Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ! ΕΝΤΑΥΘΑ!



1. Έξω από την ΕΜΠΟΡΙΚΗ υπάρχει ένας άνθρωπος που ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ.

2. Έξω από την Alpha στην Αγίας Παρασκευής κοιμάται συχνά σε κούτες ένα άλλος άνθρωπος.

3. Αναγνώστης μας, μας περιέγραψε τηλεφωνικά το εξής περιστατικό στο οποίο ήταν αυτόπτης μάρτυρας:
Ο  Γιώργος πήγε σε ταβέρνα - που έχει την καλοσύνη να τους δίνει κανένα πιάτο φαΐ  όποτε περισσεύει,  με εντολή που έχει δώσει το αφεντικό στους υπαλλήλους του.
Στην ταβέρνα ήταν δύο υπάλληλοι που τον είδαν μέσα στην μπίχλα και του είπαν ότι για να του δώσουν το φαγητό και να τον αφήσουν να κάτσει έπρεπε να βγάλει τα ρούχα του για να τον πλύνουν με το λάστιχο - σαν σκύλο (αν και θα με κράξουν τώρα όσοι προτάσσουν την αγάπη του για τα σκυλιά αυτής προς τους συνανθρώπους τους, διότι τα σκυλιά τα πλένουμε με ζεστό νερό, τον Δεκέμβριο).
Ο άνθρωπος τελικά δεν πήρε το φαγητό διότι δεν δέχτηκε τον εξευτελισμό του

Αναρωτήθηκα γιατί δεν έχουν έρθει στην υπηρεσία του Δήμου αρχικά σκέφτηκα να τους πλησιάσω και να τους ρωτήσω, αλλά μετά κατάλαβα ότι μάλλον θα είχε πρόβλημα το ρούτερ τους και δεν θα έχουν δει την μοναδική ανακοίνωση στο site του Δήμου που λέει ότι "όποιος έχει πρόβλημα να καλέσει στο τάδε τηλέφωνο". 
Άσε που μπορεί να τους είχαν τελειώσει και οι μονάδες στο κινητό και έτσι αποφάσισα να μην τους φέρω σε δυσκολότερη θέση από αυτή που βρίσκονται.

ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΛΙ ΜΙΑ "ΥΠΕΡΒΟΛΗ" - από αυτές που μας κατηγορείτε ότι κάνουμε - και να σας προτείνω να βγει κανένα  στέλεχος της υπηρεσίας έξω, εκεί και να τους ενημερώσει επιτόπου.
Αποφάσισα να σας χαλάσω πάλι Δευτεριάτικα λίγο τη νιρβάνα και να ζητήσω να είστε παρόντες στην πιάτσα της πόλης για να πλησιάσετε αυτούς που χρειάζονται την βοήθεια του κοινωνικού συνόλου και όχι να τους περιμένετε στο γραφείο.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ:

Μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε μια κουβέντα με φίλους σχετικά με το θέμα, για να δούμε τι θα πούμε συλλογικά. (Βλέπετε αρχίζουμε σιγά, σιγά να συνδιαμορφώνουμε απόψεις).
Εκεί φίλος που έχει ζήσει Αγγλία - επί Θάτσερ -  έριξε  ιδέα:

Η πρόταση - ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ  μέσα στην απλότητά της  - για το ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, στην οποία προΐστανται άνθρωποι με μεράκι, για να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων. 

Μάλιστα τέθηκε ως άποψη, να μην δημοσιοποιήσουμε την πρόταση αυτή του φίλου μας, για να "μην μας την φάνε" - και αυτή - όσοι δεν έχουν προτείνει ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, σε αυτή την πόλη και να την έχουμε ως άσσο στο μανίκι,  αλλά τελικά θεωρώ ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να παίξουμε μικροπαραταξιακά στην πλάτη αυτών των δύσμοιρων συμπολιτών μας και θα καταθέσουμε σήμερα δημόσια ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ - ρεαλιστική, εφαρμόσιμη, χωρίς να απαιτεί παρά ψιλά - όχι λεφτά από τον Δήμο, μπας και την εφαρμόσουν, έστω και χωρίς να πουν μισή κουβέντα για την πηγή της πρότασης:

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΟΠΟΙΑ ΩΡΑ ΒΟΛΕΥΕΙ, ΔΙΑΘΕΣΤΕ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΟΤΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΟΥΤΡΑ.
(κάντε το σε μια συγκεκριμένη ώρα για να αποφευχθούν πιθανές αντιδράσεις αθλουμένων).

Έχετε εκεί - από αυτά που συγκεντρώνονται από τις προσφορές συμπολιτών - μια αλλαξιά ΚΑΘΑΡΑ ΡΟΥΧΑ, τα οποία μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι θα εναλλάσσονται,  θα πλένονται ώστε να τα ξαναχρησιμοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.

ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ; 
ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ;;
Ένα πλυντήριο (υπάρχουν πληντύρια έτσι;) και το νερό για να πλυθούν δέκα - είκοσι άνθρωποι;;;

Και πέρα από την ανακούφισή τους, πόσο σημαντικό θα είναι αυτό για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ;;

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ! ΜΙΑ ΑΠΛΟΪΚΗ ΙΔΕΑ που όμως - κατά την ταπεινή μας γνώμη - αναδεικνύει περίτρανα ότι η αυτοδιοίκηση είναι ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΡΑΚΙ.

Διότι αυτή η απλοϊκή ιδέα για να υλοποιηθεί χρειάζεται απλά ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ 2 ΑΝΘΡΩΠΩΝ!
ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! Ούτε λεφτά, ούτε μελέτες, ούτε ειδικούς, ούτε νέα κτίρια και εγκαταστάσεις.

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΡΙΟ! ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΛΙΓΟ! 
ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ! ΒΓΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΛΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΣΑΣ!

ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ!

ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.

Διότι π.χ. σε έναν παιδικό σταθμό (από αυτούς που έκλεισαν)  ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΠΛΗΝΤΥΡΙΟ για την παραπάνω ιδέα και παλιά υπήρχε και μια υπάλληλος που έστω και ΕΧΤΡΑ από την εργασία της, θα μπορούσε να το βάλει να λειτουργήσει μια φορά την εβδομάδα για χάρη αυτών των ανθρώπων.

ΠΕΙΤΕ ΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΥΡΙΟ! (χωρίς εργασιάκη ασφάλεια και πολύ, πολύ ακριβότερα)

ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΑΛΛΟΘΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ! Σας αφορά. θα έρθει και η σειρά σας. Πάρτε το απόφαση.

Με αυτή τη "λίγο παραπάνω κοινωνική σας ευαισθησία" θα προστατεύσετε καλύτερα την εργασία σας αλλά και τον δημόσιο χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης" για όλους τους πολίτες.

ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ και σας λένε "ευχάριστα στα αυτάκια σας παραμυθάκια" του στυλ "σας επιτίθενται οι κακοί", την ώρα που ΟΙ ΙΔΙΟΙ λένε στους πολίτες ότι είστε ρέμπελοι για να τους έχουν έτοιμους ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ και βέβαια να ΞΕΡΕΤΕ - ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΗΔΗ - ότι ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΣΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΣΑΣ -  διαπραγματεύονται την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ με  άλλοθί τους ότι είστε ρέμπελοι.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;; ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ!

Αυτό λοιπόν είναι το μήνυμά μας.

Αυτό ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ!
ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ!

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου