Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ. ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ο ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ "ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΟ"

Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση ανέθεσε στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΤΟΧΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ σας θυμίζουμε - την αξιολόγηση των δυνατοτήτων εκμετάλλευσης του ακινήτου του δήμου στην ΠΛΑΚΑ.
Στην απόφαση αντιτάχθηκε σθεναρά ο Στάθης Ανδρεόπουλος.

Και βέβαια θα πει κανείς δικαίωμά του να έχει τις απόψεις του.
ΣΩΣΤΑ!
ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ!

ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΦΛΥΑ!

Διότι τα μέλη του Δ.Σ. της ΦΛΥΑ έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ να προστατεύουν τα συμφέροντα της εταιρείας. (Και οι νόμοι δεν εφαρμόζονται επιλεκτικά).

Και δεν είναι λοιπόν δυνατόν να λέει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΕΛΑΤΗΣ- πολύ δε περισσότερο ο Δήμος Χαλανδρίου -  "θέλω να αναθέσω μια εργασία στην εταιρεία" - όποιας μορφής -  και να λέει ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΟΧΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ", "να την πάτε αλλού διότι η εταιρεία μας είναι ανίκανη να την εκτελέσει".
Ο Στάθης Ανδρεόπουλος ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΟΤΕ.

Αυτό είναι γνωστό.

Ως γνήσιος εκπρόσωπος του ακραία νεοφιλελεύθερου σημερινού ΠΑ"ΣΟ"Κ έχει στον ΠΥΡΗΝΑ της  - όποιας - δομής της σκέψης του την απόρριψη ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στην αγορά.

Υπερασπίζεται ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ - ΕΚΩΝ, ΑΚΩΝ - ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.
Αναζητά απεγνωσμένα "παρανομίες" στην εταιρία την οποία ανέλαβε να συνδράμει να αναπτυχθεί αλλά κάνει πως δεν βλέπει να κρέμονται δεκάδες πανώ σε κάθε κολώνα του Χαλανδρίου για τα οποία αδιαφορεί διότι αυτή η αυθαιρεσία του είναι πολιτικά άχρηστη.
Και βέβαια ο Σ. Ανδρεόπουλος λειτουργεί κυρίως προτάσσοντας το ΕΓΩ ΤΟΥ και την ανάγκη επιβεβαίωσης, με όποιο κόστος, των - ελάχιστων - ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ -  επιλογών του στα χρόνια αυτά που κατέχει (κατ' ανάθεση και κληρονομικώ δικαίω), τον τίτλο του επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Και αυτές οι επιλογές του ήταν όλες ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΦΛΥΑ την οποία ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ "ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΟ" (!!!!) http://flyaria.org.gr/extradocs/FLYARIA190.pdf

Εκτός από τις πρωτοβουλίες - τις δικές του και του μέντορά του Δ. Παπαδόπουλου - εναντίον της δημοτικής επιχείρησης και την προσφυγή του για το θέμα των τσιγγάνων (με 4 χρόνια καθυστέρηση και βέβαια μόλις άλλαξε ο Δήμαρχος), ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ αυτά τα 5 χρόνια (από το 2006) για την τοπική κοινωνία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό στην πόλη, την ανάπτυξη, τους συνδημότες μας, την αγορά, το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα;
ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ από αυτά που αποτελούν τον πυρήνα της αυτοδιοικητικής δράσης;
ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Αντιγράψαμε  ένα ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ κομμάτι της συνέντευξης του επικεφαλής της αντιπολίτευσης από την ΦΛΥΑΡΙΑ ,  που αναδεικνύει την έρπουσα ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ αντίληψη του για τους θεσμούς που επιθυμεί να υπηρετήσει:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΦΛΥΑΡΙΑΣ


Τι έχετε κάνει για την κατάσταση αυτή;
Έχετε προσφύγει στον εισαγγελέα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ναι, το έχω καταγγείλει, αλλά υπήρχε ένα νομοθέτημα το οποίο έλεγε ότι δεν έχω το δικαίωμα να προσφύγω μην έχοντας ο ίδιος έννομο συμφέρον, με αποτέλεσμα να μην μου αναγνωρίζει η Περιφέρεια κι όλα τα ελεγκτικά μέσα της αυτοδιοίκησης, τη δυνατότητα προσφυγής. (1).
Έχω κάνει άπειρες προσφυγές. Βέβαια περιμένω να δω πώς θα λειτουργήσουν και τα αντανακλαστικά της δημόσιας διοίκησης, για να δούμε τουλάχιστον αυτό το ένα εκατομμύριο συνεργολαβία του Νομισματοκοπείου αν θα πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως. Γιατί, ξέρετε, υπάρχουν και υπόγειες διαδρομές, ξέρετε τον τρόπο που είναι δομημένη η σύγχρονη ελληνική κοινωνία, κι ο καθένας, κυρίως όταν έρχεται από τα παλιά τζάκια που κυβερνούν τη χώρα τα τελευταία 30-40 χρόνια, έχει και γνωριμίες και δυνατότητες να επηρεάσει κάποιες καταστάσεις. (2). Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το εξαλείψουμε και η δικαιοσύνη να λειτουργεί ανεξάρτητα.

Παρατηρήσεις μας:
1. Δηλαδή αν ο νόμος δεν αναγνωρίζει δικαίωμα προσφυγής σε όσους θεωρεί αναρμόδιους είναι "ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ".
Και όλοι αυτοί που ΕΚΕΙΝΟΣ λέει ότι του λένε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ - ακόμα και η ΠΑΣΟΚική Περιφέρεια - δεν ξέρουν. Ο ΣΤΑΘΗΣ ΞΕΡΕΙ!

(Και ο Τσακ Νόρρις ΞΕΡΕΙ, προσθέτουμε εμείς).
Σκεφτείτε το!

2. ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που ακόμα κάνουν την δουλειά τους και δεν έχουν εκδώσει πόρισμα εγώ δεν ξέρω τι είναι!
Στοιχειώδης δημοκρατική συνείδηση ΟΣΩΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ επιβάλλει να τους αφήνουν ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΣ να ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥΣ και μετά να σχολιάζουν αν θέλουν.

Αλλά ο Στάθης λέει αλλιώς.

Και ο Στάθης  ΞΕΡΕΙ! Και δεν φτάνει που ΞΕΡΕΙ.  Επιβάλλει κιόλας!

Με αυτές τις απόψεις απορούμε αν κανείς μπορεί να θεωρεί ότι ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΛΥΑ ΑΕ μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της εταιρείας και να εργαστεί για να παράξει αυτή οικονομικό αποτέλεσμα που είναι Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ και ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΣ της, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ.

Και κατά την δική μας γνώμη αυτό που κατέστρεψε την χώρα - εκτός από την διαφθορά - είναι ότι ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ αλλά από το πόσο αυτά τα αποτελέσματα βολεύουν εκλογικά κάθε πολιτικάντη.
ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ σε μια εποχή που το κεντρικό ζητούμενο για την επιβίωση της χώρας ολάκερης είναι η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Είναι απορίας άξιο και ενδεικτικό της μικρότητας και της εμπάθειας (μόνο;)  με την οποία χειρίζονται κάποιοι τα κοινά της πόλης μας το γεγονός ότι σε αυτά τα φοβερά που λέει ο Στάθης Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΦΛΥΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑ!

Εμείς είπαμε όμως ότι ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ! Πολιτικά, Αιχμηρά, Ελεύθερα. ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ!
Και δεχόμαστε και ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ αντίλογο από όποιον θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου