Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Καίρια η παρέμβαση του www.airetos.gr για τους Αντιδημάρχους - Προς επίλυση το ζήτημα



Αίσιο τέλος φαίνεται ότι θα έχει η υπόθεση με την Αντιμισθία των Αντιδημάρχων την οποία και είχε αναδείξει ο ΑΙΡΕΤΟΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες του airetos.gr στελέχη της ΚΕΔΕ επικοινώνησαν με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα τις αμέσως επόμενες ημέρες θα διευθετηθεί το ζήτημα. Θετικός επίσης εμφανίζεται στην κατεύθυνση της επίλυσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας.
Πάντως την ίδια ώρα που εγγυώνται την επίλυση του θέματος ανησυχία προκαλεί στους αιρετούς το γεγονός ότι η επίμαχη διάταξη κατατέθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου προς ψήφιση ως έχει.

Θυμίζουμε το ρεπορτάζ του airetos.gr όπου λέγαμε ότι: 

"Στον αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι αντιδήμαρχοι- δημόσιοι υπάλληλοι έχουν λάβει υποχρεωτικά άδεια άνευ αποδοχών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΙΡΕΤΟΥ www.airetos.gr, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε μια σημαντική αλλαγή στην από 31-12-2012 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών δεν δέχεται το εδάφιο που προβλέπει ότι : « … Τα αιρετά όργανα της ίδιας παραγράφου που δεν δικαιούνται αντιμισθίας λαμβάνουν τις πλήρεις αποδοχές της οργανικής τους θέσης».

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι οι Αντιδήμαρχοι που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και σύμφωνα με το νόμο έχουν λάβει υποχρεωτικά άδεια άνευ αποδοχών, εφόσον ορίστηκαν ως άμισθοι αντιδήμαρχοι, δεν θα λαμβάνουν χρήματα από πουθενά! 

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΙΡΕΤΟΥ www.airetos.gr το Υπουργείο Οικονομικών δεν δέχεται αντιμισθία για τους Αντιδημάρχους των μικρών νησιών και συγκεκριμένα για τα νησιά: Ερεικούσσα, Μαθράκι, Οθωνοί (Δήμος Κέρκυρας), Κάλαμος, Καστός, (Δήμος Λευκάδας) , Αντικύθηρα (Δήμος Κυθήρων), Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια και Σχοινούσα (Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων)."
Για το συγκεκριμένο θέμα ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ.Κοιμήσης Απόστολος μας είχε δηλώσει οτι:

" Είναι η απόλυτη τρέλα". Με αυτον τον τρόπο αντέδρασε με δήλωση του στον ΑΙΡΕΤΟ www.airetos.gr ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, στην είδηση ότι οι αντιδήμαρχοι που δεν δικαιούνται αντιμισθία και ειναι δημόσιοι υπάλληλοι, κινδυνεύουν να μεινουν χωρίς μισθό.
" Υπηρεσιακοί παραγοντες του Γενικου Λογιστήρίου του Κρατους συνέταξαν τη διατύπωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου", συμπληρωνει ο κ. Κοιμήσης.

Σχόλιο ΑΙΡΕΤΟΥ: Αναμένουμε και θα σας ενημερώσουμε για την κατάληξη της υπόθεσης η οποία αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο για την πολύπαθη Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα.

http://www.airetos.gr/, 18/2/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου