Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Τι θα γίνει στο Πασοκ; ΑΓΩΝΙΩ…Ποια θα είναι η επόμενη μέρα;

Τι θα γίνει στο Πασοκ; ΑΓΩΝΙΩ…Ποια θα είναι η επόμενη μέρα;Υπάρχουν δύο Ελλάδες: Η πραγματική και η σκηνοθετημένη.

Στη σκηνοθετημένη όλα πάνε καλά. Οι μεσάζοντες συντρίβονται και οι εκμεταλλευτές εξολοθρεύονται, τα ξένα συμφέροντα κατατροπώνονται και ο λαός είναι στην εξουσία.

Στην πραγματική, τίποτα από τα παραπάνω δε συμβαίνει. ΧΑΟΣ και ΣΚΟΤΑΔΙ υπάρχουν. «Κι’ όλα τα’ σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά»…


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – μια νέα μορφή εξουσίας…Σκηνοθετούνται κοινωνικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις, αποκεντρώσεις. Το κράτος είναι το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΑΣΟΚ είναι το κράτος;

Τίποτα δεν είναι πια ελεύθερο, δημοκρατικό, αμερόληπτο και αντικειμενικό στον τόπο μας. Μόνο ψέματα, «παραστάσεις» υποκρισίας και θεάματα υποτέλειας. Σκηνοθέτης : η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, πριν και τώρα…


Για ποιο “Σοσιαλισμό” ομιλείτε κύριοι; Ωραία, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ η προσέγγιση του «σοσιαλισμού» ΣΑΣ…με…ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ μεθόδους, τις χειρότερες.«Ζήσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας . Ως μέλος της ευρωζώνης ήταν εύκολο για την Ελλάδα να δανείζεται φτηνά . Και αυτά τα χρήματα τα επενδύσαμε λανθασμένα. Εκθρέψαμε έτσι ένα σύστημα, που δεν ήταν ανταγωνιστικό. Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια πετύχαμε και πολλά. Για ορισμένους δεν κινηθήκαμε αρκετά γρήγορα, σε πολλούς όμως άμεσα πληττόμενους Έλληνες αναγκαστήκαμε να επιβάλουμε πολλά. Τουλάχιστον, το συνταξιοδοτικό σύστημα μεταρρυθμίστηκε . Φέραμε τη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση, μειώσαμε τις δαπάνες και εξαλείψαμε τη γραφειοκρατία. Είναι μεγαλύτερες οι αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα 30 χρόνια».

Γιώργος Παπανδρέου, πρόσφατα στο περιοδικό “Spiegel


Το ΠΑΣΟΚ που ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ τον ελληνικό λαό με το «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ».

Το ΠΑΣΟΚ που με σοσιαλφιλελεύθερες τακτικές και υποσχέσεις για ΔΗΘΕΝ «αλλαγή» κατέληξε στη σημερινή φασιστικοποίηση της κοινωνίας.

Το ΠΑΣΟΚ που, με την απροθυμία του να συγκρουστεί με τη φοροδιαφεύγουσα οικονομική ελίτ και με το εγχώριο και το ξένο κεφάλαιο, ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Το ΠΑΣΟΚ της ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ του δημοσίου τομέα και του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ του κοινωνικού πλούτου της χώρας μας.

Το ΠΑΣΟΚ της ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗΣ πολιτικής -  με τα άνευ προηγουμένου ΦΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΟΥΡΟΥΣΙΑ -  και της ΚΛΟΠΗΣ των μισθών και των συντάξεων.Το ΠΑΣΟΚ που έσπρωξε την Ελλάδα πιο βαθιά στο ΔΗΘΕΝ «μονόδρομο» των ελίτ και των επαγγελματιών κερδοσκόπων και αεριτζήδων. Έναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΥΘΟ του «μονόδρομου» του Δ.Ν.Τ. με τον οποίο παραπλάνησε τον ελληνικό λαό και για τον οποίο («μονόδρομο») ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.

Το ΠΑΣΟΚ που δέχτηκε ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ το καθεστώς της αυθαιρεσίας, της καταπίεσης, της δεσποτείας και, τελικά, της παρακμιακής υποβάθμισης της κοινωνίας.

Το ΠΑΣΟΚ που – εξακολουθεί και – συζητάει και διαπραγματεύεται την εδαφική μας ανεξαρτησία.

Το ΠΑΣΟΚ που μιλάει «σοσιαλιστικά» (και «ανεξάρτητα») και ενεργεί καπιταλιστικά (και εξαρτημένα).

Το ΠΑΣΟΚ με τις αυταρχικές - κρατικοκομματικές αντιλήψεις ΕΞΟΥΣΙΑΣ και με φιλοδοξίες δημιουργίας καταπιεσμένων ατόμων – στρατιωτών – yesmen.

Το ΠΑΣΟΚ που οδήγησε τη χώρα σε προδιαγεγραμμένη πορεία : την ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ.

Το ΠΑΣΟΚ που δεν είπε στον ελληνικό λαό ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ (δεν ξέρει, θα μου πείτε…) – Της Μιχαλούς, οπωσδήποτε!!!

Το ΠΑΣΟΚ της προσχεδιασμένης αλλοτρίωσης του Συνδικαλισμού, με την τοποθέτηση (υποστήριξη σε εκλογικές διαδικασίες) , τη στήριξη και τη διαιώνιση σε κορυφαίες θέσεις των Συλλόγων και Φορέων, έτσι ώστε η – όποια – αντίδρασή τους στην ολοκληρωτική ΑΝΤΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ πολιτική να είναι «ασθενική» ή, τουλάχιστον, μέχρι ενός σημείου.

Το ΠΑΣΟΚ της διάλυσης και του ευτελισμού της σχολικής και της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Το ΠΑΣΟΚ που εξυπηρετεί τα ΛΗΣΤΡΙΚΑ μέτρα της τρόϊκας ΧΩΡΙΣ ΛΑΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ.

Το ΠΑΣΟΚ, που μέσα από ένα όργιο παραπλανητικής προπαγάνδας για ΔΗΘΕΝ σωτηρία της χώρας μας με τη ΔΗΘΕΝ «βοήθεια» του Δ.Ν.Τ., ΧΤΥΠΗΣΕ τα λαϊκά στρώματα.

Το ΠΑΣΟΚ που με την αστυνομο-τρομοκρατία του στόχευσε στην κατατρομοκράτηση των μεσαίων στρωμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ του Δ Η Θ Ε Ν ενιαίου μισθολογίου και του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ της – ταχυδακτυλουργικής - ΚΛΟΠΗΣ των εισοδημάτων μας.

Το ΠΑΣΟΚ της ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ και των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝΗ διαρκής εξυπηρέτηση των δανείων, σε όρους συνεχώς διογκούμενων τοκοχρεωλύσιων, τελικά, πληρώνεται ΠΑΛΙ από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα που δε διαθέτουν την «πολυτέλεια» της φοροδιαφυγής! ΚΑΙ αυτό έργο ΠΑΣΟΚ είναι!Για την αναγκαιότητα επανίδρυσης του… ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα βιώνει τη χειρότερη κρίση στην 37χρονη ιστορία του, χωρίς να αποκλείει τον κίνδυνο της διάσπασης. Μάλιστα προειδοποιεί ότι «αν το Κίνημά μας δεν υπερβεί τον σημερινό του εαυτό, θα το ξεπεράσει η ιστορία».
Στο πνεύμα αυτό, ο κ. Σκανδαλίδης τονίζει ότι η κρίση στο ΠΑΣΟΚ είναι τόσο σημαντική διότι «οι επιλογές μας για πρώτη φορά έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με το ιδρυτικό μας πλαίσιο» και υπογραμμίζει: «Ένα είναι σίγουρο. Χωρίς μία νέα πρόταση, χωρίς νέο όραμα, και κυρίως χωρίς νέο κόμμα, δεν υπάρχει προοπτική». Το νέο κόμμα -συμπληρώνει- «θα προκύψει μέσα από την αναγέννηση του χώρου της κεντροαριστεράς, που βασικός της κορμός είναι το ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Σκανδαλίδης ζητά «να κάνουμε τώρα την υπέρβαση», διευκρινίζοντας ότι δεν προτείνει το άνοιγμα των διαδικασιών για αλλαγή ηγεσίας. «Πρότεινα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει στο Κίνημα τον πολιτικό διάλογο με τρόπο θεσμικό και συντεταγμένο», αναφέρει.
«Το ΠΑΣΟΚ στις κρίσεις του συζητούσε ανοιχτά και τις ξεπερνούσε ενωμένο. Δεν αρκεί να αφήνεις όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, πρέπει να οριοθετήσεις και το περιβόλι μέσα στο οποίο φύονται»ι, συμπληρώνει.
Είσαστε σοβαροί; Ποιος νοιάζεται για το Πασοκ ΣΑΣ; Για την ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ των πολιτών θα έπρεπε να νοιαζόσαστε και για τις κατηγορίες κατά του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού για ανοικοκυροσύνη και κλοπή, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο στόλος των δανειστών.

Βουλιάξαμε (ΕΞΑΙΤΙΑΣ  ΣΑΣ) χειροκροτώντας και παρελαύνοντας, κύριοι.

Η ουτοπία έχει και ένα τέλος, όπως κάθε τι φανταστικό και «ωραίο».

Στο έγκλημα υπερχρέωσης του κράτους, έχετε το μεγαλύτερο μερίδιο, κύριοι.

Έχετε το ΘΡΑΣΟΣ να μιλάτε για την «αυριανή» μέρα στο Πασοκ;

Ποιον νομίζετε ότι ενδιαφέρει τι θα γίνει στο Πασοκ; ΚΑΝΕΝΑΝ.

Διαλυθείτε τώρα. Διαλύστε το κίνημα που κάποτε λεγόταν ΠΑΣΟΚ, γιατί η μετεξέλιξή του, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το Πασοκ δεν έχει.

Διαλυθείτε για να σωθεί η Ελλάδα. Ούτε ως PLUS ούτε ως ULTRA δεν έχετε μέλλον.

Δεν βρίσκεστε ούτε στο επίκεντρο ούτε στο παρασκήνιο της πολιτικής και – ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ – της κοινωνικής ζωής του τόπου μας.Μηδέν στο πηλίκ(Ι)ο, κύριοι.Το Πασοκ HTAN εδώ (για ποιους;), ενωμένο (μια κουβέντα είναι αυτή…) δυνατό (;)…

…Κι ο λαός οδεύει προς τη 2η φάση της Αργεντινοποίησης και Αλβανοποίησης (προ 20ετίας)…Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, 1-12-2011


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΝΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Άσε μας ρε Δημήτρη!
ΠΑΣΟΚ ή ΤΕΦΡΑ!
ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ!
ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΜΝΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *