Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: Ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΕΔΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Το θέμα είναι τεράστιο διότι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, εφόσον μιλάμε για ΒΑΘΜΙΔΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και όχι για χώρους ΣΤΙΒΑΞΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Και όπως τροφεία, κατηγοριοποιήσεις, αριθμοί θέσεων δεν είναι συζήτηση που (ΑΚΟΜΑ;;) δεν μας απασχολεί για τις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης που ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ (για πόσο ακόμα θα μου πεις) ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

Εδώ μιλάμε όμως για επιλογές που έγιναν σε επίπεδο ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Εμείς δεν κατηγορούμε και δεν κριτικάρουμε τον δήμο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ την κυβέρνηση και το κεντρικό κράτος ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ, ΚΥΡΙΑΡΧΗ και ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ. Και μάλιστα ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, επιβάλλοτας ουσιαστικά στους δήμους να ΞΑΝΑΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ τους πολίτες ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ μέσα από τις κρατήσεις στον μισθό τους.

Αλλά αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΑΔΡΑΝΕΙ ή ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΕΥΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ "ΠΟΝΑΕΙ ΔΟΝΤΙ, ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ"!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣ 4 ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ! ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ!

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, όπου βρίσκουν λύσεις ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ που τους επιβάλλουν τα μνημόνια ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ και ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥΣ.

ΠΩΣ;

Έχουν άλλες προτεραιότητες και ιεραρχούν το θέμα των παιδικών σταθμών πιο ψηλά στην ατζέντα τους;
Χαλάνε λιγοτερα λεφτά για διαγραμμίσεις;;;
Δεν πληρώνουν πρόστιμα γιατί δεν βάζουν παγοδρόμια πάνω σε αγάλματα;
Δεν πληρώνουν οπτικούς επικοινωνιολόγους;;;
Παίζουν καλύτερα το παιχνίδι των εσόδων του δήμου από τις δικές τους δράσεις, αξιοποιώντας τις δημοτικές τους επιχειρήσεις καλύτερα, βγάζοντας ΚΕΡΔΗ σε αυτές;
ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ φροντίζοντας να διαμορφώνουν αραγή δικά τους μέτωπα και όχι διασπώντας και κατακερματίζοντας τις τοπικές κοινωνίες;;;
Δεν πληρώνουν εισαγώμενα στελέχια;;;;

ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ!

Και έχουν και αυτοί ΜΝΗΜΟΝΙΑ, γιατί για ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ δήμους μιλάμε, με την ίδια κυβέρνηση, τον ίδιο Ράιχενμπαχ και την ίδια ΤΡΟΪΚΑ.

ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ!

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ HALANDRIPEDIA:

http://halandripedia.blogspot.gr/2012/06/2012-2013.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου