Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ - ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ







Αγ. Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κο  Ιερώνυμο, συναντήθηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, κ. Κώστας Μανιάτης, στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία της Εκκλησίας με την Αυτοδιοίκηση  για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της  προώθησης της κοινωνικής αλληλεγγύης στη δύσκολη συγκυρία που περνά η πατρίδα μας.

Μετά τη συνάντηση, που διήρκησε 30 λεπτά, ο Αχριεπίσκοπος Αθηνών και ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:



Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κος Ιερώνυμος:

«Είμαστε σε μια εποχή που μπορεί να πει κανείς πολλά πράγματα, που ενδεχομένως να προκαλέσουν  πόνο και στενοχώρια, αλλά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η επιδίωξή μας, και αυτός ήταν ο σκοπός της συνάντησης ήταν η συνεργασία γύρω από την κοινωνική και εθνική συνοχή.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τα σχολεία, τους δήμους, τις ενορίες, μέσα από την καθημερινή μας ζωή.

Τον ευχαριστώ που είναι κοντά μας, άκουσα τις σκέψεις του και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να υλοποιηθούν πρακτικά πλέον μερικές τέτοιες πρωτοβουλίες».



Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κος Κώστας Μανιάτης:

«Η συνάντησή μας έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Συζητήσαμε τα θέματα που αφορούν στη συνεργασία Εκκλησίας και Αυτοδιοίκησης με τρόπο ουσιαστικό και ειλικρινή όπως απαιτούν οι καιροί.

Σήμερα που η πατρίδα μας βρίσκεται σε μία κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία, είναι επιτακτική ανάγκη, όπως είπε και ο Μακαριώτατος να υπάρξει η εθνική συννενόηση και ενότητα. Ο κοινωνικός ιστός που έχει διαρραγεί πρέπει να επανασυνδεθεί. Είναι το πρωτεύον, το κυρίαρχο ζήτημα σήμερα.

Εκείνο στο οποίο είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε όλοι είναι ότι πρέπει να απλωθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας στους οικονομικά ασθενέστερους. Εκεί ο ρόλος της Εκκλησίας και της Αυτοδιοίκησης και γενικότερα της Πολιτείας είναι αναντικατάστατος.

Θα είμαστε δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο σε ζητήματα που απαιτούν την έμπρακτη στήριξη προς τους κοινωνικά αδύναμους.

Στον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας θα αναζητήσουμε τρόπους συνεννόησης και ουσιαστικής συνεργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου