Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

"Οι μάσκες έπεσαν για άλλη μια φορά… Ο κος Ιωαννίδης αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο"



  

Με την ψήφιση του νέου μεσοπρόθεσμου (Μνημόνιο 3), η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με μια καθολική και συστηματική επίθεση, με σκοπό την απαξίωση του θεσμού που βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.
Η επίθεση αυτή στρέφεται κατά των αιρετών, δυσχεραίνοντας την δουλειά και την αξιοπρεπή λειτουργία τους, κατά των εργαζόμενων
καταρρακώνοντας τους μισθούς τους, απολύοντας εργαζομένους, θέτοντας σε επισφάλεια τις θέσεις αυτών που παραμένουν, κατά των πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν το τελευταίο χαράκωμα του κοινωνικού κράτους λόγω της οικονομικής ασφυξίας των ΟΤΑ και τέλος κατά του ίδιου του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρώντας να καταργήσουν την Συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια της, να οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτικοποίηση Υπηρεσιών, στην κατάργηση των κοινωνικών δομών (παιδικοί σταθμοί, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φροντιστήρια, κοινωνικά φαρμακεία, δημοτικά ιατρεία κλπ). Μεταθέτουν όλα τα βάρη στους δημότες, οι οποίοι σήμερα δοκιμαζόμενοι σκληρά από την τραγική μείωση των εισοδημάτων τους, αδυνατούν ήδη, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις του απέναντι στις Τράπεζες και στις ΔΕΚΟ, ενώ ταυτόχρονα διπλασιάστηκαν οι φόροι που πληρώνουν. Ζητούν να μεταθέσουν όλα τα βάρη στους ανέργους συμπολίτες μας και στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες που στρέφονται στο δήμο για  βοήθεια.
Μέσα σε αυτό το κλίμα γενικότερης απαξίωσης και ισοπέδωσης του χώρου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κος Ιωαννίδης όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά ως τοπικός εκφραστής των κυβερνητικών επιλογών, επιβεβαίωσε την κομματική του ταυτότητα, με τον πιο ανάγλυφο τρόπο αφού, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης/11/2012:

Αναγνώρισε ότι απέστειλε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τις λίστες με τα ονόματα των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων, στα πλαίσια της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας, διστάζοντας να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική πολιτική και διαφοροποιώντας τη θέση του από την καθολική πλειοψηφία των Δήμων – Δημάρχων, που αρνούμενοι να αποστείλουν τα στοιχεία, αγωνίζονται να διατηρήσουν ζωντανή την αυτοτέλεια και το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προχώρησε άμεσα σε ιδιωτικοποίηση του οδοκαθαρισμού, με κόστος 180.000 €, αγνοώντας, τις διαφορετικές απόψεις μελών της πλειοψηφίας, σύσσωμη την αντιπολίτευση και κυρίως τους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι μέσα από τη μαζικότατη παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, διατύπωσαν την πλήρη αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας μέσα από τις δικές τους προσπάθειες, μέσα από νέο σχέδιο οδοκαθαρισμού της πόλης.

Χρησιμοποίησε λογιστικά τρυκ ώστε το πλεόνασμα από τα έσοδα των δημοτικών τελών του έτους 2012, το οποίο από τη νομοθεσία χαρακτηρίζεται φορολογία και απαγορεύεται, να το χρησιμοποιήσει ως βάση για  μείωση δημοτικών τελών μόνο κατά 9,5%, τη στιγμή που θα μπορούσε να προχωρήσει σε πολύ πιο γενναία μείωση

Αγαπητοί Συνδημότες
Η Κίνηση Δημοτών «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας», στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο:

Εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της με τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων που οδηγεί τους Δήμους σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου τους. Ζήτησε την έκδοση αντίστοιχης απόφασης – ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που για άλλη μια φορά, ο κος Ιωαννίδης δεν το έκανε δεκτο, και τη συμπόρευση του δήμου με τις αποφάσεις των κεντρικών οργάνων των Ο.Τ.Α.

Εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της με την ιδιωτικοποίηση του οδοκαθαρισμού, καθώς και με κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Βριλησσίων.

Αξιοποιώντας το κονδύλι του οδοκαθαρισμού και των προκαταβαλλομένων δημοτικών τελών από τους δημότες (λογιστικό τέχνασμα της διοίκησης Ιωαννίδη), πρότεινε την άμεση επιστροφή των χρημάτων στους Δημότες, με πραγματική μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 18%.

Αγαπητοί Συνδημότες,

Ως  πολίτες της χώρας πληρώνουμε φόρους και είναι συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένο το ποσοστό από αυτούς που αναλογεί στην Τ.Α. για τις αρμοδιότητες που ασκεί και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Οφείλουμε λοιπόν να σταθούμε ενωμένοι μαζί με τους εργαζόμενους και όλους εσάς  και να διεκδικήσουμε λοιπόν όλα αυτά που δικαιούμαστε.

Η παρουσία μας όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει, ότι πάνω από οποιοδήποτε συμφέρον, πάνω από οποιαδήποτε πολιτική, κυβερνητική και μη, εμείς βάζουμε το συμφέρον της Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να συγκρουόμαστε με ότι μας θίγει, με ότι θίγει τις ανάγκες μας, το μέλλον μας, την αυτοτέλεια μας. Οι πολιτικές πρακτικές του κου Ιωαννίδη και των συνεργατών του, αποκαλύπτονται. Οι πρακτικές αυτές θυμίζουν άλλες εποχές, άλλες νοοτροπίες, ξεπερασμένες λογικές.
Εμείς τις καταγγέλλουμε
και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας μέχρι να τις ανατρέψουμε.

Ελπίζουμε και περιμένουμε τη  θετική σας ανταπόκριση.


Ξένος Μανιατογιάννης
Υπ. Δήμαρχος Βριλησσίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου