Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

DW: Γερμανικές ορχήστρες το καλοκαίρι στα νησιά μας !

Καλοδεχούμενοι οι Γερμανοί ....




 
 
Η ελληνογερμανική συνεργασία θα γίνει αισθητή στα ελληνικά νησιά
 
Ένα έμπρακτο δείγμα της ελληνογερμανικής συνεργασίας στη βάση θα δουν και θα ακούσουν οι Γερμανοί τουρίστες το καλοκαίρι.
Σε πολλά ελληνικά νησιά έχουν ζητήσει να έρθουν και να εμφανιστούν γερμανικές ορχήστρες.Το μήνυμα αυτής της κίνησης είναι εμφανές: οι Γερμανοί είναι καλοδεχούμενοι. Όπως επισημαίνει ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα το οποίο θέλει να καλλιεργήσει.





«Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα και πολλές κοινωνικές περικοπές. Σε αυτήν την φάση η ανθρώπινη αλληλεγγύη αλλά και η αγάπη προς τον πλησίον είναι το κίνητρο για πολλούς ανθρώπους στη Γερμανία να συνεισφέρουν», υπογραμμίζει.


Για να το τεκμηριώσει ο Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ αναφέρει την προθυμία, που αυθόρμητα του εκδήλωσαν αρκετές επιχειρήσεις στην εκλογική του περιφέρεια στην περιοχή της Βάδης Βυρτεμβέργης, να εκπαιδεύσουν μαθητευόμενους από την Ελλάδα (τζάμπα εργασία δηλαδή;). Ο κ. Φούχτελ δεν έχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η προσφορά δεν θα μείνει μόνο στα λόγια.

Βέβαια, τονίζει ο κ. Φούχτελ, στο τέλος η καλύτερη βάση για μια συνεργασία είναι να υπάρχει αμοιβαίο κέρδος. Ένα πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση έχει γίνει στον τομέα της υγείας, όπου στην Ελλάδα επικρατεί πλεόνασμα γιατρών, ενώ στην Γερμανία έλλειψη.

Τα υπουργεία υγείας των δύο χωρών συμφώνησαν σε ένα σχέδιο επαγγελματικής εκπαίδευσης Ελλήνων γιατρών στη Γερμανία, έτσι ώστε να αποκτήσουν εδώ την ειδικότητα τους δουλεύοντας συγχρόνως στα νοσοκομεία.
(και πάλι: τζάμπα γιατρούς θέλουν δηλαδή; - Μάνα θα κάνω το αγροτικό μου στην ... Γερμανία ! )
Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο / Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου