Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

΄Εκκληση Νέου Αγωνιστή (www.neosagonistis.org)

-Ολοι στους δρόμους, στις απεργίες, στις διαδηλώσεις.

-Κάτω η συγκυβέρνηση των εκπροσώπων των δανειστών. Συγκρότηση Παλλαϊκού Απελευθερωτικού Δημοκρατικού Μετώπου.

-Εκλογές. Λαϊκή Μεταπολίτευση. Ριζική Πολιτική Ανανέωση.

-Κυβέρνηση Λαϊκής Ενότητας. Καταγγελία και αποδέσμευση από τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και τους διεθνείς τοκογλύφους

- Εθνική, δημοκρατική, παραγωγική, κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας. Ρήξη με ό,τι την εμποδίσει.

- Ο ελληνικός λαός μπορεί να ζήσει και θα ζήσει 


            Έρχονται οι στιγμές που ο χρόνος, η εξέλιξη της πορείας μιας χώρας συμπυκνώνεται σε μια στιγμή. Η Ελληνική Δημοκρατία μετατρέπεται σε αποικιακό προτεκτοράτο του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου και κοινωνικά σε εργαστήρι μαζικής εξαθλίωσης. Την ευθύνη γι’ αυτό έχει ο κυρίαρχος κοινωνικός συνασπισμός εξουσίας και οι πολιτικοί εκπρόσωποί του. Το μπλοκ του μνημονίου, της συγκυβέρνησης και των πρόθυμων συμμάχων της, οδηγούν τη χώρα και τον ελληνικό λαό στην υποτέλεια, τη δικτατορία και την φτώχεια. Είναι η στιγμή που το κοινωνικό μέτωπο αντίστασης πρέπει να συγκροτηθεί σε παλλαϊκό απελευθερωτικό μέτωπο. Να απαιτήσει τη μόνη δημοκρατική διέξοδο. Την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και να διεκδικήσει την εξουσία μέσα από μια κυβέρνηση λαϊκής ενότητας, για την καταγγελία όλου του πλέγματος δανειακής εξάρτησης, για την εθνική, δημοκρατική, παραγωγική, κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας και τη λαϊκή μεταπολίτευση.

Την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του μετώπου οφείλουν να την αναλάβουν τα κόμματα της αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ), σχηματισμοί και συλλογικότητες που τοποθετούνται ενάντια στο μνημόνιο και την εξάρτηση της χώρας, δυνάμεις που διαχωρίζουν τη θέση τους από το ΠΑΣΟΚ της προδοσίας και τη Ν.Δ. της υποτέλειας. Χωρίς άλλες προϋποθέσεις, πέρα από την πίστη στην πατρίδα και τη δημοκρατία. Όποιος σήμερα τοποθετείται ενάντια στο μνημόνιο, την εξάρτηση και τη διεθνή τοκογλυφία, εξ αντικειμένου έρχεται σε σύγκρουση με το ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα και τη συγκεκριμένη του μορφή, που είναι και η μόνη υπαρκτή σήμερα. Και βεβαίως έχει θέσει στο παλλαϊκό απελευθερωτικό δημοκρατικό μέτωπο. Η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου είναι ώριμο τέκνο των καιρών, κοινωνική απαίτηση, λαϊκή επιταγή. Τα κόμματα της αριστεράς, οι σχηματισμοί και οι συλλογικότητες να αναλάβουν εδώ και τώρα την ιστορική πρωτοβουλία της μετωπικής συγκρότησης. Αλλιώς θα τους ξεπεράσει η ιστορία. Με τραγικές για τον ελληνικό λαό και τη χώρα συνέπειες, που θα απαιτήσουν χρόνο, αγώνες και θυσίες για να ξεπεραστούν.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου