Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

TO EN FACE ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ....


En face. Καιρό δεν είχαμε;;;
Το πιάσατε το υπονοούμενο. Έτσι;;;

Αυτό που συμβαίνει εκεί στην Αγίου Γεωργίου δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. Έχουν γίνει ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. 

Ε, από εδώ μεριά είναι το ΑΛΛΟ!

Η κατάσταση στον Δήμο δεν έχει προηγούμενο.

Εμείς θα προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικοί – ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΠΑΣ  (κάτι που εμείς – και αυτό - το αμφισβητούμε.)

Ναι λοιπόν. Η κατάσταση συνολικά στην αυτοδιοίκηση είναι τέτοια που όλοι οι δήμαρχοι έχουν σοβαρό αντίλογο στις απαιτήσεις και τα αιτήματα των πολιτών τους. Υποχρηματοδότηση, ασφυκτικό ελεγκτικό πλαίσιο, τρομακτική μείωση προσωπικού σε κρίσιμους τομείς, σπέκουλα, προβοκάτσια, υπερπροβολή  των ΥΠΑΡΚΤΩΝ φαινομένων διαφθοράς αλλά και των αδυναμιών των υπηρεσιών για να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη από τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ, βιαστική, επιπόλαιη αλλά και  εσφαλμένη εφαρμογή μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων μέσα από ένα κολοβό – θεσμικά και οικονομικά – Καλλικράτη ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ .

ΝΑΙ! Και στο Χαλάνδρι του Κουράση το πλαίσιο είναι ασφυκτικό. Και αυτό δικαιούται να το επικαλείται ο δήμαρχος, δεν έγινε δήμαρχος στις καλύτερες για την αυτοδιοίκηση και την χώρα συνθήκες.
Όμως

Εδώ στο Χαλανδριστάν  μιλάμε για μια διοίκηση που αντί να παλεύει με το θηρίο για να προσφέρει έστω και ελάχιστη ελάφρυνση στους δημότες της, όπως κάνουν πολλοί δήμοι όλων των παρατάξεων που προκαλούν τις κινητοποιήσεις της αυτοδιοίκησης – βλ Παχατουρίδης, Χαρδαλιάς, Πατούλης για να μην πάω στο Ελληνικό και στη Νέα Ιωνία και βγάλουν κάποιοι σπυριά.

Ας θυμηθούμε highlights διοίκησης Ανδρεάση:
-       -    Μείωσε τις θέσεις των παιδικών σταθμών πάνω από 50% από αυτό που παρέλαβε από τον προηγούμενο – ΔΙΚΟ ΤΗΣ – Δήμαρχο.
-          -  Έκλεισε 3 παιδικούς σταθμούς σε δύο χρόνια.
-         -  «Έκοψε» τις προμήθειες του δήμου από τις τοπικές επιχειρήσεις.
-        -   Μείωσε τα έσοδα της δημοτικής επιχείρησης πάνω από 50%.
-         -  Ιδιωτικοποίησε ΠΛΗΡΩΣ το φεστιβάλ της ρεματιάς.
-         -  Πορεύεται στην υπόθεση του Πεύκο Πολίτη χωρίς στρατηγική, χωρίς πυξίδα απλά μοιράζοντας μελέτες  (θα επανέλθουμε με ΠΟΛΥ ΠΡΑΓΜΑ που μαζεύουμε).
-          - Υπερδιπλασίασε τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, άναρχα, ασχεδίαστα, μετατρέποντας σταδιακά το κέντρο της πόλης σε νυχτερινό γκέτο.
-          - Ξεκίνησε εν μέσω ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΥΦΕΣΗΣ νέο χαράτσωμα των κατοίκων με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, με την σύμφωνη γνώμη της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης.
-         -  «Κατέλαβε» και ακύρωσε τον Εμπορικό Σύλλογο.
-         -  Έδωσε  χριστουγεννιάτικα την κεντρική πλατεία σε ακραία εκμετάλλευση ιδιωτικών συμφερόντων, αποκλείοντας στους δημότες ακόμα και τα δημόσια ουρητήρια (ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΜΕΤΑ – ΟΧΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ).
-        -   Έστησε ένα παγοδρόμιο πάνω στο άγαλμα του άγνωστου στρατιώτη ….
-          - Δεν υλοποίησε ή υπονόμευσε  θεσμούς διαφάνειας και λογοδοσίας που προβλέπονται από τη νομοθεσία (συνήγορος του δημότη, επιτροπή διαβούλευσης, λογοδοσία δημάρχου κλπ)

Είμαστε υπερβολικοί στην κριτική μας;;; Μα τι από αυτά δεν είναι αλήθεια;

Για όλα αυτά – και άλλα πολλά – ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΡΙΣΗ, η κυβέρνηση, η ΤΡΟΪΚΑ, ο καπιταλισμός ή οι Νεφελίμ.

Φταίει η διοίκηση ΑΝΔΡΕΑΣΗ! (Κουράση – Ανδρεόπουλου) με τους συμμάχους της .

Γιατί όμως εμείς υπερτονίζουμε  αυτά και όχι τα άλλα, τα κεντρικά πολιτικά; Διότι η Πλατεία είναι ΤΟΠΙΚΟ BLOG και ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (αν βρούμε κάνα φράγκο να τυπώσουμε). Και κυρίως ασχολείται με το ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ . Δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούμε τις κεντρικές εξελίξεις.

Η κεντρική πολιτική μας αναφορά ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.
Δεν είναι δεδομένη σήμερα.
 Ήταν από τότε, στις περιφερειακές εκλογές, όταν η συμπόρευση με τις συνεπείς αντιμνημονιακές δυνάμεις ήταν περίπου τρέλα.

Τώρα γίνανε όλοι αντιμνημονιακοί, και ευτυχώς.
 ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ. Αλλά μην μας το παίζουν και βασιλικότεροι …. Ούτε να ζητάνε από εμάς να αποδείξουμε! ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ;;;  ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ;;; Έχουμε τόσες πληγές που ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ!

Και μήπως είναι ψέματα ότι για όλα αυτά – ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ – η αξιωματική αντιπολίτευση είναι συνένοχη;;;;

Έχετε δει ΜΙΑ (αριθμός 1) ανακοίνωση, μία (αριθμός 1) πρωτοβουλία;;;

Μόνο από την Καρατζά – κυρίως , τον Ρούσσο και τον Πανταζή υπάρχει μια κινητικότητα.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Και πρόκειται για μια ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ, παραδομένη συμπολιτευόμενη αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι προσπάθειες των παρατάξεων της αριστεράς να αναδείξουν θέματα είναι φιλότιμες, διακριτές αλλά δυστυχώς – κατά την γνώμη μας - δεν επαρκούν.

Χρειάζονται και άλλες δυνάμεις. 
Δυνάμεις που κατανοούν ότι το να αφεθεί η πλατεία στην χρήση των παιδιών μας τα Χριστούγεννα – ΔΩΡΕΑΝ – είναι θέμα που μπορεί να λυθεί ΤΩΡΑ, πριν λύσουμε το ζήτημα της κατοχής των μέσων παραγωγής στο προκομμουνιστικό στάδιο της μετάβασης.
Δυνάμεις που θα διεκδικήσουν να έχει το Χαλάνδρι – ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ – τουλάχιστον όσες θέσεις  έχει η – μικρότερη - Αγία Παρασκευή στους παιδικούς σταθμούς.
Δυνάμεις που θα απαιτήσουν να στηριχτεί και να διευκολυνθεί η αγορά του Χαλανδρίου με ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ από την τοπική κοινωνία και την διοίκησή της παράλληλα με τον συνολικό αγώνα για ανατροπή των πολιτικών που παράγουν την κρίση, την ύφεση και την υποτέλεια.
Δυνάμεις που θα ενισχύσουν την αυτονομία των φορέων των τοπικών κοινωνικών εταίρων και όχι την ταύτισή τους με την δημοτική εξουσία.
Δυνάμεις που θα απελευθερώσουν φωνές κριτικής και πρότασεις που σήμερα μένουν φιμωμένες από μια δημοτική εξουσία που ρέπει σε αντιδημοκρατικές ατραπούς (καπελώνοντας συλλόγους, εξωβελίζοντας έντυπα, αποκλείοντας ανεξάρτητες φωνές από το δημόσιο μικρόφωνο).
Δυνάμεις που θα αναζητήσουν αυτά που ενώνουν και όχι αυτά που διχάζουν. Που ενώνουν  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΩΣ, όχι την παρέα τους ή την κλίκα τους.
Δυνάμεις που θα δραστηριοποιηθούν, όχι για να έχουν σκοτεινά προσωπικά οφέλη – προσκυρωμένα οικόπεδα – πρώην κοινωφελή, χωραφάκια με χρησικτησίες (και γαμώ τους εκσυγχρονιστές), συντάξεις αόμματων ανοικτομάτηδων -  αλλά με διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία, θα επιχειρήσουν να συγκρουστούν με το θεριό που αν δεν το νικήσουμε ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ ΟΛΟΥΣ!
ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ! Μη νομίζει ότι θα γλυτώσει κανείς επειδή κερδίζει χρόνο αναμένοντας την προσωπική του σωτηρία.

Δυνάμεις μελέτης λύσεων, διεκδίκησης, δράσης, όχι υποτελείς και παραδομένες.
Αυτές οι δυνάμεις πρέπει να ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ. Δεν αρκεί να επισημαίνουν τα ίδια, να κάνουν την ίδια κριτική, τις ίδιες διαπιστώσεις. ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΕΣ, είναι υποκριτικό. Και ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ την εξουσία. Γι΄ αυτό άλλωστε «επιδοτείται» μια τέτοια αντιπολιτευτική συμπεριφορά και συμπεριλαμβάνεται στη «νομιμότητα».

Ενώ η απόπειρα να υπάρξει ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ είναι ζόρικη κατάσταση και πρέπει αν χτυπηθεί στη ρίζα. Γίνεται; Θα δούμε.

Πολύ το σοβαρέψαμε όμως.

Πώς το λένε ρε σεις αυτό που πήραμε βραβείο; Πεολ …, ΟΧΙ.
Πεοχηλ …. ΟΧΙ
Πεοχημεία το λένε;;;
Έλα νινί στον τόπο σου!

Παρκόμετρα παιδιά.
Μιλάμε τώρα ότι το «Όλα τα είχε η Μαριορή ….» δεν μπορούσε να κουμπώσει καλύτερα.

Δεύτερη μέρα εφαρμογής και ο παράγων πήγε στην δημοτική αστυνομία με την κλήση στο χέρι. «ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΒΗΣΕΤΕ, διότι μπλα, μπλα, μπλα». Τα δημομπατσάκια μόλις είχαν γυρίσει και είχαν ακούσει για την μανούλα τους και όλο τους το σόι τα μύρια. Ήταν που ήταν φορτωμένα πήγε και ο αρχηγός. ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΑΤΟΠΙ! Αλήθεια σας λέμε.
Και πήραν και μας τον έδωσαν κιόλας αλλά δεν γράφουμε όνομα δια να μην θεωρηθεί προσωπική επίθεσις. Άλλωστε δεν θα είναι ο μόνος. Σε λίγο όλοι θα τσακώνονται ποιος θα πρωτοσβήσει την κλήση σας για να τον ψηφίσετε.

Ζητήσαμε την  άποψη εμπείρων για την κατάσταση στον δήμο. Η άποψη είναι κοινή. Η κατάσταση πραγματικά είναι απαράδεκτη.
«Πρέπει όμως να δούμε τι θα γίνει με την χώρα» μας είπε φίλος με εμπειρία στα δημοτικά.
Δεν το πολυκατάλαβα για να είμαι ειλικρινής. Αν υποψιαστώ ότι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η επαναφορά της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχία εξαρτάται από τον Πιλάφη, έφυγα για … Αργεντινή.

Δηλαδή πώς εμπλέκεται το θέμα της μεταφοράς γνωστών επιχειρήσεων με έγχρωμο φωτισμό από την Φυλής στο κέντρο του Χαλανδρίου με την σωτηρία της χώρας;;;
Πρέπει να γίνει ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ για να σωθεί;;;
Δεν ξέρω …

Έχω πολλά φαίνεται ακόμα να μάθω!

Να εφαρμόσουμε τις  σοσιαλιστικές μας απόψεις πρώτα στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα και μετά να τις επικαλούμαστε, μας προέτρεψε ο Πρόεδρας. Και τι θα τρώμε μετά;; Καταπιστεύματα ή σφραγίδες Πρόεδρέ μας;;;

ΧΑΧΑΧΑ! 

Για την παραγωγή των καρτών της ελεγχόμενης κάνατε κάποιας  μορφής διαγωνιστική διαδικασία;;; Γιατί δεν είδα τίποτα να παίζει στην Διαύγεια.
Και ποιος τις πουλάει;;; Πώς επιλέχθηκε;; Τι ποσοστό κέρδους έχετε δώσει στους διαθέτες;;; Τα λεφτά τα παίρνει ο Δήμος με την παράδοση των καρτών  στους διαθέτες;;; Με ποια διαδιακασία εξασφαλίζεται ότι εγώ που ξέρω την δουλειά δεν θα τυπώσω κάρτες να βγάλω τα σπασμένα μου;  Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αυτές οι ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ στην Διαύγεια;;; 

Το άσπρο άλογο του Κολοκοτρώνη τι χρώμα είχε;;



 (Το ENFACE δέχτηκε ηλεκτρονική επίθεση και λείπουν δυο - τρία σχόλια από το αρχικό που δεν τα είχαμε αποθηκεύσει. Θα τα βάλουμε στο επόμενο!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου