Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Εφοδος ΠΟΕ - ΟΤΑ σε ελληνογερμανική συνάντηση Δημάρχων

Να εισβάλουν σε ξενοδοχείο του Αμαρουσίου όπου ήταν προγραμματισμένη συνάντηση Ελλήνων και Γερμανών Δημάρχων, και στην οποία υπετίθετο ότι θα συμμετείχε και ο εντεταλμένος της γερμανίδας Καγκελαρίου Γιόακιμ Φούχτελ, αποπειράθηκαν μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ το πρωί της Πέμπτης.

Εφοδος ΠΟΕ - ΟΤΑ σε ελληνογερμανική συνάντηση Δημάρχων
Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ενημέρωσε τα μέλη της για την αιφνίδια κινητοποίησή της με ένα μάλλον σιβυλλικό SMS που έγραφε «Η ΠΟΕ - ΟΤΑ πίνει καφέ με τον Φούχτελ και Δημάρχους της Αττικής».

Ετσι, γύρω στις 10.00 το πρωί, και ενώ οι περισσότεροι από τους Γερμανούς Δημάρχους είχαν ήδη προλάβει να εισέλθουν στο ξενοδοχείο «Σίβιτελ Ολύμπικ» επί της οδού Κηφισίας 2 στο Μαρούσι, μέλη και συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ απέκλεισαν την είσοδό του εμποδίζοντας την προσέλευση των Ελλήνων αιρετών.
Ακολούθησε πανδαιμόνιο και προπηλακισμοί καθώς οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ ήρθαν αντιμέτωποι και με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και προς στιγμή απειλήθηκε γενικευμένη συμπλοκή και επεισόδια.
Σημειωτέον ότι σκοπός της συνάντησης Ελλήνων και Γερμανών Δημάρχων ήταν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τομείς όπως η καθαριότητα καθώς και αδελφοποιήσεις και άλλες συνεργασίες.

Στις 12.00 το μεσημέρι η ελληνογερμανική συνάντηση Δημάρχων διεξαγόταν κανονικά, ενώ έξω από το ξενοδοχείο παρέμεναν συγκεντρωμένοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Τα πνεύματα δεν έχουν πλήρως ηρεμήσει. Δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν στο σημείο.

Στα άκρα για τη διαθεσιμότητα στους Δήμους.
Οι σχέσεις κυβέρνησης - εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οδηγούνται σε πλήρη ρήξη μετά την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρήσει στο μέτρο της διαθεσιμότητας, διαγράφοντας από τις λίστες δεδομένων της απογραφής τους υπαλλήλους που εντάσσονται στο συγκεκριμένο καθεστώς.

Η εξέλιξη επαναφέρει τον κίνδυνο των σκουπιδιών στην Αθήνα και στις υπόλοιπες πόλεις και μάλιστα τις ημέρες των Χριστουγέννων, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) αποφάσισε για σήμερα και αύριο 48ωρη απεργία, κρατώντας κλειστές τις υπηρεσίες των δήμων.
Επίσης, αύριο το πρωί οι δημοτικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν θα συμμετάσχουν σε καμία εργασία, όπως επίσης στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Την Κυριακή θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου, ωστόσο οι συνδικαλιστές εμφανίζονται αποφασισμένοι και την επόμενη εβδομάδα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, είτε με τη μορφή των καταλήψεων, είτε απεργιών.
Η εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί πλέον μεταξύ κυβέρνησης και εργαζομένων αποτυπώθηκε χθες κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τη Βουλή.

Περίπου 150 εργαζόμενοι αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, έριξαν κάτω τα κιγκλιδώματα και κατάφεραν να προσεγγίσουν το προαύλιο του Κοινοβουλίου, όπου εκεί βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες, ωστόσο, τους εμπόδισαν να προχωρήσουν.
Η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή διήρκεσε περίπου μία ώρα, κατά την οποία ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Αθ. Νάκο, χωρίς όμως να προκύψει κανένα αποτέλεσμα.
Οι διαδηλωτές μετά τη Βουλή κατευθύνθηκαν στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων στην οδό Φιλελλήνων, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Με νέα αιφνιδιαστική τους κίνηση απέκλεισαν τις εισόδους των νέων γραφείων του ΤΕΑΔΥ, κατεβάζοντας μάλιστα τα ρολά και εγκλωβίζοντας μέσα και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος παρευρισκόταν στην τελετή εγκαινίων. Στο σημείο επικράτησε ένταση, η οποία εκτονώθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Αλλαξαν το ραντεβού
Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο Αθηναίων στην πλατεία Κοτζιά, καθώς είχαν πληροφορηθεί ότι επίκειται στις 3.30 μ.μ συνάντηση του Γ. Καμίνη με τον επικεφαλής της ομάδας δράσης στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ. Οταν έγινε γνωστό ότι οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στο δημαρχιακό μέγαρο, οι αρμόδιοι του δήμου άλλαξαν τον τόπο της συνάντησης, η οποία τελικά έγινε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βασ. Σοφίας.
Σημειώνεται ότι αρχικά οι εργαζόμενοι, που είχαν ξεκινήσει με πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη, είχαν περάσει και έξω από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου, όπου πέταξαν σκουπίδια και αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων.

Δείτε σχετικό video Ε Δ Ω

http://www.ethnos.gr/, 13/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου