνεται 6000 ευρώ τον μήνα ώστε σε 30 μήνες (!!!!!) να εξοφληθούν και τα παλιά."

Η απάντηση ήταν "ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ".

"Και με τα λεφτά μου τι θα γίνει; Εγώ τόσα χρόνια ΣΤΗΡΙΖΩ και ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩ την λειτουργία των παιδικών σταθμών.  Μόνο το ΦΠΑ των τιμολογίων και οι φόροι μου είναι 15000!
Και τώρα πάτε και ψωνίζετε από τον Βασιλόπουλο ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ και του τα δίνετε μετρητά;" "Πώς θα βγάλω εγώ τα σπασμένα;"

"Θα τα πάρεις τα λεφτά σου αλλά θα κάνουμε δημοπρασία".

(Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΓΙΝΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΑΓΟΝΗ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ. ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ).

Προχτές λοιπόν ο πρόεδρος των παιδικών σταθμών Γιάννης Λαδόπουλος πέρναγε από την Σωκράτους.

Τον είδε ο άνθρωπος και βγήκε από το μαγαζί να κάνει  πρες για να πληρωθεί κάνα τιμολόγιο.

- "Σου έβγαλα λεφτά" του είπε ο κος Λαδόπουλος με στυλάκι.
- "Ευχαριστώ, πόσα;" τον ρωτάει ο κος Αποστολόπουλος.
- "2000 ευρώ"
- "Μα μου χρωστάτε 60.000! Και δεν φτάνει αυτό αλλά πάτε και ψωνίζετε και ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ από αλλού. Πώς θα εξωφληθώ εγώ; Με αυτούς τους ρυθμούς ούτε σε 30 χρόνια δεν με ξοφλάτε."

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Αντί για μια συγνώμη, ένα καλό λόγο, λίγη κατανόηση στο άγχος του μικρομεσαίου που ζει αυτό που ζει με χαράτσια, εισφορές και ό,τι τραβάμε οι επαγγελματίες σήμερα:

- "ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΨΩΝΙΣΩ;
-   ΕΓΩ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; Ο ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΨΩΝΙΖΕ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ, ΑΥΤΟΣ ΣΤΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ"

(λες και μιλάμε για το κρέας που έπαιρνε ο Ζαφειρόπουλος σπίτι του).
Ε! Έγινε!

Τον ψιλοβούτηξε λέγοντάς του "ναι ρε, με τα λεφτά μου κάνεις τον πρόεδρο, εγώ θα σου πω τι να κάνεις, έλα εδώ τώρα να σε κοντύνω δύο πήχες".

Και του τις έβρεξε.
Καμιά φορά ξέρετε ο άνθρωπος ξεφεύγει.

Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν λέμε  ότι ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ότι καλώς χειροδίκησε, ούτε ότι ο κος Λαδόπουλος έχει δημιουργήσει το χρέος του δήμου στον επαγγελματία αλλά τελικά ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΦΕΥΓΕ, αν σκεφτούμε ότι  (υποθετικά το λέμε) μπορεί να μην είχε να πληρώσει το ρεύμα για το μαγαζί του και ο Γιάννης του έκανε και τον παράγοντα βγάζοντάς του εξουσία και αυθαιρεσία δηλώνοντάς του ότι ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ, δεν νιώθει υπεύθυνος για το πρόβλημά του και άρα δεν έχει υποχρέωση να ασχοληθεί με αυτό.

ΥΓ:

- Εμείς συνεχίζουμε να καταγγέλλουμε τα φαινόμενα βίας. ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΒΙΑΣ. Λεκτικής, εκβιαστικής, σωματικής.

- Γιάννη Λαδόπουλε αλήθεια σου λέμε λυπόμαστε που επέλεξες να ακολουθήσεις αυτόν τον ολισθηρό δρόμο, ταυτιζόμενος με αυτή την ανάλγητη και χυδαία πολιτική γραμμή,  αλλά εμείς την δουλειά μας θα την κάνουμε. Και η δουλειά μας είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.

- Η συζήτηση με τον Γιώργο Αποστολόπουλο είναι ηχογραφημένη, μην λέτε μετά ότι ο Νταβίας τα έβγαλε από την κοιλιά του.

- Ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί με το θέμα - δεν είναι μόνο πρόβλημα του Γιώργου Αποστολόπουλου, είναι πολλοί οι επαγγελματίες που καταστρέφονται από τον δήμο  - ή "των οικειών ημών εμπιπραμένων, ημείς θα άδωμεν";;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου