Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΑΡ: «Καλοπιάνει» αυτούς που αντιδρούν

ΔΗΜΑΡ: «Καλοπιάνει» αυτούς που αντιδρούν
*ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

Είναι γνωστές σε όλους οι αντιδράσεις που συναντά για την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ο Φώτης Κουβέλης. Ήδη υπάρχει πολύ γκρίνια και οι πρώτες απώλειες, όπως για παράδειγμα του Μπαγεώργου, ο οποίος επί σειρά ετών ήταν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

Τώρα στην Αγίου Κωνσταντίνου που βλέπουν ότι η υπόθεση επαναδιαπραγμάτευσης όχι μόνο είναι δύσκολη, αλλά το σημαντικότερο επίπονη και θα πάρει χρόνο, προσπαθούν να κάμψουν τις αντιδράσεις που πληθαίνουν.

Παράλληλα την ίδια ώρα στα κεντρικά γραφεία φθάνουν κατά δεκάδες τα βιογραφικά όσων θέλουν να στελεχώσουν την κρατική μηχανή. Εξάλλου σε επίπεδα γενικών γραμματειών, αλλά και συμβουλίων οργανισμών το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα έχουν το 30%, δηλαδή τουλάχιστον ένα 10% θα ανήκει στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Το ζητούμενο, λοιπόν, για την ΔΗΜΑΡ είναι να αντέξει στην αφόρητη πίεση που δέχεται εδώ και 10 περίπου ημέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτίθεται με κάθε τρόπο στη Δημοκρατική Αριστερά, προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγματα, όχι τόσο στους ψηφοφόρους, όσος τα στελέχη και τους βουλευτές.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί να έχει λόγο στη στελέχωση κυρίως Γραμματειών στα υπουργεία Δικαιοσύνης (στη Γραμματεία Δικαιωμάτων), Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας.

Ενδιαφέρεται επίσης για την Πολιτική Προστασία. Και το πιθανότερο είναι να επιλεχθούν κάποιοι από τους διαφωνούντες, ώστε να κοπάσουν οι αντιδράσεις. Ήδη υπάρχει επιτροπή στη ΔΗΜΑΡ, που ελέγχει όλες τις προτάσεις και τα βιογραφικά. Όχι μόνο τις δικές της, αλλά και των άλλων δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά. Την επιτροπή αυτή απαρτίζουν οι Δημήτρης Χατζησωκράτης, Ανδρέας Νεφελούδης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Σταύρος Λιβαδάς και Γιάννης Κακουλίδης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου