Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

ΤΣΙΓΚΛΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ. ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ!Ο Άρης Νόμπελης, ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι μια ειδική περίπτωση για την συντηρητική παράταξη στο Χαλάνδρι.

Έχει πορευτεί χρόνια επιτυχώς στα κοινά της πόλης κάνοντας κάτι πολύ απλό: Δεν έχει έρθει ποτέ σε αντιπαράθεση με κανένα από τους «παλιούς» συστημικούς.

Δέχτηκε όμως μεγάλη επίθεση από αυτούς, όταν αποφάσισε να κάνει την κουτουράδα να αποκτήσει δημόσια φωνή εκδίδοντας εφημερίδα.
Του την πέσανε να τον φάνε. Δεν υποχώρησε τότε και μαγκιά του, άντεξε την πίεση που του ασκήθηκε από όλες τις πλευρές του τοπικού κατεστημένου με αιχμή μια τότε πανίσχυρη τοπική εφημερίδα.

Τότε βρήκε μόνο έναν σύμμαχο που υπερασπίστηκε το δικαίωμά του να επικοινωνεί με τους συνδημότες του όπως αυτός γουστάρει.

Δεν θυμάμαι ποιος ήταν αλλά μάλλον ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ήταν.
Πέρασε πολύς καιρός.

Στον χώρο του τοπικού κατεστημένου η ίδια συζήτηση συνεχίζεται και επανέρχεται πάντα τέτοιες μέρες που αχνοφαίνονται οι δημοτικές εκλογές στον ορίζοντα.

Πρέπει ή όχι ένας θεσμικός παράγοντας να έχει δημόσιο λόγο; ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ ή πρέπει να είναι – όπως λέει το τοπικό σύστημα – ή Παπάς ή Ζευγάς;;;

Το έγραψε λοιπόν και ο Άρης αυτό! 
(σόρυ φίλε για το Άρης αλλά δεν αντέχω την υποκρισία και το blog μας δεν έχει σκοπό να το παίξει το ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ -όπως ξέρεις - για να αρχίσουμε τα «σεις και σας», ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ, αν δεν το σπαταλήσεις όπως έκαναν άλλοι.)

Άκου λοιπόν Άρη, κε Πρόεδρε και εσύ αγαπητέ μας αναγνώστη γιατί τσιγκληθήκαμε να σχολιάσουμε την ανάρτηση στο ΠΡΟΦΙΛ.

Πιστεύουμε ότι είναι παρανοϊκό, ψυχασθενικό, σχιζοφρενικό – κάτι όπως είμαστε εμείς εδώ πέρα δηλαδή – να ισχυρίζεται κανείς ότι ένας ΑΙΡΕΤΟΣ κάνει κάτι ΑΝΗΘΙΚΟ αν επικοινωνεί με τους πολίτες που τους καλεί να τον ψηφίζουν κάθε 4 χρόνια.

Κατανοώ απόλυτα τους παρασκηνιακούς που προσπαθούν να επιβάλλουν αυτή την άποψη.  ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΕΙ, αυτό τους δίνει την ΕΞΟΥΣΙΑ, να παρουσιάζουν ΑΥΤΟΙ τις θέσεις, απόψεις, πρακτικές των ΑΙΡΕΤΩΝ όπως γουστάρουν, αφού αυτοί ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ να παρουσιάζουν το μαύρο, άσπρο.
Κατανοώ τα «ανταγωνιστικά συμφέροντα» που διεκδικούν την φοβερή πίτα της τοπικής διαφημιστικής αγοράς.

Κατανοώ επίσης και όσους αιρετούς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, τους μέτριους, του ανίκανους, τους βλάκες που πολιτεύονται με το «εγώ μωρέ βαριέμαι σπίτι και είπα να είμαι στον δήμο γιατί δεν γουστάρω πρέφα στον καφενέ» ή με το «τι να κάνω, χρειάζομαι τα 200 ευρώ των εξόδων παράστασης και θα κάνω τούμπες γι’ αυτά, θα ψηφίσω ό,τι μου πούνε».

ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΑΙΡΕΤΟΣ, ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ δεν μπορεί να εκφράζει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αυτή την άποψη.

ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΡΗ. (συνήθως διαφωνούσαμε αλλά ΚΑΤΙ ΕΛΕΓΕΣ).

Αντίθετα αυτός που κάτι έχει να πει πρέπει να ΤΣΙΓΚΛΑΕΙ τον δημόσιο διάλογο για να ξεχωρίσει η ΗΡΑ από το ΣΤΑΡΙ και να καταλάβουν οι συνδημότες μας – αν θέλουν. 

Γιατί και αυτοί αν τους δοθεί ολόκληρη η εικόνα και μετά επιλέξουν τους παραπάνω για εκπροσώπους τους. δεν τρέχει μία. ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕΤΑ και παραπονούνται για να ξεχαρμανιάζουν. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ!

(Αυτά περί τσίγκλισης του δημόσιο διαλόγου δεν τα λέει ο Νταβίας, Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΑ ΕΙΠΕ, μη νομίζετε ότι το παίζω ξαφνικά σοφός. ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ λέγεται).

Δικαιολογείται λοιπόν ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, να το λέει αυτό ΜΟΝΟ παρασυρόμενος από την συγκυρία ή γιατί δεν έχει ίσως αντιληφθεί ΤΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ και πόση ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ λογική υποκρύπτει αυτή η άποψη και γιατί την διακινούν οι ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ, προσπαθώντας ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ να την επιβάλλουν.

Πόσο έξω από την ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ αντίληψη περί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι κάποιος  που λέει ότι ο ΑΙΡΕΤΟΣ, Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ δεν είναι ηθικό να μιλάει ΔΗΜΟΣΙΑ!

ΠΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΔΗΛΑΔΗ;

ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, όπως έκαναν παλιά, τότε στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ! (για τους αμεσοδημοκρατικούς αναγνώστες).

Πού να  κάνει ιδεολογικό, πολιτικό, αξιακό ΣΤΡΙΠΤΗΖ για να τον αξιολογήσουν και να τον κρίνουν; (για τους αριστερούς αναγνώστες).

ΚΑΠΟΥ ΚΡΥΦΑ;; ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ;; ΠΟΥ;;;

Απορώ πώς ο Άρης έγραψε κάτι τέτοιο!
Τόσο πια μπορεί να αλλάζει αντιλήψεις κάποιος μόλις κάτσει στην καρέκλα που ονειρεύονταν και ΚΑΛΩΣ την κατέκτησε;

Μπα δεν το πιστεύω για το Νόμπελη. Θα αναθεωρήσει.

ΚΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΤΟ!

Εμείς προτιμάμε να ΞΕΡΟΥΜΕ τι πιστεύεις, πώς αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα και βέβαια ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, στους πολίτες.

Και να ασκείς κριτική σου εκεί που ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ,  πρέπει. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ βγάζουν τα συμπεράσματά τους οι πολίτες.

Και γι΄ αυτό υπάρχει και κάτι ακόμα εξίσου σοβαρό σε αυτά που έγραψε ο Άρης και που ακριβώς επιβεβαιώνει ΑΠΟΛΥΤΑ (κατά την δική μου σχιζοφρενική αντίληψη των πραγμάτων) αυτά που ισχυρίζομαι παραπάνω:

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ προσωρινά διαχειρίζεται:

Έγραψε λοιπόν ο Άρης ότι θεωρεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ από τις «επιθέσεις» που τους γίνονται απ’ έξω!

Καλά δεν κατάλαβα; Αυτό δεν καταλαβαίνεις και εσύ αναγνώστη μου;
ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ λοιπόν θα τους υπερασπίζετε ο Πρόεδρος. 
Τους «από μέσα» που τους επιτίθενται οι «απ’ όξω»;

Καλούς, κακούς, έντιμους, ανέντιμους, ικανούς, ανίκανους, συνεπείς, ασυνεπείς ΟΛΟΥΣ!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ θα είναι η ασπίδα τους; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ;

ΣΟΡΥ  ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ  ΜΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΩ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΑΠ’ ΕΞΩ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ!

Περίμενα να διαβάσω από τον Άρη Νόμπελη ότι είναι ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και θα υπερασπιστεί ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ, τον δημόσιο λόγο τους, το δικαίωμά τους στην κριτική και όχι ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ανεξαιρέτως από δίκαιες ή άδικες επιθέσεις!

Τι είναι ρε φίλε Άρη το δημοτικό συμβούλιο της πόλης;
CLUB κολλητών; 
Παρέα; 
Η λέσχη των φίλων της Επτανήσου (για να το φέρω στα κοινά μας τρελονέρια) ή μπας και είναι ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ;

Μήπως πρέπει να το ξαναδείς αλλιώς;
Για ξανασκέψου το!

Πάντως με αυτές τις αντιλήψεις η Πλατεία είναι διαχρονικά απέναντι.
Όπως παλιά θυμάμαι ήταν και το ΠΡΟΦΙΛ στο χαρτί και το ΕΠΙ ΠΟΛΕΩΣ.

ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ άσχετα με τις προσωπικές σχέσεις που έχουμε με τον καθένα.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΠΑΜΕ: 
Θεωρούμε ότι η  πόλη χρειάζεται ΑΞΙΑΚΗ αλλαγή! 
Και αυτό δεν γίνεται αν δεν πάνε οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, οι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, λίγο πιο πίσω για να επανέλθει μπροστά η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Διότι ΣΥΝΤΟΜΑ οι πολίτες θα κληθούν να διαλέξουν.
Και εμείς θα τους καλέσουμε να διαλέξουν με ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΑΞΙΑΚΑ κριτήρια και όχι τους πιο όμορφους  ή τα «πιο καλά παιδιά».

Και ξέρεις αναγνώστη μου, νομίζω ότι αυτό το περί «καλών παιδιών» κάηκε στην πόλη τούτη το τελευταίο διάστημα, και σε όσους το χρησιμοποίησαν τόσο πολύ αφιερώνουμε το παρακάτω ανέκδοτο από την ηρωική εποχή του Ολυμπιακού στο ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ Καραϊσκάκη την εποχή του καλού, ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου 
(προφανώς δεν αφορά τον Άρη, ΠΛΑΤΕΙΑ διαβάζετε μην κάνετε τους χαζούς, ξέρετε πού πάει).

ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ:

Στο γήπεδο ήταν η ομάδα και έκανε προπόνηση. 
Γύρω, γύρω στα σύρματα ήταν φοβεροί γάβροι ειδήμονες που έδιναν στον Μπούκοβι οδηγίες.
Η σύνθεση της "παρέας" ό,τι μπορείς να φανταστείς: 
Πρώην ποδοσφαιριστές, συγγενείς των ποδοσφαιριστών, ο προηγούμενος προπονητής, κάτι λιμενεργάτες, ο κολλητός του προέδρου, ο θείος του εφόρου ...  

Όλοι είχαν να δώσουν μια οδηγία στον Μπούκοβι για το πώς να στήσει την ομάδα, με τι σύστημα να παίξει αλλά κυρίως … ως Ελληναράδες, να προτείνουν τον κολλητό τους από την χύμα κατηγορία Πειραιά  για να παίξει στην πρώτη ομάδα διότι είναι παικταράς, αποκάλυψη κλπ.

Είναι λοιπόν ο ήρωας μας, Περαιώτης αλλά όχι μάγκας, ευγενικός, πονηρούλης και χαμηλών τόνων στα σύρματα πίσω από τον προπονητή. (ψιλολαμόγιο δηλαδή που κάνει πάντα την δουλειά του).

-«Μάρτον, Μάρτον» φώναζε συνέχεια στον Μπούκοβι ο οποίος έκανε πώς δεν άκουγε.
- «Μάρτον, Μάρτον» ξανά ο δικό μας.
Μια, δυο, τρεις αναγκάστηκε ο Μπούκοβι να γυρίσει.
-«Ελα πες μου» του λέει.
- Έχω να σου συστήσω έναν παίκτη που θέλω να τον δεις και να τον προσέξεις, ξέρεις είμαι φίλος του κουρέα σου.

ΟΠΟΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΒΕΡΟΣ ΔΙΑΟΓΟΣ:

ΜΠΟΥΚΟΒΙ: Τι θέση παίζει;
Ο ΕΤΣΙ: Πρέπει να τον δεις, είναι πολύ καλό παιδί.
ΜΠΟΥΚΟΒΙ: Ναι αλλά τι θέση παίζει, εμείς χρειαζόμαστε αριστερό μπακ.
Ο ΕΤΣΙ: Βρε τι μου λες τώρα. Θα πάθεις πλάκα είναι πάρα πολύ καλό παιδί.
ΜΠΟΥΚΟΒΙ: Πόσο χρονών είναι.
Ο ΕΤΣΙ: Μην νοιάζεσαι καθόλου. Σου λέω είναι πολύ καλό παιδί.
ΜΠΟΥΚΟΒΙ: Σε ποια ομάδα παίζει τώρα;
Ο ΕΤΣΙ: Τι ψάααχνεις ρε κόουτς τώρα . Εδώ άμα τον γνωρίσεις θα δεις τι μάλαμα παιδί είναι. Πλάκα θα πάθεις.
ΜΠΟΥΚΟΒΙ: Θα τον εξετάσουμε όμως να δούμε μήπως έχει κάνα σπασμένο πόδι, έτσι;
Ο ΕΤΣΙ: Είσαι καλά;; Μιλάμε για χαρακτήρα διαμάντι. Σου λέω είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ!
ΜΠΟΥΚΟΒΙ: Καλά ρε φίλε ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ! ΜΠΑΛΑ ΞΕΡΕΙ;;

Ο ΜΑΡΤΟΝ ΜΠΟΥΚΟΒΙ

Άρη ελπίζουμε ότι η απάντησή σου θα μας καλύψει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *