Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Iταλίδα υπουργός ανακοίνωσε κλαίγοντας τα μέτρα λιτότητας

 
Η αναγγελία των αυστηρών μέτρων λιτότητας από την ιταλική κυβέρνηση χαρακτηρίστηκε από την έντονη αντίδραση της υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Ελσα Φορνέρο, η οποία ξέσπασε σε κλάματα όταν άρχισε να μιλά για τις θυσίες των συνταξιούχων. Το σχέδιο που προωθεί η ιταλική κυβέρνηση, για την ανάκαμψη της οικονομίας, περιλαμβάνει σκληρές μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις.
Έτσι, οι Ιταλίδες γυναίκες, στο εξής, θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα εξήντα δυο τους χρόνια και οι άνδρες στα εξήντα έξι μέχρι το 2018. Παράλληλα τα απαιτούμενα χρόνια εισφορών θα αυξηθούν σε σαράντα ένα για τις γυναίκες και σαράντα δυο για τους άνδρες.
"Επρεπε … και μας στοίχισε πολύ ψυχολογικά… να ζητήσουμε μια…" ήταν η φράση που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει η Φορνέρο.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μαριο Μοντι ήταν αυτός που ολοκλήρωσε τελικά την φράση και συμπλήρωσε την λέξη "θυσία".
Προσέξτε την φωτογραφία: η υπουργός κλαίει και ο Μόντι γελάει!!!
Έτσι είναι ο..."ψημένος" στα δύσκολα !
Προσέξτε επίσης, τα μέτρα που έκαναν την υπουργό και κλάψει. Είναι σαφώς ηπιότερα από όσα πάρθηκαν αναίσχυντα και για το καλό μας, στην Ελλάδα.
Κατ' αναλογία ο αντίστοιχος έλληνας υπουργός θα έπρεπε να έχει πέσει στα πλακάκια και να χτυπιέται με αναφιλητά !!!
Ναι αμέ! Αυτοί καμάρωναν κιόλας για το καλό που μας κάνουν! Pachiderma!

Σαρωτικά μέτρα λιτότητας στην Ιταλία

Η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι παρουσίασε την έκτακτη δέσμη οικονομικών μέτρων, συνολικού ύψους είκοσι δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τις κύριες παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο μέτρων, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε, την αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας από 21% σε 23%, την απαγόρευση της χρήσης ρευστού για πληρωμές άνω των χιλίων ευρώ, την κατάργηση των περιφερειακών συμβουλίων, την επιβολή φόρου της τάξης του 1,5% επί του συνόλου των αδήλωτων κεφαλαίων που επέστρεψαν από το εξωτερικό χάρη σε ευνοϊκά μέτρα νομιμοποίησης. Επιβάλλεται, εκ νέου, τρία χρόνια μετά την κατάργησή του, ο φόρος ακινήτων, ενώ αυξάνεται η φορολόγηση για σκάφη, ιδιωτικά αεροσκάφη και αυτοκίνητα πολυτελείας. (καρμπόν η συνταγή, όπως Ελλάδα)
Σε δηλώσεις του ο Μόντι είπε ότι θα συμβάλλει και ο ίδιος στην αντιμετώπιση της κατάστασης και θα επιστέφει στο κράτος τον μισθό που αντιστοιχεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών. "Είχα σκεφθεί να καταβάλλω το ποσό σε κάποιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, αλλά κατέληξα στην διαπίστωση ότι ο οργανισμός που τώρα έχει την μεγαλύτερη ανάγκη είναι το ιταλικό δημόσιο", είπε χαρακτηριστικά. (καλό ε; θα νιώσει πως είναι να ζορίζεσαι κι αυτός ο δύστυχος!)
Οι υπουργοί του πρόκειται επίσης να αναφέρουν στην φορολογική τους δήλωση και την κατοχή τυχόν ομολόγων, παρόλο που σύμφωνα με τον νόμο, δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.

Ήδη ωστόσο τα ιταλικά συνδικάτα εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους. Ο γραμματέας της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cisl, Ραφαέλε Μπονάνι, τόνισε ότι "τα μέτρα βαραίνουν μόνο τις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων", ενώ η Σουζάνα Καμούσο, του συνδικάτου Cgil, πρόσθεσε ότι "θα προτείνει στο κοινοβούλιο ουσιαστικές αλλαγές της δ
έσμης αυτής, ώστε η έκφραση δίκαιη κατανομή των βαρών, να αποκτήσει πραγματική σημασία". Το Cgil, το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, έκρινε λανθασμένη την επιλογή να μην επιβληθεί έκτακτη εισφορά σε όσους διαθέτουν μεγάλες κινητές και ακίνητες περιουσίες.!!!

Την στήριξή του στην κυβέρνηση εξέφρασε το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (έχουνε κι εκεί ΠΑΣΟΚ).
Με ανακοίνωση του υπογραμμίζει ότι "ο ανοικτός διάλογος πρέπει να συνεχισθεί διότι ακόμη τα μέτρα δεν ανταποκρίνονται πλήρως στο κριτήριο της κοινωνικής δικαιοσύνης".
Ο κεντροδεξιός Λαός της Ελευθερίας μέσω του γραμματέα του κόμματος, Αντζελίνο Αλφάνο, εκφράζει ικανοποίηση για το ότι δεν αυξήθηκαν οι φορολογικές κλίμακες, "αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να πληρώσουν τα συνήθη θύματα".
Ο επικεφαλής του Κεντρώου Πόλου, Πιερφερντινάντο Καζίνι, από την μεριά του, είπε ότι "οι παρεμβάσεις είναι σαφώς σκληρότατες αλλά η όλη λογική του πρωθυπουργού, είναι πειστική".
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου