Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

απάντηση σε δημοσίευμα ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΝΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

Aγαπητέ Άγγελε,

σχετικά με το δημοσίευμα σου "Φεστιβάλ Ρεματιάς, ερωτήσεις αφελούς", θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μια και καλή μερικά ζητήματα σε ότι αφορά την εφημερίδα meno@halandri.
Ξεκινώντας από το τρίτο σημείο στο οποίο αναφέρεσαι - Γιατί οι "νόμιμες" τοπικές εφημερίδες (αυτές που γράφουν ότι θέλει η διοίκηση) που κυκλοφορούν έχουν ΟΛΟΣΕΛΙΔΗ ΠΛΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟΥ - θα ήθελα καταρχήν να επιβεβαιώσω ότι ναι είμαστε νόμιμοι (δεν καταλαβαίνω προς τι τα εισαγωγικά;), κατά δεύτερον φυσικά και δεν γράφουμε ότι θέλει η διοίκηση - μπορεί κάλλιστα κάποιος να ανατρέξει σε όλα τα προηγούμενα φύλλα της εφημερίδας (από τον Οκτώβριο του 2011) και να δει ότι φιλοξενούμε τις απόψεις ΟΛΩΝ και κατά τρίτον η ολοσέλιδη πληρωμένη καταχώριση οπισθόφυλλο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ αλλά ιδιωτικής επιχείρησης όπως και η άλλη ολοσέλιδη που είναι στη β' εξωφύλλου! Επίσης, εάν ανατρέξει κάποιος στην εφημερίδα θα δει ότι στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ υπάρχει ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρεματιάς ΔΩΡΕΑΝ. Είχαμε δε την αγωνία να κυκλοφορήσει και να μοιραστεί η εφημερίδα στις 22/6 έτσι ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος έγκαιρα για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ που πρώτοι δημοσιεύσαμε. Το Φεστιβάλ Ρεματιάς, τόσο φέτος όσο και πέρσι στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας, το αγκαλιάσαμε με πολλή αγάπη γιατί είναι ένα γεγονός το οποίο προβάλλει και προωθεί τον πολιτισμό, ανεβάζοντας σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις αλλά και συναυλίες και αποτελεί πόλο έλξης τόσο των συνδημοτών μας όσο και επισκεπτών.
Τέλος, σχετικά με την προβολή του Φεστιβάλ Ρεματιάς όσο και για οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση που γίνεται από το Δήμο και προβάλουμε, θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν έχουμε ζητήσει και φυσικά δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ! 
Η εφημερίδα φιλοξενεί και προβάλει ΔΩΡΕΑΝ και με μεγάλη χαρά ΟΛΕΣ τις εκδηλώσεις που γίνονται στο Χαλάνδρι, από το Δήμο αλλά και από συλλόγους, σχολεία κλπ, γιατί θεωρούμε υποχρέωση μας να το κάνουμε. Άλλωστε πρόκειται για μια εφημερίδα με κυρίως πολιτιστικό αλλά και πολιτικό προσανατολισμό και όχι κομματικό.  Αυτό το επικοινωνήσαμε από την πρώτη στιγμή και το τηρούμε αυστηρά. Επίσης, Άγγελε, θα ήθελα να παρατηρήσεις και να δεις ότι ουδέποτε ΠΡΟΒΑΛΛΑΜΕ-ΠΡΟΩΘΗΣΑΜΕ πρόσωπα της Διοίκησης, πλην των συνεντεύξεων όπου έχουμε δώσει το "βήμα" σε δημοτικούς συμβούλους από όλες τις παρατάξεις.
Θα ήθελα, μέσα από το blog σου, να αποκατασταθεί η αλήθεια γιατί αυτή η εφημερίδα ξεκίνησε εν μέσω οικονομικής κρίσης βγαίνει με πολύ κόπο, αγωνία, οικονομική πίεση αλλά κυρίως με πολύ αγάπη, πάθος και μεράκι και πραγματικά είναι άδικο μετά απ' όλη αυτή τη δουλειά να δέχεται ανυπόστατες βολές.


Με εκτίμηση,
Βικτωρία Καλονάρου
Εκδότρια της εφημερίδας meno@halandri

Υ.Γ. Είναι πλήρως διαχωρισμένη η προσωπική σχέση με τη δουλειά μας...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητή Βικτώρια,


Κατ' αρχήν ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ, ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΞΗ "ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ από το blog" καθώς και τα περί "άδικων βολων" και της "μια και καλή ξεκαθαρίσματος".
Αυτά αλλού γιατί εμείς έχουμε από το 1997 έντυπα στο Χαλάνδρι και δεν έχει τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει την εγκυρότητα όσων γράφουμε, ίσως σε κάποιους δεν αρέσει το στυλ αλλά αυτό δεν μας αφορά.


Σου δηλώνουμε λοιπόν ότι  ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ, ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ μπορεί να πει ό,τι θέλει από το blog και να προβάλλει τις απόψεις του, ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ αρκεί να μην μας "μαλώνει" ή να μας κάνει υποδείξεις  γιατί υπάρχει και η γείωση.

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΡΑ ....

Η απόφασή μας έχει ληφθεί και δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

ΕΔΩ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, όπως αυτή βγαίνει από τις αποφάσεις και τις πρακτικές του δήμου και των στελεχών του και το ρεπορτάζ μας, γνωρίζοντας ότι αυτό θα ενοχλήσει κάποιους, αν δεν έχουν την δημοκρατική παιδεία να δέχονται ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ κριτική, ειδικά αν είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ και αυτό δεν σε αφορά προσωπικά, με την προϋπόθεση ότι ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙΣ τα περί αποκατάστασης της αλήθειας από το blog.

ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ,
Ναι η εφημερίδα σου είναι μια αξιόλογη προσπάθεια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ - μαζί με την ΑΜΑΡΥΣΙΑ και την ΦΛΥΑΡΙΑ - εξαιρώντας άλλες αντίστοιχες προσπάθειες στο Χαλάνδρι ειδικά αν αυτές έχουν αγκαλιαστεί από τους πολίτες που εμπιστεύονται σε αυτές την ενημέρωσή τους ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

Με αυτή την έννοια το δημοτικό συμβούλιο. σας κατέστησε τα "νόμιμα" ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΟΜΩΣ, μέσα ενημέρωσης στο Χαλάνδρι, αφού τα άλλα, μεταξύ των οποίων και Η ΠΛΑΤΕΙΑ δεν θεωρούνται - από το δημοτικό συμβούλιο - ΝΟΜΙΜΑ και δεν περιλαμβάνονται στις λίστες των εκλεκτών του Δήμου.

Αυτό το έχουμε ξαναανδείξει και με παλαιότερη ανάρτησή μας.

Θα συνεχίσουμε λοιπόν να αναφερόμαστε έτσι στα ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ από τον δήμο μέσα μέχρι να μοιραστεί το κονδύλι για τον τοπικό τύπο ΔΙΚΑΙΑ και με κάποια - διαφορετικά από τα κολλητηλίκια του καθενός - κριτήρια, όπως γινόταν πάντα - τα τελευταία τριάντα χρόνια - στο Χαλάνδρι, χωρίς εξαιρέσεις, κάτι που άλλαξε πρόσφατα και μέχρι και αυτά τα 3 μέσα  πουν ότι ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ 2-3 άλλων συναδέλφων τους ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ.

Αυτό πρέπει να πούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,  ακόμα και αν αυτό οδηγεί να παίρνουμε ΟΛΟΙ από 10 ευρώ ως ηθική στήριξη και ενίσχυση της προσπάθειας για  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ διακίνηση ιδεών ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΦΥΡΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΗΣ.

Όσο δεχόσαστε όμως την προνομιακή μεταχείρηση, να δέχεστε και την κριτική.

2. ΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ουσιαστικά ότι υπάρχει ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ για το πρόγραμμα του ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΟΥ. Από την εταιρία που ανέλαβε τις εκδηλώσεις!

Τι διαφορετικό γράψαμε εμείς και μιλάς για "αποκατάσταση της αλήθειας;;;

ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ.
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΟΥ - τηρώντας άγραφους δεοντολογικούς συναδελφικους κανόνες -  διότι εσείς την δουλειά σας κάνατε και πήρατε την καταχώρηση.

ΑΛΛΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ και σε αυτούς απευθύναμε εμείς την κριτική μας. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ!

Πώς λοιπόν μιλάς για "αποκατάσταση της αλήθειας";;; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ και ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟ αγαπητή Βικτώρια. Μπορείς να διαφωνείς με τις αναρτήσεις μας, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να τις διαψεύδεις, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ.

3. Για τα περί "ανυπόστατων βολών": 
 Αγαπητη Βικτωρία, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ!
Όταν επί δύο χρόνια θέτουμε το θέμα της ΑΔΙΚΗΣ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗΣ και ΧΥΔΑΙΑΣ επίθεσης που έγινε στην δική μας δουλειά  δεν είχαμε ούτε την δική σου, ούτε καμία άλλη εφημερίδα να πει μία κουβέντα.

Οι άλλες δύο μάλιστα "ΝΟΜΙΜΕΣ" ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ - όχι η δική σου - φιλοξενούσαν συνεχώς τις άλλες απόψεις και ενώ τους ζητούσαμε να πουν και κάτι για τις δικές μας απόψεις που ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ, έκαναν τους κινέζους και επιβραβεύονταν με δημοτικά χρήματα γι' αυτό.

Σε παρακαλώ λοιπόν ΑΜΕΣΑ να ανακαλέσεις τα περί "αποκατάστασης της αλήθειας" και βέβαια να πεις ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ που λες για την εφημερίδα σου και τον τρόπο λειτουργίας της.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και γι' αυτό πρέπει να υπάρχει ΜΕΡΙΜΝΑ για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ και όχι μονόπλευρη εξυπηρέτηση κολλητών.

ΥΓ: ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!


Με εκτίμηση
Άγγελος Νταβίας

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

http://stinplatia.blogspot.gr/2012/06/blog-post_2122.html

Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ Η ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *